Слънцезащита до -50% през целия юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0
cart 0 000лв.

Защо да не посягаме към солниците в ресторанта

Защо да не посягаме към солниците в ресторанта
Сигурно вече сте чували, че менюто е най-мръсното нещо в ресторанта с цели 185 000 бактерии,  живеещи по него.

Това го прави поредното нещо в ежедневието ни, което е по-мръсно от тоалетната седалка.

Изненадващо, второто най-мръсно нещо в ресторанта не е тоалетната. Всъщност, то се намира точно на масата ви.

Преди да посегнете към оливерника или солницата, помислете за всички онези хора, които са ги пипали преди вас.

За съжаление, често в ресторантите не се обръща внимание на хигиената на тези съдове.

Това важи за съдовете със сол, захар, олио и т.н, но победител е пиперът със средно 11 600 бактерии по него.

Повечето съдове се  забърсват отгоре-отгоре, ако изглеждат мръсни и просто се допълват, щом попривършат, а би трябвало да се изпразват и санитизират.

Друг проблем е, че родителите често, за да занимават децата си, им дават да си играят със солниците по време на хранене.

Това значи, че те се покриват с лиги и всякакви други неща по ръцете на мъниците, които улесняват прикрепването на бактерии в последствие.

Дори и хора, които не ги използват, често ги пипат, за да ги преместят настрана.

И какво да правите, ако обичате малко пипер в яденето? Просто помолете готвача да добави малко към храната ви още преди да бъде донесена на масата.

Относно солта – възползвайте се от възможността да солите по-малко.




Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit debit debit debit
boxnow Безплатна доставка за поръчки
над 29,65€/58 лв. до 20 кг
speedy Безплатна доставка за поръчки
над 29,65€/58 лв. до 2 кг