За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Използването на мобилен телефон преди лягане повишава нивата на кръвната захар

Използването на мобилен телефон преди лягане повишава нивата на кръвната захар
Диетата и физическата активност играят еднакво важна роля в контрола на диабет 2. Специалистите препоръчват комбинация от добре балансирана, здравословна диета и редовни упражнения за поддържане на нормални нива на кръвната захар. Много скоро обаче списъкът с неща, които трябва или не трябва да правим при диабет може да включва и мобилните телефони.

Защото употребата на смартфон или таблет час преди вечерен сън допринася за рязко повишаване на кръвната глюкоза.

Проучване показва, че повишението на захарта се дължи на излагането на изкуствената светлина, излъчвана от електронните устройства преди лягане. „Дори и при излагане, което смятате за безобидно, леката светлина вечер може да провокира редица здравословни проблеми“, твърди пред Дейли Експрес Катрин Русарт, учен в университета в Охайо. „Светлината вечер е дразнител за ендокринната система.“

Циркадийните ритми в тялото или нашият биологичен часовник работи на 24-часови интервали. Той помага на тялото в регулацията на хормоналния ритъм. Само че щом мозъкът бъде изложен на светлина вечер, вътрешният часовник се разстройва, заспиването става по-трудно, а в тялото настъпват нарушения, провокиращи покачване на кръвната захар.

Експертите казват, че хората трябва да поддържат не повече от 5 лукса светлина вечер, ако не искат да нарушават циркадийните ритми. Употребата на телефони, таблети и дори телевизия преди заспиване би могло да изложи тялото на до 40 лукса светлина.

Може да използвате блокиращи силната светлина очила, които са достъпни онлайн. Специалистите съветват да ги поставите около вечерята и да стоите с тях, докато използвате телевизор, айпад, смартфон или компютър.Лошото състояние на кожата е знак за отслабена имунна система Лошото състояние на кожата е знак за отслабена имунна система
Ако сте от тези, които са склонни да пръскат стотици левове по продукти за красота и така и не успявате да постигнете желания ефект, може би има нещо друго, на което да обърнете внимание.
Подробно
7 необичайни етикета при хранене, когато сте в чужбина 7 необичайни етикета при хранене, когато сте в чужбина
Когато сте в нова страна и все още не сте запознати с етикета при хранене, споделянето на обяд или вечеря с местните може да се окаже стресиращо преживяване.
Подробно
Облекчете стреса с това лесно дихателно упражнение Облекчете стреса с това лесно дихателно упражнение
Стресът ни дебне зад всеки ъгъл – вкъщи, на работа, в трафика, в сметките и къде ли още не. 
Подробно
Драконов плод – питахая, питая или просто СУПЕРПЛОД! Драконов плод – питахая, питая или просто СУПЕРПЛОД!
Суперплодът, драконов плод, се среща под различни имена – кактусов плод, питахая, питая…
Подробно
Добро решение ли е да заменим обикновената кола с диетична кола Добро решение ли е да заменим обикновената кола с диетична кола
Решихте да се откажете от обикновената кола и да я замените с диетична такава? Това може би не е най-добрата идея. 
Подробно
Какво е да обичаш някого, който е зодия Рак Какво е да обичаш някого, който е зодия Рак
Според астрологията Рака е един от знаците, който най-често се определя като твърде чувствителен, но същевременно верен до гроб.
Подробно