До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

В света на йога с Рали: Нова година - ново начало

В света на йога с Рали: Нова година - ново начало
С настъпването на новата календарна година обикновено сме изпълнени с ентусиазъм и плам за ново начало. Разбира се, че мотивацията е най-висока през първите месеци на годината, ето защо именно сега е най-доброто време да посеете позитивни навици.

Практикуването на йога е начин да обедините и хармонизирате тялото и ума, да регулирате ефктивно стреса и емоциите си.

Хората често смятат, че е нужно да са гъвкави, за да изпълняват йога позите. Истината обаче е, че всеки може да извлече многобройните ползи за психическото и физическото здраве, които йога ни дава.

Ето две йога пози, с които може да тонизирате цялото тяло.

Намерете тихо и спокойно място. Не бързайте, започнете с лека загрявка. При изпълнението на позите е важно е да слушате тялото си и неговия отклик. Ако усетите силен дискомфорт, изберете по-лек вариант на позата или отпуснете напълно.

Уткатасана (Поза Стол)

Започнете изправени, стъпалата са плътно едно до друго, а бедрата са активни, за да създадете здрава основа, преди да влезете в поза Стол. След това бутнете таза назад, сякаш искате да седнете на въображаем стол. Докато се стремите към седнало положение, ще почувствате как бедрата ви се активират, за да ви държат изправени. Седнете толкова ниско, колкото да създадете умерено усилие в тялото.

В света на йога с Рали: Да раздвижим тялото след пътуване

Насочете опашната си кост надолу към пода и навътре към пубиса, за да запазите долната част на гърба издължена. Не бива да усещате никакво напрежение в кръста! Стегнете корема, издишайте и изтеглете областта на пъпа навътре и нагоре. Дръжте тялото активно. Ръцете може да поставите на таза или да издигнете високо над главата, успоредни,  с длани обърнати една към друга.
Останете за няколко дъха до 1 минута, съобразно вашия опит и подготовка. За да излезете от тази поза, избутайте се нагоре със стегнат корем, натискайки ходила към пода и изтегляйки активно тялото нагоре. Издишайте и се отпуснете за кратка пауза. Изчакайте дишането да се нормализира напълно преди следващата поза.

Триконасана (Поза Триъгълник)

Застанете с раздалечени крака на около метър един от друг. Стъпалата са успоредни едно на друго. Отворете десния крак, така че пръстите да сочат навън, пръстите на левия крак остават да сочат напред, така че стъпалата да са перпендикулярни едно на друго. Стегнете бедрата и отворете дясното си бедро навън, така че капачката на дясното коляно да е в съответствие с центъра на дясно ходило. Вдигнете ръцете встрани на нивото на раменете, дланите сочат надолу.

В света на йога с Рали: Пролетта е тук!

Издишайте и наведете торса си странично надясно точно над десния крак, като се накланяте от тазобедрената става, а не от талията. Представете си, че се протягате, да за достигнете далеч встрани с дясна ръка. За да сте стабилни, се уверете, че лявата пета е здраво стъпила на пода. Опитайте да запазите гръбнака и двете страни на торса издължени. Поставете дясната ръка на прасеца, глезена или на пода без да се навеждате допълнително! Протегнете лява ръка към тавана, нека е в съответствие с раменете ви. Дръжте главата стабилна в неутрално положение.
Задръжте позата за няколко вдишвания и издишвания. Вдишайте и освободете позата. Сменете позицията на краката, подравнете тялото и повторете на другата страна.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД