До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Шуслерова сол №4 DHU Калиум хлоратум D6 за лигавиците 80 таблетки

арт. № 15516

Марка: Dr.Schuessler salts Производител: DHU Тегло: 0.090 кг.
Рейтинг:
хомеопатично лекарство
  • Kalium chloratum D6 - солта на жлезите.
  • При възпаления на лигавиците.
  • За лечение при хрема, бронхит, гастрит, колит и цистит.
  • Подходящ за пациенти с непоносимост към глутен.

10.49лв
* Цената е за опаковка с ДДС, и е валидна единствено за поръчки, направени през сайта.
Добавен в любими Бутон за споделяне
Безплатна доставка над 58 лв
Получавате 10 бонус точки, ако сте регистриран потребител.

Шуслерова сол №4 DHU Калиум хлоратум D6 за лигавиците 80 таблетки е хомеопатичен лекарствен продукт, който се отпуска без лекарско предписание. Индикации за нужда от Калиум хлоратум са възпаленията на лигавиците (мукозните мембрани) – болести като хрема, бронхит, гастрит, колит и цистит. Изключително много помага във втората фаза на възпалeнието, когато  симптомите на заболяването са лесно разпознаваеми.

Подходяща за:

Възрастни и деца.

Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активни съставки:

Калиум хлоратум (Kalium chloratum trit.) D6 250 mg, лактоза монохидрат, пшенично нишесте, магнезиев стеарат.

Дозиране:
 

Възраст на
пациента
Остри
състояния
Хронични
състояния
Възрастни и деца над
12 години
По 1 таблетка максимум
до 6 пъти дневно
1 таблетка 1 -3 пъти дневно
Деца от 6 до 11 години По 1 таблетка максимум
до 4 пъти дневно
1 таблетка 1 -2 пъти дневно
Деца от 1 до 5 години По 1 таблетка максимум
до 3 пъти дневно
1 таблетка дневно
Под 1 година По 1 таблетка максимум
до 2 пъти дневно

1 таблетка дневно
 
 


3а деца под 5 години е препоръчително таблетката да се разтвори в малко количество вода за по-лесна употреба.

Разтворете 1 таблетка в половин чаша вода и давайте на детето по една супена лъжица от този разтвор 1 -3 пъти дневно.

Предупреждения:

Деца под една година трябва да бъдат прегледани от лекар преди употребата на Калиум хлоратум D6 таблетки.

Не използвайте Калиум хлоратум D 6 таблетки:

Ако сте алергични (свръхчувствителни) към пшенично нишесте или към някоя друга от съставките на Калиум хлоратум D 6 таблетки.

Този продукт съдържа лактоза монохидрат. Ако Ви е известно,че имате непоносимост към някои видове захари, моля консултирайте се с Вашия лекар, преди употребата на продукта.

Калиум хлоратум D 6 таблетки трябва да се приемат половин час преди или след храна. Таблетката се оставя да се разтвори бавно в устната кухина.

Продуктът е подходящ за пациенти с непоносимост към глутен. Пациенти, които имат непоносимост към пшенично нишесте (различна от тази към глутен) не трябва да използват продукта, защото той съдържа пшенично нишесте.

Този продукт съдържа лактоза монохидрат. Да не се използва от пациенти, страдащи от непоносимост към някои видове захари.

При бременност или кърмене винаги се консултирайте с лекар или фармацевт преди употребата на лекарствени продукти.

Опаковка:
80 таблетки


Ексудативни възпаления.
Ако организмът не е в състояние да се справи с първоначалното острото възпаление, то преминава във втори стадий. Този процес се обуславя от медиаторите, освободени при увреждането на дадена тъкан. Тези вещества повишават съдовия пермеабилитет и водят до излив на течности и клетки от кръвоносните съдове в тъканите (ексудация). Възниква ексудативно възпаление. Според д-р Шуслер през втората фаза на възпалението на серозните обвивки организмът се нуждае от сол №4 за лизиране на белите и сивобелезникави секрети по лигавиците и пластичните ексудати

Възпалението е три типа: серозно, когато течността е богата на протеини; серо-муцинозно – при серозни катари, протичащи с увеличена слузна продукция; и фибринозно, което  се характеризира с излив на плазма и последващо отлагане на фибрин. Според Шуслеровата биохимия и трите типа могат ефективно да се третират с Kalium chloratum.

Серозно възпаление се наблюдава при плеврит, възпаление на слузните обвивки, перитонит.

Серо-муцинозното възпаление - катари, хрема, кашлица с жилава слузна експекторация, стомашно-чревен катар, възпаление на пикочния мехур показват висока потребност от Шуслерова сол № 4.

Фибринозно възпаление се открива в областта на серозните обвивки, напр. фибринозен перитонит. Фибринозното възпаление на лигавиците започва с увреждане на повърхността им; в епитела навлиза плазма, която се съсирва и образува сиво-бели налепи. Увеличава се рискът от сраствания, при които се е утвърдило външното приложение на Kalium chloratum. При гнойни възпаления ексудатът съдържа левкоцити. Те са резултат от гной-продуциращи бактерии. При затворени гнойници се прилага No. 11 Silicea, а при oтворени, когато гнойта може да изтича свободно - No. 12 Calcium sulfuricum.

Отоци.
При излив на течност в околните тъкани (ексудация) се образуват отоци, които се повлияват добре от Шуслерова сол №4 Kalium chloratum. Касае се за лигавичен оток в рамките на простудни заболявания, напр. оток на носната лиагвица, меки ставни отоци или лимфаденомегалия (при последната се прилага допълнително сол No. 9 Natrium phosphoricum).

Жлези.
В Шуслеровата биохимия Kalium chloratum се определя като солта на жлезите. Като важен минерал за белтъчната обмяна, обаче, той действа предимно на жлези с протеинна  секреция, т.е. серозни (образуващи богат на белтък, рядък секрет) и муцинозни (продуциращи рядка слуз). Повишената секреция на жлезите изразходва тази Шуслерова сол и при недостатъчен внос с времето води до дефицит и свързаните с него нарушения.

Храносмилателни жлези.
Те също изразходват Kalium chloratum за дейността си. Той стимулира жлезите на стомаха и панкреаса при малдигестия или дифузни болки в епигастриума след нахранване, за които не се установява клинично значима причина. При повишено изразходване на Kalium chloratum в храносмилателната система се появява бял налеп върху езика.

Мастни жлези.
Минералът има регулиращо действие върху мастните жлези. Той помага при кожни заболявания, свързани с повишена секреция или запушване на мастните жлези, като например акне вулгарис, акне розацея и др.

Бронхи.
Те са важно депо за Kalium chloratum. Според д-р Хикетийр дефицитът на този минерал се проявява в бронхите с отделянето на бяла гъста слуз от бронхиалната лигавица. При увеличена потребност от Kalium chloratum в организма, напр. при повишена активност на жлезите или възпаление, той се освобождава от бронхите, изтича бяла слуз, появява се кашлица със слузна експекторация.

Лигавици.
Белият налеп върху езика е признак за нужда от Шуслерова сол №4.Като цяло катарите с бял до сивобелезникав и гъст секрет показват дефицит на Kalium chloratum. Жилавите секрет и слюнка също така са типични признаци за повишена потребност от този минерал, както и патологичното генетално течение при жените, когато секретът е бял и гъст.

Шуслерова сол №4 е важна още при:

Кърмене - стимулира секрецията на млечните жлези и подпомага образуването на кърма.

Детоксикация. Според д-р Хикетийр токсините се изхвърлят чрез Kalium chloratum. Този минерал може да се прилага и като допълнително лечение след наркози. Практиката показва, че най-голям дефицит имат хората, които са в контакт с химични отрови;

Имунизиране. При тази процедура се стимулира производството на антитела в организма. За синтезирането им е необходим Kalium chloratum. Освен това този минерал спомага за разграждане на екзогенните вещества, които се инокулират с ваксините. Шуслеровата сол се прилага профилактично и като допълнителна терапия след имунизации.

Утвърдени комбинации:

Тройна комбинация при възпалителни лигавични процеси: Kalium chloratum №4-5 табл. сутрин, Natrium chloratum №8-5 табл. на обед и Caicium sulfuricum №12-5 табл. вечер. Една седмица по 5 таблети от всяка сол, три седмици по 2 таблети от всяка сол.

Детоксикация: Kalium chloratum №4-2 табл. сутрин, Kalium sulfuricum №6-2 табл. на обед и Natrium sulfuricum №10-2 табл. вечер. Продължителност 40 дни по 2 таблети от всяка сол.

Диабет тип ІІ: Kalium chloratum №4-2 табл. сутрин и Kalium sulfuricum №6-2 табл. вечер. Подходяща за продължително поддържащо лечение.

Имунизации: Calcium phosphoricum №2-2 табл. сутрин, Ferrum phosphoricum №3-2 табл. на обед и Kalium chioratum №4-2 табл. вечер. От 2 до 3 дни преди и след ваксината.

Образуване на кърма: Calcium phosphoricum №2-5 табл. сутрин, Kalium chloratum №4-5 табл. на обед и Natrium chloratum №8-5 табл. вечер. Една седмица по 5 таблети от всяка сол, след което по 2 таблети още 2-3 седмици.

Хипертония: Kalium chloratum №4-2 табл. сутрин и Ndtrium chloratum №8-2 табл. вечер. Подходяща за продължителна поддържащо лечение.

Препоръчваме ви употребата на пробиотици в комбинация с Шуслерови соли, както и на цветните есенции на Д-р Бах.

Бърз справочник за избор на Шуслерова солДобави в количката
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД