До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Хомеопатия против преждевременно повяхване на кожата

Една от най-важните задачи на профилактичната и лечебната козметика е да предотврати преждевременното повяхване и остаряване на кожата.

По правило след 45-годишна възраст при човека се появяват външни видими признаци за повяхване, а по-късно и за остаряване на кожата. Образуват се бръчици, пигментни петна, брадавици и бенки, а на по-късна възраст по кожата може да се видят и „цветята на ста­ростта"-хиперкератоза.

От всички разгледани признаци на стареенето най-голяма връзка с възрастта показват:

» бръчки по ръцете

» бръчки около очите

» гънка под бузите и брадичката

» бръчки над горната устна

» бръчки под брадичката

» бръчки на ушните миди

» бръчки на бузите

» бръчки на шията

При това степента на повяхване на кожата се опре­деля от степента на изразеност на бръчките:

I степен: начални, изглаждащи се бръчки;

II степен: бръчки, които не се изглаждат при опъва-не на кожата;

III степен: дълбоки напречни и надлъжни гънки.

Толкова голямо внимание на бръчките се отделя не случайно. Един от главните механизми на естествено­то остаряване е хиперфункцията на хормоните на надбъбречните жле­зи, която предизвиква разграждане на белтъчините колаген и еластин, отговарящи за гладкостта и елас­тичността на кожата. Същият механизъм действа и при хроничен стрес, който предизвиква преждевременно остаряване на целия организъм и появата на тези пър­ви „есенни" признаци -бръчките.

 

Измежду простите домашни рецепти за грижи за ръцете е „ваната на Клеопатра". Това е маслено-млечна вана, за която в 1 л вряща вода се сипва половин чаша горещо мляко и четвърт чаша зехтин. Когато темпера­турата на сместа стане търпима за ръцете, те се накисват за 10-15 минути, като периодично се долива горе­ща вода. Тази процедура може да се прави през ден или два пъти седмично, след което ръцете се намазват с хомеопатичен лосион, приготвен от 2 супени лъжици глицерин, 1 супена лъжица вода и 2 супени лъжици хомеопатичен разтвор.

» АРНИКА Х 3 - когато по ръцете има множество микро-цепнатини, кожата е възпалена. Това средство съдейс­тва за бързо зарастване и за премахване на възпале­нието.

» СУЛФУР 9 - допринася за възстановяването на елас­тичността и гладкостта на кожата, противодейства на преждевременното остаряване.

» ПЛАНТАГО Х 3 - възвръща гладкостта на кожата, тъй като възстановява мускулните влакна, предотвратява образуването на малки бръчици, подпомага прочист­ването и подмладяването на кожните клетки.

» МЕНТА Х 3 - притежава възбуждащо, освежаващо действие, възстановява отпуснатата, уморена кожа, допринася за нормализиране на тонуса на малките съдове.

Същите хомеопатични средства може да се използ­ват за подмладяващи маски на лицето и шията в зависи­мост от въздействието, което искате да окажете върху кожата си.

debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД