До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

В света на йога с Рали: пролетен детокс с йога (част 2)

В света на йога с Рали: пролетен детокс с йога (част 2)
Отново на фокус е темата „Детокс“. След като изпробвахме движения от групата на Усукващите пози, които включват навеждания напред, назад и странично, и стимулират потока на лимфата през центъра на тялото, днес ще обърнем внимание на Обърнатите пози (Инверии). Това са всички асани, при които главата слиза по-ниско от сърцето.В света на йога с Рали: пролетен детокс с йога (част 1)

Представям ви две пози подходящи за начинаещи и два допълнителни варианта за практикуващи с известен опит.

За начинаещи - Гледащо надолу куче (Класически вариант)

Започвайки от позиция маса (опора на длани и колене), притиснете дланите плътно към земята, обърнете пръстите на краката навътре. Гърбът е издължен и изправен. Стегнете корема и разгънете краката, избутвайки таза нагоре и назад. Ръцете и краката са активни и силни, можете леко да свиете коленете си, така че да няма напрежение в прасците. Отпуснете глава и насочете поглед към бедрата или корема. Нежно избутайте гръдния кош  към бедрата. Продължете да натискате постелката с длани и да издължавате гръбнака. Освободете напрежението от врата и гърба, отпуснете главата, лицето и челюстта. Останете за 5 до 10 дъха. За да освободите позата, поставете коленете на пода. Не се изправяйте рязко, а легнете за кратка почивка и няколко дълбоки вдишвания.

За опитни - Гледащо надолу куче (Вариация с усукване)

От гледащо надолу куче, протегнете дясна ръка към срещуположния – ляв глезен или прасец. Издължете гръбнака и създайте усукване в областта на гръдния кош и корема. Натискайте добре към пода балансиращата лява ръка. Погледнете встрани, под дясната мишница. Дишайте дълбоко.

Хранителните добавки - надежден помощник в натовареното ежедневие

За начинаещи - Лежаща позиция с крака на 90 градуса

Легнете по гръб, за повече комфорт можете да поставите сгънато одеяло под вас, което да поддържа кръста. На вдишване повдигнете краката си във въздуха, притискайки ръце към земята. Краката са изпънати, доколкото е възможно, без да ги стягаме. Дъхът е бавен и спокоен. Ако няма дискомфорт, може да останете в позата 5 до 20 дъха. Не бързайте да се изправяте! Първо свалете краката до пода, направете пауза от няколко дъха тук, преди да се изправите напълно.

За опитни - Свещ / Полусвещ

Противопоказания: менструация, високо кръвно налягане, сърдечни проблеми, глаукома, дискова херния, спондилоза, болки във врата

Легнете по гръб върху постелка или одеяло. Повърхността не бива да е мека! Ръцете са с длани към пода, краката събрани и изпънати. Проверете главата да е точно в центъра и я дръжте неподвижна през цялото време. На вдишване повдигнете краката си във въздуха, притискайки ръце към земята. Преместете краката нагоре и като използвате тази инерция, пренесете тежестта върху горната част на гърба и раменете. Лактите са свити, ръцете подкрепят тялото. Съберете лактите си колкото можете и осигурете стабилна опора за гърба. Дишайте дълбоко и задръжте 5 до 10 дъха. За да излезете от позата, освободете ръцете, свийте леко коленете и много бавно спуснете краката и гърба към пода. Важно е да останете в лежаща позиция за поне 10 дъха след изпълнението на позата.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД