До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0
Филтри Филтри
Изчисти всички филтри
Марки
Оферти
Вид продукт
Продуктова форма
Подходящ за
Начин на приложение
Цени:
0 2000

Вагинален дискомфорт

(71)
Сортирай по:
Вагиналното здраве е неизменна част от общото здраве на жената, затова появата на вагинален дискомфорт е симптом, на който винаги трябва да обръщате внимание.

Вагиналният дискомфорт може да бъде причина за нарушаване на фертилитета, желанието за секс и способността за достигане на оргазъм, стрес, ниско самочувствие и проблеми в отношенията с партньора.

Влагалището представлява мускулен канал, който се простира от вулвата до маточната шийка. Дискомфортът във влагалището, изразяващ се в сърбеж, парене и раздразнение, може да бъде предизвикан от различни фактори, нито един от които не бива да бъде игнориран.

Бактериалната вагиноза е честа причина за вагинален дискомфорт. Растежът на нетипични за влагалището бактерии води до инфекция, която освен с дискомфорт, се проявява с възпаление, течение, неприятна миризма.

Вагиналната кандидоза е друга честа причина за вагинален дискомфорт, засягаща три от четири жени в даден етап от живота им. Тя се развива, когато има прекомерен растеж на гъбички Кандида, във влагалището и вулвата. Бременността, сексуалните контакти, приемът на антибиотици, отслабената имунна система правят жените по-податливи към кандидоза.

Сексуално преносимите болести – хламидия, гонорея, генитални брадавици, генитален херпес и други водят до вагинален дискомфорт, наред с други симптоми.

Химическите иританти, включително вагинални душове, презервативи, сапуни, ароматизирани тоалетни хартии, омекотители за бельо и други могат да раздразнят влагалището и вулвата, предизвиквайки влагалищен дискомфорт.

Менопаузата води до спадане на нивата на естроген, което може да предизвика изтъняване на стените на влагалище и дехидратация, които от своя страна водят до раздразнение и сърбеж.

Това са само част от причините, които биха могли да доведат до вагинален дискомфорт. Както виждате, те могат да бъдат разнообразни, затова при поява на проблеми във влагалището не се колебайте да се обърнете към акушер-гинеколог.
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД