За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
4 дрехи, които могат да навредят на здравето ви

4 дрехи, които могат да навредят на здравето ви
Когато заговорим за мода и здраве, вероятно сте чували, че високите токчета могат да доведат до неприятни последици, но знаехте ли, че има и някои дрехи, които могат да объркат доброто ни здраве?

Разбира се, ако нямате предразположение към определени състояния, едва ли нещо от гардероба ви би могло да навреди на здравето ви, но все пак е добре да знаете следните неща:

1. Тесните дънки

Дънките тип “skinny” са изключително модерни, но проучване от 2015 година проследява в детайли невралгичната увреда, настъпила при жена след ежедневно носене на тесни дънки. Естествено, това е единичен случай, така че няма причина да изпадате в паника.

Секси vs. Евтина. Как да не прекрачваме границата?

Проблемите с циркулацията или образуването на кръвни съсиреци вследствие носене на тесни дънки не са много вероятни, освен ако нямате подлежащо съдово заболяване. Друг възможен проблем е вагиналният сърбеж.

Колкото и тесен модел дънки да носите, в никакъв случай не трябва да усещате болка и дискомфорт в краката си.

2. Грешният размер сутиен

Носенето на неправилния сутиен може да раздразни кожата ви и да ви създава дискомфорт през целия ден. Ако откривате червена линия под гърдите си или белези под презрамките, вероятно сте избрали грешния размер.

Твърде тесният сутиен може да създаде натиск върху нервите, мускулите и съдовете около рамото, горната част на гърба и ребрата и да предизвика болка, главоболие, дори изтръпване и иглички в ръцете.

Кратък наръчник по грижа за сутиена

3. Прашките

Прашките, макар и присъстващи в много женски гардероби, могат да създават проблеми на жени, склонни към уринарни или влагалищни инфекции. Прашките се трият в кожата около вулвата и клитора, причинявайки микроскопични рани в нея, което предразполага към навлизане на микроби. Ако често страдате от подобни инфекции и все пак държите на прашките, стремете се да носите само памучни.

4. Оформящото бельо

В зависимост от модела и честотата на носене оформящото бельо може да влоши съществуващи проблеми със стомашно-чревния тракт като например синдром на раздразненото черво.

Много стегнатото оформящо бельо може да пристисне стомаха и да доведе до рефлукс и киселини. Честото носене създава стрес и за хората с уринарна инконтиненция.

Въпреки това носенето на оформящо бельо само при определени поводи не би трябвало да представлява риск за здравето.
Синята светлина нощем е пагубна за съня Синята светлина нощем е пагубна за съня Добрият сън е едно от най-важните условия за оптимално здраве. Уви, в наши дни хората спят доста по-малко отколкото в миналото. Подробно
Как се развива толерантност към кофеина Как се развива толерантност към кофеина Кофеинът подобрява настроението и намалява умората. Затова много хора започват деня с ароматно кафе или чай. Подробно
Грижа за интимната хигиена на жената с Интимо Хелп Грижа за интимната хигиена на жената с Интимо Хелп Поредният летен уикенд предстои... Мислите да си починете като се разхладите в басейна или да събирате тен на плажа... Подробно
Бързи съвети за хранене при разстроен стомах Бързи съвети за хранене при разстроен стомах Какви храни трябва да ядете и какви да избягвате, когато стомашно-чревният ви тракт не е в топ форма... Подробно
Постигнете здравословен баланс с Линекс и спечелете награда Постигнете здравословен баланс с Линекс и спечелете награда През цялото лято в Аптеки Афиа Ви очакват интересни награди от лятната промоция на пробиотици Линекс Подробно
Освободи страха, за да промениш своята реалност Освободи страха, за да промениш своята реалност Вярвате или не, всички се раждаме безстрашни. Какво, обаче, се случва с нас по-късно след това, когато вече пораснем... Подробно