До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Иберогаст перорални капки при стомашни болки, коремни спазми и нервен стомах 20 ml Bayer

арт. № 10347

Марка: Иберогаст Производител: Bayer Тегло: 0.050 кг.
Рейтинг:
лекарство без рецепта
  • Лекарство  за стомашно-чревни заболявания.
  • При подуване и болки в стомаха, коремни спазми, газове, киселини и гадене.
  • Продукт на растителна основа.
  • Подходящ за деца над 3 години.

12.99лв
* Цената е за опаковка с ДДС, и е валидна единствено за поръчки, направени през сайта.
Добавен в любими Бутон за споделяне
Безплатна доставка над 58 лв
Получавате 12 бонус точки, ако сте регистриран потребител.

Иберогаст е лекарство на растителна основа за стомашно-чревни заболявания.
 
За лечение на функционални и свързани с мотилитета стомашно-чревни заболявания като синдром на нервния стомах и раздразнено дебело черво, включително смущения, наподобяващи спазми на стомашно-чревния тракт (стомашно-чревни спазми), както и за поддържащо лечение на оплакванията при възпаление на стомашната лигавица (гастрит).
 
Иберогаст® бързо и ефективно облекчава различни стомашно-чревни оплаквания като болки в стомаха, коремни спазми, газове, подуване на корема, киселини и гадене. Доказаното му действие се основава на екстрактите от девет различни лечебни растения.  Горчивият Иберис активира и отпуска мускулите на стомаха и червата при нужда и има потискащо киселините действие; Змийското мляко може да стимулира мускулите в горната част на храносмилателния тракт, а коренът от лечебна Пищялка отпуска мускулите в храносмилателния тракт и има спазмолитично действие; цветът от Лайка отпуска стомашните мускули; плодът от Ким облекчава газовете; плодът от Бял трън действа противовъзпалително; листата от Маточина и Мента имат болкоуспокояващо и антиоксидантно действие. С уникалната комбинация от девет лечебни растения се облекчават ефективно както симптомите, така и причините за стомашно-чревните оплаквания. Иберогаст се понася добре и е подходящ за деца над 3 години.

Поради липса на достатъчен опит, Иберогаст не трябва да се използва при деца на възраст под 3 години. Винаги да се прави консултация с лекар, ако се появи болка в корема при деца на възраст под 6 години.

Ако след 7 дни симптомите Ви не се подобрят или състоянието Ви се влоши, посетете Вашия лекар, за да могат да бъдат изключени други сериозни заболявания.

Състав:

Iberis amara L., herba; Angelica archangelica L., radix; Matricaria chamomilla L., flos; Carum carvi L. Fructus; Sifybum mariamtm L., folium; Melissa officinalis L., folium; Mentha piperita L., folium; Ckelidonium majus L., herba; Grycyrrhiza glabra L., radix. Съдържа 31 об.% алкохол.

Ако няма друго предписание, Иберогаст се приема с малко течност преди или по време на хранене по следния начин:
 
Възрастни и юноши над 13 години                      3 пъти дневно по 20 капки
Деца на възраст от 6 до 12 години                       3 пъти дневно по 15 капки
Деца на възраст от 3 до 5 години                         3 пъти дневно по 10 капки
 
Няма принципно ограничение на продължителността на приложение. Продължителността на приема се определя от вида, тежестта и протичането на заболяването.
 
Не  приемайте Иберогаст

  • ако сте алергични към някоя от съставките на това лекарство;
  • ако имате или сте имали чернодробно заболяване, или ако приемате лекарства, в чиято листовка, като нежелана реакция, е посочено увреждане на черния дроб. Ако се съмнявате, попитайте Вашия лекар или фармацевт. 

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Иберогаст.
Този лекарствен продукт съдържа около 0,24 g алкохол в една доза, еквивалентно на 6,2 ml бира или 2,6 ml вино за доза. Вреден за страдащи от алкохолизъм. Да се вземе под внимание при бременни или кърмещи жени, деца и високорискови групи, като пациенти с чернодробно заболяване или епилепсия.

Ако забележите пожълтяване на кожата или очите, тъмен цвят на урината, промяна в цвета на изпражненията, болка в горната част на корема, трябва незабавно да спрете приема на Иберогаст и да се консултирате с лекар. Това могат да бъдат симптоми на чернодробно увреждане.
  
Лекарствен продукт без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката.
 
Притежател на разрешението за употреба: Байер България ЕООД, ул. „Резбарска“ № 5, 1510 София,  България, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09.
  
CH-20221020-88; CH-20220405-44
 
 Добави в количката
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД