За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
6 неща, които определят дали сме сексуално здрави

6 неща, които определят дали сме сексуално здрави
Повечето от нас не биха искали да си го признаят, но вероятно бихме били любопитни да разберем как се представяме в леглото в сравнение с нашите приятели, колеги, съседи.

Въпроси от типа на „Колко често правят секс другите двойки?“, „Колко издържат в леглото?“ или „Разнообразяват ли го всеки път?“ ни карат да се запитаме дали сме „нормални“.

Да започнем с това какво е сексуално здраве.

Сексуалното здраве е не само отсъствие на болест, нарушена функция или недъг. Често хората смятат, че това, че нямат полово-предавани болести ги превръща в сексуално здрави, но сексуалното здраве е съвкупност от емоционални, физически и социални характеристики.

Това е връзката тяло-ум, която определя способността ни, най-просто казано, да правим добър секс. Добрият секс стимулира здравето и добрите взаимоотношения, кара ни да се чувстваме добре в кожата си и да разбираме себе си.

Ето кои са „добрите“ навици в леглото, които определят дали сте сексуално здрави:

Любов към собственото тяло
 
Любовта към нашето тяло е първата стъпка към доброто сексуално здраве. Жените, които одобряват тялото си, са най-задоволени в сексуално отношение.

Митове за презервативите, на които не трябва да вярвате

Добра комуникация
 
Много е важно да споделяме нуждите си с партньора, както и да чуваме неговите. Добрата комуникация изисква усилие и не винаги върви гладко, но опитът да говорите един с друг за желанията си, може да превърне секса в невероятно преживяване.

Внимание: обвързаните двойки споделят общи здравословни проблеми!
 
Мръсни приказки
 
Малко флирт, палав есемес или прошепване на нещо по-пикантно в ухото на партньора може наистина да разгорещи атмосферата и за двама ви. Проучване от 2011 година установява, че определени видове сексуално поведениe като целувки, орален секс и секс разговори водят до по-голяма сексуална удовлетвореност като цяло. Това е част и от добрата комуникация между партньорите.

Щастлива връзка
 
Щастливата връзка води до щастлив секс, защото щастието и сексуалната задоволеност в една връзка са два взаимносвързани и подкрепящи се фактора.

20 признака, че сте в едностранна романтична връзка
 
Разнообразие

Понякога сексът става доста рутинен, затова трябва да измислите как да разнообразите нещата. Това разнообразие не трябва да е драстично – ново бельо или прическа може да свърши работа. Новостите засилват сексуалното желание и удоволствието.
 
Сексът не трябва да е самоцел
 
Двойките може да го правят няколко пъти седмично или веднъж месечно, но това няма абсолютно никакво значение. Количеството на секса варира значително, но това не определя степента на задоволеност.

Дори проучванията твърдят, че повишената честота не е свързана с повишена задоволеност. Затова правете го така, както ви харесва, а не както сте чули, че някой друг го прави.

Колко точно калории се горят по време на секс
 Алергията към козметика и парфюми може да бъде предотвратена Алергията към козметика и парфюми може да бъде предотвратена Може да ви прозвучи странно, но не на всички хора им допада да използват парфюми и козметични продукти. Подробно
Как диабетът влияе върху здравето на очите? Как диабетът влияе върху здравето на очите? Високата кръвна захар може да доведе до проблеми като замъглено зрение, катаракта, глаукома, ретинопатия. Статистически погледнато, диабетът е водеща причина за слепота във възрастта 20-74 години. Подробно
Учени лекуват паник атаките с „безопасни сигнали“ Учени лекуват паник атаките с „безопасни сигнали“
Хората с безпокойство могат да развият паническо разстройство, което се изразява в спонтанно чувство за безпокойство, страх, приближаваща опасност.
Подробно
Рисковете, които крие неправилната употреба на контактни лещи Рисковете, които крие неправилната употреба на контактни лещи Контактните лещи могат да доведат до сериозни здравни последици, ако не бъдат използвани правилно.  Подробно
Любопитни факти за очите, които не сте чували досега Любопитни факти за очите, които не сте чували досега Очите са невероятен орган, способен да прави забележителни неща, за които може би не сте чували досега, като например впечатляващото им умение да се самолекуват и не само. Подробно
Високо кръвно налягане и влиянието му върху очите Високо кръвно налягане и влиянието му върху очите
Освен че води до сърдечни и бъбречни проблеми, нелекуваното високо кръвно налягане може да засегне зрението и да причини очни заболявания. Артериалната хипертония води до увреда на кръвоносните съдове в ретината – областта в задната част на окото, където образите се фокусират.
Подробно