До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Шуслерова сол №5 DHU Калиум фосфорикум D6 за нервната система и психиката 80 таблетки

арт. № 14456

Марка: Dr.Schuessler salts Производител: DHU Тегло: 0.090 кг.
Рейтинг:
хомеопатично лекарство
  • Kalium phosphoricum D6.
  • Поддържа централната и периферна нервна система.
  • Подобрява концентрация.
  • При слабост в мускулите.
  • При умствена, емоционална и психическа преумора.
  • Подпомага лечението на депресия.

10.49лв
* Цената е за опаковка с ДДС, и е валидна единствено за поръчки, направени през сайта.
Добавен в любими Бутон за споделяне
Безплатна доставка над 58 лв
Получавате 10 бонус точки, ако сте регистриран потребител.
Шуслерова сол №5 DHU Калиум фосфорикум D6 за нервната система и психиката е хомеопатичен лекарствен продукт, който се отпуска без лекарско предписание. Калиум фосфорикум поддържа ума в добра кондиция и стабилизира нервната система. Индикации за нуждата от тази сол са умствено, емоционално, психическо изтощение и различни състояния на умора. Подпомага лечението на депресия.
Депа в организма: нерви, мускулатура

Подходяща за:

Възрастни и деца.

Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активни съставки
:

Калиум фосфорикум (Kalium phosphoricum trit.) D6 250 mg, лактоза монохидрат, пшенично нишесте, магнезиев стеарат.

Дозиране:

Възраст на
пациента
Остри
състояния
Хронични
състояния
Възрастни и деца над
12 години
По 1 таблетка максимум
до 6 пъти дневно
1 таблетка 1 -3 пъти дневно
Деца от 6 до 11 години По 1 таблетка максимум
до 4 пъти дневно
1 таблетка 1 -2 пъти дневно
Деца от 1 до 5 години По 1 таблетка максимум
до 3 пъти дневно
1 таблетка дневно
Под 1 година По 1 таблетка максимум
до 2 пъти дневно
1 таблетка дневно


3а деца под 5 години е препоръчително таблетката да се разтвори в малко количество вода за по-лесна употреба.

Разтворете 1 таблетка в половин чаша вода и давайте на детето по една супена лъжица от този разтвор 1 -3 пъти дневно.


Предупреждения:

Деца под една година трябва да бъдат прегледани от лекар преди употребата на Калиум фосфорикум D6 таблетки.

Не използвайте Калиум фосфорикум D 6 таблетки:

Ако сте алергични (свръхчувствителни) към пшенично нишесте или към някоя друга от съставките на Калиум фосфорикум D 6 таблетки.

Този продукт съдържа лактоза монохидрат. Ако Ви е известно,че имате непоносимост към някои видове захари, моля консултирайте се с Вашия лекар, преди употребата на продукта.

Калиум фосфорикум D 6 таблетки трябва да се приемат половин час преди или след храна. Таблетката се оставя да се разтвори бавно в устната кухина.

Продуктът е подходящ за пациенти с непоносимост към глутен. Пациенти, които имат непоносимост към пшенично нишесте (различна от тази към глутен) не трябва да използват продукта, защото той съдържа пшенично нишесте.

Този продукт съдържа лактоза монохидрат. Да не се използва от пациенти, страдащи от непоносимост към някои видове захари.

При бременност или кърмене винаги се консултирайте с лекар или фармацевт преди употребата на лекарствени продукти.

Опаковка:

80 таблеткиKalium phosphoricum винаги трябва да се прилага за продължително време. Поради стимулиращия му ефект в общия случай се препоръчва да се приема преди обяд или в ранните следобедни часове. Минералът действа успокояващо и сънотворно на хора, които от мисли не могат да заспят вечер (нервно безсъние).

Синтез на лецитин.
Шуслерова сол №5 оказва решаващо влияние върху синтеза и усвояването на лецитина в организма, като лецитинът влиза в състава на клетъчните мембрани и нервната тъкан (най-вече мозъка), участва в метаболизма на невроните и повлиява функционалния капацитет на сърцето.

Клетъчно възстановяване

Регенерационна способност.
Основна роля в обмяната на веществата между клетъчното ядро и цитоплазмата играят фосфатите, техните съединения и разпределението на електростатичните заряди. Минимални отклонения водят до незабавна клетъчна смърт. Ето защо ШС№5 се прилага при намалена регенерационна способност с цел укрепване на клетката. За укрепване на физическите сили минералът се прилага профилактично по 5-7т. дневно.

Кръв.
Kalium phosphoricum се съдържа в кръвните клетки и плазмата и се прилага при кръвотечение, особено маточно, когато кръвта е ярко червена и рядка, без съсиреци. Освен това влошава условията за развитие на бактериите и гъбичките.

Мозък.
Kalium phosphoricum има важно значение за възстановяването на нарушения, засягащи мозъчните клетки. Прилага се при слаба памет и нарушения в концентрацията.

Нерви и мускулатура.
ШС №5 има важно значение за функцията на симпатикуса, азомоторните, сетивни и двигателни нерви. Трябва да се има предвид при всички заболявания на нервната система, особено при астенични състояния.

Симпатикус.
ШС №5 стимулира симпатикуса и мобилизира енергията в организма.

Вазомоторни нерви.
При оплаквания, свързани с функцията на вазомоторните нерви, като слаб и учестен пулс, загуба на равновесие, чувство на замайване, вазомоторно главоболие (тъпо, дифузно напрежение в главата, може да прогресира до мигрена).

Сетивни нерви.
Приложението на ШС №5 се е утвърдило при паретични оплаквания с болки, които се успокояват при умерено раздвижване и се влошават при напрягане.

Двигателни нерви.
С №5 успешно се прилага при мускулна слабост, прогресираща към пареза.

Мускулна тъкан.
При обикновена мускулна атрофия и изключени други причини ШС №5 значително подобрява мускулната сила. Той се прилага и след тежко боледуване за укрепване на мускулатурата и за подпомагане възстановяването на организма.

Сърдечен мускул.
ШС №5 е биохимично укрепващо средство при сърдечни заболявания. Поради стимулиращото си и същевременно безопасно действие минералът може да се прилага при всички сърдечни болести, включително в тежки стадии, ограничаващи физическия капацитет.

Бременност и раждане.
През бременността майката се нуждае от Kalium phosphoricum за развитието на плода. Наличието на лош дъх, апатия и плачливост в този период са признак за изразен дефицит на минерала. ШС №5 е важна и за стимулиране на маточния контрактилитет.

Антисептик

Инфекции.
Шуслерова сол №5 е показана при септични усложнения, открити рани със зловонна миризма, улцерозен стоматит и др. За инфекциозно възпаление се е утвърдила комбинацията с № 3 Ferrum phosphoricum.

Висока температура.
При температура над 38,8°C успоредно с другите медицински грижи се дават високи дози ШС №5 за ускоряване възстановяването на организма. Така се подпомага и сърцето, което е обременено от фебрилитета.

Енергийна обмяна.
ШС №5 успешно се прилага при различни астенични състояния (обща умора, изтощение обезкураженост, унилост, плачливост, отпадналост). Kalium phosphoricum има релаксиращ и сънотворен ефект при хора, чиито мисли не им дават покой. Приложението на Kalium phosphoricum се е утвърдило и при деца с дефицит на вниманието.

Укрепване на психиката

Нервна слабост (неврастения).
ШС №5 се прилага за подпомагане при нервна слабост и пренапрежение, проявяващи се като емоционално разстройство или соматични нарушения (язва на стомаха, алопеция ареата, диария при нервно напрежение).

Депресивни разстройства.
Хората с хроничен дефицит на Kalium phosphoricum често са потиснати и унили, с прояви на плачливост, подозрителност и недоверие към всичко и всички.

Утвърдени комбинации;

Регенерация на тъкани; Calcium phosphoricum №2- 5 табл. сутрин, Kalium phosphoricum №5- 5 табл. на обяд и Natrium chloratum №8- 5 табл. вечер.В тази доза 1-2 седмици, след това по 3 таблети от всяка сол още 2-3 седмици.

Парализи; Kalium phoshoricum №5- 5 табл. сутрин, Magnesium phosphoricum №7- 5 табл. на обяд и Silicea №11- 5 табл. вечер.В тази доза се приемат 1-2 седмици, след това по 3 таблети от всяка сол още 2- 3 месеца.

Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност; Calcium phosphoricum №2- 3 табл. сутрин, Kalium phosphoricum №5-3 табл. обяд и Magnesium phosphoricum №7- 3 табл. вечер.Курс на лечение 2-3 месеца.

Комбинация за подобряване на паметта; Ferrum phosphoricum №3- 5 табл. сутрин, Kalium phosphoricum №5- 5 табл. на обяд ,Kalium sulfuricum №6- 5 табл. вечер и Natrium chloratum №8- 5 табл. вечер.При приложение повече от 3 дни да се добави №10 Natrium sulfuricum сутрин.

Енергизираща комбинация, Сърдечно-съдова недостатъчност. Кръвооросяване. Хипотония; Ferrum phosphoricum №3- 5 табл. сутрин, Kalium phosphoricum №5- 5 табл. на обяд и Natrium chloratum №8- 5 табл. вечер. Енергизираща комбинация 1- 2 седмици. Сърдечно-съдови нарушения- дългосрочен прием по 2 таблети от всяка сол.

Препоръчваме ви употребата на пробиотици в комбинация с Шуслерови соли, както и на цветните есенции на Д-р Бах.

Бърз справочник за избор на Шуслерова сол


Добави в количката
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД