До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Космати или обезкосмени мъже: кои са по-предпочитани?

Космати или обезкосмени мъже: кои са по-предпочитани?
Всеки си има своите предпочитания що се касае до противоположния пол. Докато някои мъже предпочитат руси коси и сини очи, повечето жени се целят в мъже без или с малко косми по тялото.

Проучване показва защо жените не си падат по космати мъже.

Какви типове мъже искат подсъзнателно жените

„От еволюционна гледна точка мъжете без косми би трябвало да са предпочитани в области (или култури), където има висок риск от паразити, което значи близо до Екватора,“ казват изследователите. „Затова сравнихме две страни с различна заплаха от паразити, но се оказа, че няма разлика в предпочитанията на жените.“

Учените проучили над 150 жени от Турция и близо 200 жени от Словакия, които трябвало да оценят атрактивността на мъже с космати гърди и мъже без косми по гръдния кош. Мъжете били фотографирани от врата надолу, първо с косми по гърдите и след това с избръснати гърди.

Повечето жени предпочели мъжете без косми.

3 начина за безопасно премахване на космите в носа

Предишни теории предполагат, че жените са развили предпочитания към мъже без косми като начин за избягване на срамни въшки и други паразити.

Изследователите избрали Турция поради по-високата честота на пренасяни с паразити болести като малария, поради което би трябвало жените да са по-притеснени относно паразитите и да предпочитат мъже без косми. Жените наистина харесвали повече мъжете без косми, но това нямало нищо общо с притеснения, свързани с евентуални паразити, а просто се дължало на нехаресване на космати мъже.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД