До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Разговаряйте с вашата котка – това ще укрепи връзката ви

Разговаряйте с вашата котка – това ще укрепи връзката ви
Котките са много по-общителни, отколкото предполагате. Те умеят да комуникират със своите стопани и изграждат дълбока връзка с тях. Въпреки това доста често игнорират стопаните си, когато не желаят да бъдат обезпокоявани. Ако искате да се разбирате добре с котката си, говорете и.

Защо котките били боготворени в Древен Египет

Разговорът е важна част от обучението на вашата котка и укрепването на връзката ви с нея. Котешкият език е сложна комбинация от изражението на лицето, позицията на опашката, позицията на ушите и други форми на езика на тялото като допълнение към ароматите и звуците. Котките се научават да изискват от нас, като наблюдават кой от звуците, които те издават, какви човешки реакции причинява.

Също като при хората, някои породи котки са по-гласовити и мяукащи, а други са по-мълчаливи. Независимо дали вашата котка е разговорлива или не, тя владее добре езика на тялото - за нея това е ключов елемент в общуването с вас и други животни. За да се научите да разговаряте с нея, можете да наблюдавате както тялото, така и гласа и.

За да е успешна комуникацията между вас и котката ви, има някои основни правила, които трябва да следвате.

Когато се научавате да говорите котка, думите, които използвате, не са толкова важни от това как ги казвате и езика на тялото, който ги придружава. Ако кажете „Не!“ или Долу!“ със същия тон, с който казвате на котката си „Добро котенце! Ето ти лакомство", котката ви ще е безкрайно объркана и ще изтълкува погрешно това, което и казвате. Последователността е ключът към успешната комуникация с вашата котка.

Когато се карате на котката или искате тя да престане да прави нещо, използвайте силен, твърд и авторитетен глас, съчетавайки го с езика на тялото. Например, когато нареждате на котката си „Долу“, направете строга физиономия и с едната си ръка посочете надолу.

Ако искате да похвалите котката или да я повикате, за да и дадете храна, извикайте я с висок, ведър и щастлив тон, усмихвайте се и помахайте с ръка.

Често котките нямат голямо уважение към личното пространство на човека. Възможно е котката неколкократно да ви прекъсне, когато се опитвате да работите или да вършите някаква друга работа, настоявайки да и обърнете внимание. Кажете и „Не!“ с твърд глас и внимателно отблъснете котката, без да проявявате обич.

Възможно е да се наложи да повторите това няколко пъти, преди котето да се откаже и да ви остави на мира. Ако вместо да я отблъснете, при изричането на думата „не“, погалите котката си, тя ще тълкува вашите действия като сигнал, че е добре дошла. Повечето котки също реагират на рязко съскане, което те възприемат като „не“.

„Говорещите с котки“ разпознават котешки емоции, които силно затрудняват останалите хора

Ако сте последователни и винаги използвате един и същ глас, мимики и жестове на ръцете за съответната ситуация, повечето котки няма да имат проблем да разберат какво се опитвате да им кажете.

И помнете - колкото повече общувате с котката си, толкова по-добре ще се разбирате с нея.

Снимка: Jeffrey Buchbinder on Unsplash
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД