За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
6 неща, които определят дали сме сексуално здрави

6 неща, които определят дали сме сексуално здрави
Повечето от нас не биха искали да си го признаят, но вероятно бихме били любопитни да разберем как се представяме в леглото в сравнение с нашите приятели, колеги, съседи.

Въпроси от типа на „Колко често правят секс другите двойки?“, „Колко издържат в леглото?“ или „Разнообразяват ли го всеки път?“ ни карат да се запитаме дали сме „нормални“.

Да започнем с това какво е сексуално здраве.

Сексуалното здраве е не само отсъствие на болест, нарушена функция или недъг. Често хората смятат, че това, че нямат полово-предавани болести ги превръща в сексуално здрави, но сексуалното здраве е съвкупност от емоционални, физически и социални характеристики.

Това е връзката тяло-ум, която определя способността ни, най-просто казано, да правим добър секс. Добрият секс стимулира здравето и добрите взаимоотношения, кара ни да се чувстваме добре в кожата си и да разбираме себе си.

Ето кои са „добрите“ навици в леглото, които определят дали сте сексуално здрави:

Любов към собственото тяло
 
Любовта към нашето тяло е първата стъпка към доброто сексуално здраве. Жените, които одобряват тялото си, са най-задоволени в сексуално отношение.

Митове за презервативите, на които не трябва да вярвате

Добра комуникация
 
Много е важно да споделяме нуждите си с партньора, както и да чуваме неговите. Добрата комуникация изисква усилие и не винаги върви гладко, но опитът да говорите един с друг за желанията си, може да превърне секса в невероятно преживяване.

Внимание: обвързаните двойки споделят общи здравословни проблеми!
 
Мръсни приказки
 
Малко флирт, палав есемес или прошепване на нещо по-пикантно в ухото на партньора може наистина да разгорещи атмосферата и за двама ви. Проучване от 2011 година установява, че определени видове сексуално поведениe като целувки, орален секс и секс разговори водят до по-голяма сексуална удовлетвореност като цяло. Това е част и от добрата комуникация между партньорите.

Щастлива връзка
 
Щастливата връзка води до щастлив секс, защото щастието и сексуалната задоволеност в една връзка са два взаимносвързани и подкрепящи се фактора.

20 признака, че сте в едностранна романтична връзка
 
Разнообразие

Понякога сексът става доста рутинен, затова трябва да измислите как да разнообразите нещата. Това разнообразие не трябва да е драстично – ново бельо или прическа може да свърши работа. Новостите засилват сексуалното желание и удоволствието.
 
Сексът не трябва да е самоцел
 
Двойките може да го правят няколко пъти седмично или веднъж месечно, но това няма абсолютно никакво значение. Количеството на секса варира значително, но това не определя степента на задоволеност.

Дори проучванията твърдят, че повишената честота не е свързана с повишена задоволеност. Затова правете го така, както ви харесва, а не както сте чули, че някой друг го прави.

Колко точно калории се горят по време на секс
 
Как лесно да си осигурим добро зрение за дълги години Как лесно да си осигурим добро зрение за дълги години Зрението е едно от най-важните ни сетива. Затова е необходимо да полагаме ежедневни грижи за очите Подробно
Пет съвета как да облекчим болките във врата Пет съвета как да облекчим болките във врата
Ако несъзнателно седите в неправилна позиция или имате неритмичен режим на работа и почивка...
Подробно
Мислите ли, че съществува любов от пръв поглед Мислите ли, че съществува любов от пръв поглед Да се влюбиш от пръв поглед... Мнозина са изпитвали това вълнение, а за други звучи абсурдно и непонятно... Подробно
Салатата с или без магданоз – как я предпочитате? Салатата с или без магданоз – как я предпочитате? Може да не предполагате, че магданозът във Вашата салата е много повече от украса. Ето как влияе на здравето ни... Подробно
Решението да си вземете куче зависи от генетиката Решението да си вземете куче зависи от генетиката Да имаш домашен любимец от една страна е отговорност, а от друга - щастие, безусловна любов и забавление... Подробно
Хапвайте шоколад за по-добра памет и концентрация Хапвайте шоколад за по-добра памет и концентрация Обичате ли шоколад? А знаете ли, че парченцето вкусен шоколад подобрява нормалната функция на мозъка? Подробно