До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Прогонете комарите с напълно натурални продукти Аромапик

Прогонете комарите с напълно натурални продукти Аромапик
В горещите слънчеви дни през лятото всеки предпочита да се скрие на сянка или на климатик, но в прохладната лятна вечер нищо не може да ни попречи да се разходим в парка или край морето. Освен... комарите... Те имат доста добра сензорна система, която им позволява да намират храна. Ето защо могат да ни открият дори и в тъмното нощем, без да е осветено и пак безпогрешно точно да бъдем ухапани от досаден комар, посетил стаята ни.

Какво ни превръща в магнит за комари и какво не

Най-вероятно вече Ви е известно, че хапят само женските комари, които се хранят с кръв, тъй като в нея се съдържа протеин, жизненоважен за развитието на яйцата им. Съвършените сензори на женските комари им позволяват да усетят въглеродния двуокис и млечната киселина на разстояние от 36 метра. Тези вещества отделят всички бозайници, включително и човека, чрез дишането и потенето. Освен това, комарите имат и специални рецептори, с които „виждат“ потенциалната си жертва като усещат топлината и движението. Топлинните им сензори са изключително чувствителни и могат да засекат промените в температурата дори от една хилядна от градуса.

Как да се предпазим?

Комарите са най-активни при смрачяване, във вечерните часове, през нощта и призори. Затова е добре, ако сте в район с голяма популация (около реки или покрай морето) или пък просто сте от хората, които обикновено ги хапят комари, да сте облечени със светли дрехи, които покриват голяма част от тялото. Дрехите намаляват шанса да бъдете ухапани, макар и да не са най-ефективни, тъй като хоботчето на комара може лесно да премине и през тях. Затова най-ефекасните средства си остават репелентите.

Голяма част от репелентите съдържат вещества с потенциално токсично действие в случай на предозиране, затова препоръката е да изберате репеленти, които имат натурална активна съставка и в състава им влизат етерични масла. Етеричните масла успешно отблъскват комари и други насекоми, имат чудесен аромат,  изцяло естествен състав и не крият риск от нежелани последствия.

Такива репеленти са продуктите от серията Аромапик на Pranarom. Те са разработени на основата на 100% био етерични масла и Citriodiol® за борба срещу комарите и нежеланите насекоми. Citriodiol® е уникална активна съставка с естествен произход, получена от етерично масло от евкалипт лимон, която отблъсква ефикасно комарите в европейска зона до 7 часа и в тропическите зони до 6 часа при правилна дозировка.

Репелентите Аромапик се предлагат в различни варианти – под формата на био спрей за тяло, спрей за въздух и тъкани, както и био рол-он мляко. Ако все пак вече сте нахапани от комари, в асортимента има и гел след ухапване от насекоми, който е в два варианта – под формата на крем или удобен рол-он.

Ухапвания от насекоми

Всички продукти против и след ухапване от насекоми Аромапик се предлагат в Аптеки Афиа на промоционална цена с отстъпка от 10%. Независимо дали ще изберете да закупите репелент от серията Аромапик онлайн от сайта на Афиа, или ще посетите някоя от нашите аптеки на място, промоцията е валидна до края на месец юли или до изчерпване на количествата. Очакваме Ви!

Защитете се от комарите и се насладете на спокойни летни нощи!
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД