До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Грижата за лицето - грижа за самочувствието

Грижата за лицето - грижа за самочувствието
Казват, че лицето е нашият прозорец към света. Не случайно отделяме толкова много време именно на тази част от тялото си - за да се чувстваме добре и със самочувствие.

Белгийски учени са направили проучване кои части на тялото си жените намират за най-привлекателни и как това влияе както на самочувствието, така и на тяхното ежедневие.

Лесни маски за лице с продукти, които има във всеки дом

А колко голяма мислите е била изненадата, когато установили отговорите?

Изследването е направено от специалисти от Католическия университет в Льовен, обхванало 1138 жени на възраст между 18 и 80 години, и според резултатите жените се чувстват далеч по-секси, ако харесват повече очите, устните и ушите си, отколкото корема, бедрата и теглото си.

Друго проучване, изследващо какво точно гледат мъжете през първите 10 секунди от срещата си с една жена, дава също изненадващ резултат. Изследването сочи, че най-привлекателната част за мъжете са устните на жената. Мъжете ги наблюдават най-малко пет секунди.

Ако жената носи червило, това я прави още по-привлекателна. Мъжете се фокусират върху розово червило в продължение на средно 6,7 секунди и 7,3 секунди върху червено. Следователно за проучване на всички останали части на тялото остават общо не повече от 5 секунди.

За да се чувствате добре, красиви и със самочувствие, споделяме някои златни правила за това как да се грижите за лицето си.

Някои ритуали са основни за поддържане на сияещ вид през цялата година.

Какъвто и да е вашият тип кожа, ето няколко неща, които да имате предвид:

Специфична грижа за всеки отделен тип кожа

За да се грижите добре за кожата си, на първо място определете правилно нейния тип. Уверете се, че избирате продукти, специално съобразени с вашия тип кожа. Сухата кожа има по-различни нужди от мазната и е от съществено значение какъв продукт и дневен ритуал ще изберете.

Деликатно почистване

Грижата за чувствителната кожа започва с почистването и дегримирането. За да не се стресира кожата и да се съхранява естественият й баланс, уверете се, че използвате продукт с неутрално рН, специално създаден за деликатно почистване на кожата.

Ексфолиране на кожата при нужда

Използвайте подходящ ексфолиращ продукт веднъж или два пъти седмично. Той трябва да е едновременно ефективен и деликатен за кожата. Изберете такъв с неутрално рН, който е перфектен за изглаждане и почистване на кожата, като успоредно с това съхранява естествения и физиологичен баланс. Не прекалявайте! Отново типът кожа е водещ и може точно Вашият да няма нужда от много ексфолиране.

Оставете кожата да почива

Веднъж в седмицата оставяйте кожата да си почине и да диша от всякаква козметика и грим. В този ден можете да използвате само маска за лице и леки кремове и серуми, които да я подхранят.

Очите - рискова зона

Някои части на лицето имат особено фина и крехка кожа. Кожата на околоочния контур е десет пъти по-фина от кожата на останалата част на лицето, затова се нуждае от по-специфична грижа. Необходимо е да подберете подходящ продукт за дегримиране за тази зона и специална козметика, предназначена за нейното хидратиране и подхранване.

Обърнете специално внимание на миглите

Освен че предпазват очите ни от проникване на замърсяване, те очертават като рамка погледа ни и придават дълбочина, а дори и мистицизъм.

Миглите, както и косата, растат в три фази: анаген фаза на активен растеж, катаген междинен период и телоген фаза на покой. По всяко едно време 90% от миглите са във фаза на активен растеж, по време на който растат с 0, 16 мм на ден. Така че, ако подстрижем миглите си, те ще станат отново дълги... след около 5 месеца. С годините, колкото да не ни се иска, и те започват да се променят и стават по-редки и тънки. Този процес обикновено се случва след трийсетата ни година. Тогава е и подходящото време да си изберем продукт, който да подхранва миглите ни от корена и да се грижи те да стоят на мястото си, а защо не и дори да стимулира растежът им.

Не забравяйте и устните

Устните пък спадат към малкото области в човешкото тяло, които не притежават потни жлези, които да овлажнят кожата. Поради тази причина те изсъхват по-бързо и лесно, подложени директно на външните влияния. Освен че са уязвими заради липсата на влага от потните жлези, устните не разполагат и с естествена защитна мазнина. Ето защо са толкова чувствителни към студ, вятър и слънце... Изходът е да изберем подходяща грижа, която да хидратира, подхранва, предпазва и за да сме в пълния си блясък – подчертава устните ни.

Съблазнителни устни в няколко лесни стъпки

Според редица изследователите устните представляват една от най-чувствените части на женското тяло и играят ключова роля при сексуалното привличане. А комбинацията между плътни устни и магнетичен поглед привлича най-силно вниманието на противоположния пол.

Не случайно ако трябва да изберат бърза грижа и грим, то дамите залагат точно на продукти за подчертаване на устните и очите.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД