До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Пет създания, които биха оцелели при апокалипсис

Пет създания, които биха оцелели при апокалипсис
Ако настъпи апокалипсис на Земята ето кои животни биха оцелели:

1. Хлебарки

Тези малки устойчиви животинки могат да оцелеят при високи нива на радиация и бързо изграждат издръжливост срещу повечето инсектициди. Освен че хлебарките са устойчиви на вредни за хората токсини, те също така могат да се хранят с почти всичко, така че дори и да нямат достъп до типичната си храна, хлебарките винаги могат да намерят нещо, с което да се захранят. Друг интересен факт е, че една женска хлебарка ражда между 200 и 300 малки през 1-2 годишния си живот.

Насекомите са бъдещият източник на протеин за хората

2. Бавноходки

Бавноходките, известни още като „водни мечки“, са едни от най-устойчивите създания на планетата. Тези микроскопични животинки могат да оцелеят на всичко, което един апокалипсис би им предложил, включително 1000 пъти по-високи нива на радиация, която хората биха понесли. Могат да издържат на атмосферното налягане 1200 пъти над нормата, както и 10 години без вода. Освен това издържат и на огромни температурни разлики. Бавноходките могат да живеят навсякъде – на дъното на океана, в малка локва, в космоса… за тях няма проблем! Според учените малките водни мечки биха оцелели дори на голям астериоден сблъсък.

3. Дяволски червей

С това име нищо чудно, че може да преживее почти всичко. Дяволският червей принадлежи към кръглите червеи и е известен с „ужасния“ си вид под микроскоп, както и способността си да оцелява при екстремно налягане и температури и без кислород. Това създание е открито едва през 2011 година и живее дълбоко под земната повърхност, в пълен мрак и под огромно налягане, хранейки се с малки бактерии. Дяволският червей е познат като животното, което живее най-дълбоко под земната повърхност. Ако на Земята настъпи апокалипсис, този симпатичен червей едва ли би разбрал.

4. Мравки

Има над 12 000 вида мравки по цял свят, живеещи в различни среди. Освен това те са развили уникалната способност да унищожават болните членове в колонията си. Според проучванията мравките „пожертват“ или убиват всички членове в колонията, които са болни или инфектирани като по този начин спират разпространението на болестта, което би им помогнало да оцелеят при пандемия.

Мравки-роботи впечатляват с невероятните си умения

5. E. Coli

E. Coli ни е добре познат микроб. Освен че може да съществува, както в живи, така и в мъртви организми, тези бактерии могат да оцеляват при радиация 6 пъти по-висока от тази, на която хората биха издържали. Много бързо изграждат устойчивост, което би им помогнало да издържат при нововъзникнала болест.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД