До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0
Филтри Филтри
Изчисти всички филтри
Марки
Вид продукт
Подходящ за
Начин на приложение
Цени:
0 2000

Контрацептиви

(11)
Сортирай по:

Контрацепцията е предпазване от нежелана бременност, която се осъществява с помощта на различни методи. Ето кои са най-честите методи за контрацепция:


- Противозачатъчни пластири . Това са лепенки, които са залепват за кожата и ви предпазват от забременяване като отделят хормони.

- Таблетки за контрацепция. Съществуват няколко вида такива таблетки с различно съдържание на хормони в тях. Те се приемат всеки ден по едно и също време, независимо дали имате полов контакт или не.

- Контрацептивни инжекции. Съдържат хормони, които спират тялото ви да отделя яйцеклетки и сгъстяват секрета на влагалището. Инжекцията се поставя веднъж месечно или веднъж на три месеца.

- Мъжки презерватив. Това е един от най-популярните методи за контрацепция, който е едновременно лесен и евтин, и предпазва не само от непланирана бременност, но и от полово предавани болести.

- Диафрагма. Тя прилича на малка шапка, която блокира пътя на сперматозоидите към матката. Поставя се във влагалището.

- Контрацептивен пръстен. Това е чист и гъвкав пръстен от полиетилен винил ацетат, който веднъж поставен във влагалището, бавно отделя хормони, които спират отделянето на яйцеклетки от яйчниците.

- Женски презерватив. Работи на принципа на мъжкия презерватив, но се поставя във влагалището на жената.

- Контрацептивни гъби. Поставя се във влагалището и отделя вещества, които ви предпазват от непланирана бременност до 24 часа.

- Цервикална шапка. Макар и наречена „шапка“, това е по-скоро запушалка, която се пъха във влагалището, докато не покрие маточната шийка, така че нито един сперматозоид да не може да проникне в матката.

- Спермицидите са всякакви пасти, гелове, пияни и други, които се нанасят във влагалището и създават среда, която затруднява придвижването на сперматозоидите. Твърди се, че самостоятелно не са достатъчно ефективни, но пък са подходящи за употреба в комбинация с диафрагми, кондоми и цервикални шапки.

- Контрацептивни импланти. Това са устройства с размера на клечка кибрит, които се имплантират под кожата на мишницата и непрекъснато отделят хормони в малки дози, които пречат на яйчниците да отделят яйцеклетки.

- Вътрематочни спирали. Те се поставят в матката и отделят медни йони, които обездвижват сперматозоидите и им пречат да се придвижват в матката, както и не позволяват имплантация в случай на оплодена яйцеклетка. Спиралите обаче не пречат на отделянето на яйцеклетки от яйчниците.

- И най-сигурният начин - хората, които са сигурни, че никога не желаят да се възпроизведат, могат да се подложат на оперативна стерилизация.Контрацепцията може да бъде планирана и спешна.

Спешната контрацепция предотвратява бременност след незащитен сексуален контакт или неуспешна контрацепция. Най-ефективна е когато се използва възможно най-скоро след незащитен секс. Хапчето за спешна контрацепция е наричано още „таблетка за следващата сутрин“, тъй като е най-добре приемът му да бъде възможно най-скоро след необезопасен секс ...още....

debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД