До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0
Филтри Филтри
Изчисти всички филтри
Марки
Оферти
Вид продукт
Продуктова форма
Проблем
Подходящ за
Начин на приложение
Цени:
0 2000

Гърди

(10)
Сортирай по:
Женските гърди се срещат във всякакви форми и размери, но общото за всички тях е, че тяхното добро здраве е необходимост за благосъстоянието на всяка жена.

Затова е редно да познавате добре нормалното състояние и чувствителност на гърдите си. По този начин бихте могли лесно да забележите всякакви възникнали промени в тях. Такива промени включват:
- поява на бучки
- изтичане на секрет от гърдите (изкл. кърма)
- подуване
- разранявания по кожата
- промени по зърната – болка, зачервяване, лющене, обръщане навътре

Подобни нарушения в здравето на гърдите изискват да се обърнете към специалист, който да проведе клиничен преглед на гърдите.

Дори и да нямате подобни проблеми, не бива да пропускате профилактичните прегледи при специалист, който да проследи състоянието и здравето на гърдите ви. Препоръките са следните:
- жени на възраст между 29-39 години трябва да се преглеждат веднъж на 1-3 години
- жени след 40 годишна възраст е редно да се преглеждат всяка година

Говорете с вашия лекар, ако нещо ви притеснява. Той ще оцени наличните рискови фактори (ако са налице такива) и ще ви помогне да решите кога да започнете да си правите мамографии и колко често да ги правите.

За добро здраве на гърдите експертите препоръчват здравословно хранене и определено ниво на физическа активност с цел поддържане на нормално телесно тегло. Според данните ракът на гърдата се диагностицира в по-напреднал стадий у жените с наднормено тегло в сравнение с жените с нормално тегло. Освен това е важно да не прекалявате с алкохола и да се следите за дефицит на витамин Д.
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД