До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Пролетна умора - как да се борим ефективно?

Пролетна умора - как да се борим ефективно?
Познатата "пролетна умора" може да се прояви със загуба на енергия, недоспиване и общо чувство на изнервяне. За щастие съществуват различни хранителни добавки, които могат да помогнат на организма да се справи по-добре с тези симптоми.

Пролетната умора може да бъде предизвикана от различни фактори, като климатичните промени, алергии, хормонални нарушения, липса на витамини и минерали.


- Промяна в климата - преминаването от студено към по-топло време може да повлияе на хормоналния баланс и да доведе до отпадналост.
- Алергии – цветен прашец, прах и други алергени, които се появяват през пролетта, могат да предизвикат умора и общо неразположение.
- Липса на витамини и минерали - зимата често се характеризира с по-ограничена консумация на пресни плодове и зеленчуци, което може да доведе до недостиг на важни хранителни вещества.

Едно решение за справяне с пролетната умора са хранителните добавки.

- Витамин D - този витамин е изключително важен, особено заради ограничената слънчева светлина през зимата. Витамин D може да помогне за подобряване на настроението и да повлияе положително на умората.

- Витамин С е известен със своите антиоксидантни свойства. Може да подпомогне имунната система и да увеличи енергията.

- Желязо - липсата му може да доведе до умора и обща слабост. Приемането на желязо като хранителна добавка може да помогне на организма да се справи с тези симптоми.

- Омега-3 мастни киселини - съдържащите се в някои растителни масла, ядки и особено в рибеното масло, омега-3 мастни киселини са известни със своите противовъзпалителни свойства и помощ за нормалното функциониране на организма, могат да окажат благоприятно влияние при борбата със стреса и умората.

Запознайте се с нашите висококачествени хранителни добавки Еllie's!
 

В заключение пролетната умора може да бъде предизвикана от различни фактори, но с внимание и правилен подход можем да се справим с нея ефективно. Хранителните добавки представляват един от инструментите, с които разполагаме за борба с тази умора, но винаги е важно да се консултираме с професионалисти, преди да ги приемем. Със своевременна реакция и правилна грижа, можем да се насладим на пролетта в пълната й красота и великолепие, без да бъдем засегнати от умората.
 
Внимание - преди да започнете да приемате хранителни добавки, винаги е добре да се консултирате с лекар или здравен специалист, особено ако сте бременна, кърмите или приемате лекарства. Някои добавки могат да имат взаимодействия с определени медикаменти или да предизвикат нежелани странични ефекти. 

Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД