До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Шуслерова сол №7 DHU Магнезиум фосфорикум D6 при спазми, крампи и болки 80 таблетки

арт. № 14457

Марка: Dr.Schuessler salts Производител: DHU Тегло: 0.050 кг.
Рейтинг:
хомеопатично лекарство
  • Magnesium phosphoricum D6.
  • При спазми в мускулите, крампи.
  • При главоболие.
  • При схващания във врата, гърба и раменете.
  • При спазмени болки в стомашно-чревния тракт - стимулира перисталтиката.
  • При менструални болки - отпуска гладката коремна мускулатура.

10.49лв
* Цената е за опаковка с ДДС, и е валидна единствено за поръчки, направени през сайта.
Добавен в любими Бутон за споделяне
Безплатна доставка над 58 лв
Получавате 10 бонус точки, ако сте регистриран потребител.

Шуслерова сол №7 DHU Магнезиум фосфорикум D6 при спазми, крампи и болки е хомеопатичен лекарствен продукт, който се отпуска без лекарско предписание. Магнезиум фосфорикум е особено необходима за лечението на честите схващания и спазми на мускулите. Подходяща е за мускулни болки - като менструалните, честите схващания на врата, гърба, раменете, спазмите на стомашно-чревния тракт. Помага бързо при стягащо главоболие.

Подходяща за:

Възрастни и деца.

Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активни съставки:

Магнезиум фосфорикум (Magnesium phosphoricum trit.) D6 250 mg, лактоза монохидрат, пшенично нишесте, магнезиев стеарат

Дозиране:
 

Възраст на
пациента
Остри
състояния
Хронични
състояния
Възрастни и деца над
12 години
По 1 таблетка максимум
до 6 пъти дневно
1 таблетка 1 -3 пъти дневно
Деца от 6 до 11 години По 1 таблетка максимум
до 4 пъти дневно
1 таблетка 1 -2 пъти дневно
Деца от 1 до 5 години По 1 таблетка максимум
до 3 пъти дневно
1 таблетка дневно
Под 1 година По 1 таблетка максимум
до 2 пъти дневно
1 таблетка дневно


3а деца под 5 години е препоръчително таблетката да се разтвори в малко количество вода за по-лесна употреба.
Разтворете 1 таблетка в половин чаша вода и давайте на детето по една супена лъжица от този разтвор 1 -3 пъти дневно.

Предупреждения:

Деца под една година трябва да бъдат прегледани от лекар преди употребата на Магнезиум фосфорикум D6 таблетки.

Не използвайте Магнезиум фосфорикум D 6 таблетки:
Ако сте алергични (свръхчувствителни) към пшенично нишесте или към някоя друга от съставките на Магнезиум фосфорикум D 6 таблетки.
Този продукт съдържа лактоза монохидрат. Ако Ви е известно,че имате непоносимост към някои видове захари, моля консултирайте се с Вашия лекар, преди употребата на продукта.

Магнезиум фосфорикум D 6 таблетки трябва да се приемат половин час преди или след храна. Таблетката се оставя да се разтвори бавно в устната кухина.

Продуктът е подходящ за пациенти с непоносимост към глутен. Пациенти, които имат непоносимост към пшенично нишесте (различна от тази към глутен) не трябва да използват продукта, защото той съдържа пшенично нишесте.

Този продукт съдържа лактоза монохидрат. Да не се използва от пациенти, страдащи от непоносимост към някои видове захари.

При бременност или кърмене винаги се консултирайте с лекар или фармацевт преди употребата на лекарствени продукти.

Опаковка:

80 таблетки


Клетка.
Производство на енергия. Днес е известно, че доставящите енергия АТФ–съединения съществуват като магнезиев-АТФ. А по отношение на интрацелуларния магнезий в кардиомиоцитите и двигателния апарат, цитологичните проучвания сочат, че миозинът реагира на магнезий.

Предаване на импулси.
Magnesium phosphoricum регулира предаването на импулсите през синаптичната цепка. Магнезият стимулира холинестеразата в синапсите. Тя разгражда двигателния трансмитер ацетилхолин и предпазва от прекомерни мускулни контракции. Нормалната магнезиева концентрация играе роля за поддържане и лимитиране на възбуждението.

Клетъчна защита.
Magnesium phosphoricum изпълнява важна защитна функция в клетката, като блокира синаптичната цепка. При синаптична активност, предизвикана от учене или стрес, клетъчната мембрана се деполяризира и магнезият се отделя от NMDA-рецептора. В клетката нахлува калций. При въстановяване на мембранния потенциал на покой магнезият отново блокира йонния канал и възпрепятства по-нататъшното навлизане на калций. Доказано е, че неограниченият калциев поток води до клетъчна деструкция на невроните.

Вегетативна нервна система.
Д-р Шуслер избрал Magnesium phosphoricum като комбинация, тъй като установил, че този минерал е физиологичното функционално средство на нервната тъкан. Недостигът му води най-общо казано до нарушения на нервите.

Напрегнатост.
ШС №7 успешно се прилага при безсъние и подпомага релаксацията при вътрешно безпокойство. При страх от изпити и вълнение за предстоящи събития Magnesium phosphoricum допринася за стабилизиране и уравновесеност. Признаци за повишена напрегнатост могат да бъдат “флъш” или топли вълни. Magnesium phosphoricum успешно се прилага при гризане на ноктите и сърбеж на нервна почва. Перманентният стрес обременява нервната система и отчетливо повлиява настроението на болния. Magnesium phosphoricum отдавна се прилага при изразена емоционална лабилност, лошо настроение, унилост, но и при прекомерна възторженост.

Жлези.
Повишеният стрес се отразява на функцията на жлезите. ШС №7 се прилага при заболявания на всички жлези и най-вече по отношение на щитовидната жлеза.

Гладка мускулатура.
Magnesium phosphoricum се счита за горивото на гладката мускулатура. Тя се контролира неволево и изгражда стените на кухите органи. ШС №7 се прилага при спазми и колики, засягащи тези органи.

Спазми и колики.
ШС №7 успешно се прилага при: стомашни спазми, чревни оплаквания, колики, жлъчни спазми, бъбречни колики, болки и спазми на пикочопроводния апарат; стимулира чревната перисталтика и помага при обстипация. Magnesium phosphoricum е с доказан ефект при спазъм на кръвоносните съдове – като първа помощ  до пристигане на медицинския екип и като подпомагащо средство след това. Облекчава менструалната болка и предпазва от маточни конвулсии при бременност. При продължително или спастично хълцане (спазъм на диафрагмата) се препоръчва прием на “Горещата 7-ица”; същото се отнася и за спастичната кашлица.

Миокард.
Сърдечната мускулатура е под влияние на вегетативната нервна система и заема междинно място между гладката и напречно-набраздената мускулатура. При сърдечно-съдови заболявания се прилага ШС №7 в комбинация с №2 Calcium phosphoricum.

Болки.
ШС №7 допринася за намаляване на усета за болка. Облекчаващите се от Magnesium phosphoricum болки имат следните характеристики: спастични, стрелкащи, въртящи, пробождащи, облекчават се от натиск, топлина, превиване на тялото и от топли напитки. Те се явяват внезапно, на паузи и променят локализацията си.

Лимфа.
Magnesium phosphoricum регулира вискозитета на лимфата и може да се разглежда като нейно гориво. Понеже лимфната система не разполага със собствена помпа, каквато е сърцето за кръвообръщението, вискозитетът на лимфата се определя от различни фактори, сред които и способността на лимфните съдове да се контрахират. Внимание: Понеже лимфата е богата на фибриноген, при повишена киселинност съществува опасност тя да се съсири, т.е. белтъците да коагулират. Средство на избор за регулиране на киселините е № 9 Natrium phosphoricum.

Волева мускулатура.
Magnesium phosphoricum подобрява функционалния капацитет на напречно-набраздената мускулатура. Спортистите имат висока основна обмяна и особено висока нужда от минерали. С помощта на ШС №7 (в комбинация с други соли, стимулиращи кръвообръщението и мускулатурата) се предотвратяват негативните последици и се преодоляват вече настъпили нарушения, стига да са обратими.

Кости и зъби.
Според д-р Шуслер Magnesium phosphoricum се намира в обвките на костите и зъбите. Той спомага за поддържането на формата и здравината на тъканта и допринася за правилното формиране на скелета. След костни фрактури се прилага продължително време. Magnesium phosphoricum трябва да се дава в лечебни дози на бременни, деца и подрастващи за подпомагане изграждането на кости и зъби и за съхраняване на депата.

Утвърдени комбинации:

Енергизираща комбинация при стрес: Calcium phosphoricum №2- 10 табл. като гореща напитка сутрин, Kalium phosphoricum №5- 10 табл. като гореща напитка на обяд и Magnesium phosphoricum №7- 10 табл. като гореща напитка вечер. Или от всяка сол 3 х 2 таблети разпределени през деня.

Укрепване на нервите: Calcium phosphoricum №2- 2 табл. сутрин, Kalium phosphoricum №5- 2 табл. на обяд и Magnesium phosphoricum №7- 2 табл. вечер. Курс на лечение минимум 4 седмици.

Сънотворна комбинация: Magnesium phosphoricum №7- 5 табл. преди лягане, Natrium phosphoricum №9- 5 табл. преди лягане и Kalium phosphoricum №5- 5 табл. преди лягане.

Стимулиране на жлезите: Kalium chloratum №4- 5табл. / 2 табл. сутрин и Magnesium phosphoricum №7- 5 табл. / 2 табл. вечер. Първите пет дни по 5 таблети, след това по 2 таблети минимум 2-3 седмици.

Лумбаго: Ferrum phosphoricum №3- 5 табл. сутрин и Magnesium phosphoricum №7- 5 табл. вечер. Курс на лечение минимум 4 седмици.

Лимфа: Natrium phosphoricum №5- 5 табл. сутрин и Magnesium phosphoricum №7- 5 табл. вечер. Курс на лечение минимум 4 седмици.

Менструална болка: Magnesium phosphoricum №7- 5 табл. при нужда и Calcium phosphoricum №2- 5 табл. при нужда.

Препоръчваме ви употребата на пробиотици в комбинация с Шуслерови соли, както и на цветните есенции на Д-р Бах.

 


Добави в количката
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД