До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Голдън ретривър е най-добрият избор за куче водач

Голдън ретривър е най-добрият избор за куче водач
Голдън ретривър е идеалният избор на куче за куче водач. Той е интелигентно куче, което обича да му се възлагат отговорности и задължения. Голдън ретривърът има подходящия темперамент за работа с хора. Отдадеността му на всяка задача, за която е обучен, и естествената му работна етика го правят прекрасно куче водач. Голдън ретривърите са работни кучета и са отгледани, за да помогнат на ловеца да хване птици и дребен дивеч. Те могат да се съсредоточат върху дадена задача и са били отгледани, за да донесат отстреляния дребен дивеч на своя господар. Устата им е чувствителна и телосложението им е силно, но те не са твърде големи, за да е трудно да се справи човек с тях.

Решението да си вземете куче зависи от генетиката

Голдън ретривърът има много от основните качества, които са необходими, за да бъде куче водач. Той е мускулест и достатъчно здрав, за да бъде впрегнат. Голдън ретривърите не са твърде големи и се допускат да влизат и излизат от места като магазини и ресторанти. Приятелският му характер гарантира, че той се чувства комфортно сред хората. Той не е агресивен, когато е на претъпкани места. Голдън ретривърът е спокоен и сдържан, и е готов да изпълнява дадените му задачи.

Какви качества трябва да притежава кучето водач?

Кучето водач трябва да бъде интелигентно, търпеливо и трудолюбиво, което никога не се уморява да служи. Голдън ретривърът е лесно обучен да се ориентира във всякакви ситуации. Те следят препятствията и насочват своите стопани, незрящи или инвалиди, като им дават мобилност и шанс за по-нормален живот. Голдън ретривърите са много интелигентни и могат да се концентрират върху задачите, които им се възлагат. Те не се разсейват или не се отвличат лесно от задълженията си. Това предано и лоялно куче наистина е подходящо за живот в услуга и подкрепа. Паметта му за маршрутите и любовта му към работата го правят страхотно куче водач. Нищо не е твърде трудно за любящия голдън ретривър. Интелигентността и обучението на Голдън ретривъра му позволяват да взема решения в опасни ситуации, например кучето няма да премине пътя, ако не е проверило, че е безопасно, дори ако собственикът му иска да отиде от другата страна.

Голдън ретривърът е активно куче, но не е прекалено енергично. Задачите, които му се дават, при обучението за куче водач, отговарят на неговата личност и желание да служи. Голдън ретривърите не са доминиращи или покорни по природа и това ги прави добри кучета водачи. И също така те са надеждни. Кучето водач трябва да може да остане съсредоточено върху задълженията си и да не се разсейва от силни звуци или разрушително поведение около него. Той е послушен другар и много способно работещо куче.

Голдън ретривърите обичат да носят неща в устата си и са внимателни и нежни. Те са перфектни в това да доставят удоволствие на стопаните си и им е приятно да бъдат част от семейството, но те са много наясно със своите задължения и с човека, когото обслужват. Приятелският им характер ги прави идеални и като терапевтични кучета. Те винаги ще поздравят всички с любезно държание и размахана опашка. Кучетата водачи трябва да запазят спокойствие във всяка ситуация. Голдън ретривърът е много спокойно и приветливо куче, което не прекалява с реакциите си, но запазва специалните си „виждащи очи“ за всяка ситуация.

Защо повече хора трябва да следват идеята за обучение на кучета водачи?

Обществото е наясно с качеството на кучето водач да забелязва важните детайли наоколо и в резултат на това кучетата водачи се допускат във всяко заведение със собствениците си. Те могат да влизат в обществения транспорт и да влизат и излизат от магазините. Пресичането на пътища и навигацията по труден терен, ако е необходимо, са част от техните задължения и те обичат да участват в семейния живот. Голдън ретривърите също са неуморни работници и  много търпеливи. Те винаги са нащрек за предполагаема опасност и са готови да предупредят собствениците си за нещо, което може да бъде проблематично. Техният нежен характер се нуждае от меко докосване и добро отношение по време на обучението им, но те обичат и да угаждат на всеки, когото срещнат.

Голдън ретривърите не са добри кучета пазачи и техният лай обикновено е поздрав за добре дошъл, чакайки на вратата, за да се срещнат с посетител. По време на обучение Голдън ретривърите се наслаждават на класовето по ловкост и процъфтяват в обучението за подчинение. Те са много нетърпеливи да учат и никога не биха се уморили да опитват да дадат всичко от себе си. Например, когато слепият Голдън ретривър, на име Рей Чарлз, се нуждаел от дом, семейството му установяваило, че Рей може да се придвижва из къщата, използвайки обонянието си. Сляпото куче водач е било обичано от семейството и вкъщи се е ползвало с протекциите на бащата Андрю Фалес. Голдън ретривърът е такава радост във всеки дом, дори ако самият той е пациент и семейството му осигурява напътствия и подкрепа.

Най-ефикасният начин за обучаване на кучето е с помощта на… храна!

Няма съмнение, че Голдън ретривърът е ценен заради интелигентността и неуморната си работа като куче водач. Това е най-търсената порода, която се обучава като куче водач. Дори известни личности, които не се нуждаят от услуги на кучета водачи, са избрали Голдън ретривърът за домашен любимец. Приятелският му характер и надеждните му качества го правят любимец на всички. Звезди като Опра Уинфри и Бети Уайт също имат Голдън ретривъри. Бети Уайт се обвърза в още по-голяма степен с Голдън ретривърите и стана говорител на Morris Animal Foundation, провеждаща проучвания за живота на Голдън ретривъра. Голдън ретривърът е толкова прекрасен спътник, че дори Джеки Чан, звездата на бойните изкуства, която няма нужда от защита, има две кучета от тази порода.

Снимка: Regine Tholen on Unsplash

Афиа препоръчва:Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД