За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Истинската любов в няколко забавни факта

Истинската любов в няколко забавни факта
Обвързани сте романтично с някого от известно време, но как можете да сте сигурни дали този човек наистина държи на вас или просто ви размотава, докато не изскочи нещо по-добро?

Недай си, Боже, пък да скъса с вас.

Може да се почувствате, сякаш не вярвате в нищо вече и да започнете да си задавате страшния въпрос:

Любовта съществува ли наистина?

Макар и страстта да е това, което продава книгите и филмите, в истинският живот любовта всъщност е… скучна. Тя е това, което остава след страстта, но това, което остава е здравословно и истинско.

Най-интересното нещо за истинската любов е, че тя не може да бъде точно определена.

Тя просто е.

И тя е най-естественото нещо.

Знаете ли, че хората не са единствените, които са моногамни?

Животните също създават любовни връзки помежду си.

Пингвините, вълците, лебедите, орлите и дори насекоми като термитите имат само по един партньор.

Така че следващия път, когато някой ви каже, че „моногамността не е естествена“, му отвърнете: „Напротив! Естествена е!“

Но истинската любов не е лишена от физическо привличане.

Проучванията показват, че жените са по-малко привлечени от мъже с коремчета.

Може би се чувствате повърхности, защото не си падате по закръгления ви приятел със златното сърце, но за сметка на това въздишате по онзи колега с плочките по корема?

Вече не е нужно да се обвинявате, защото това просто ви е заложено.

Смята се, че мъжете с коремчета имат по-ниски нива на тестостерон от мъжете в добра физическа форма.

Коремчето може да сигнализира на дамите, че този мъж има ниска оплодителна способност и няма да успее да ги дари с поколение.

Още нещо интересно: проучванията показват, че на подсъзнателно ниво сме привлечени към хора, които приличат на родителите ни по външен вид или миризма.

Когато набелязваме цел за кратка забежка, обикновено гледаме тялото, но когато търсим сериозна половинка, държим повече на привлекателното лице.

Да поговорим за лечебните свойства на любовта.

Любовта е наистина впечатляваща.

Например, когато се гушкате с някого, това освобождава окситоцин и ни действа обезболяващо.

Същото важи и за държането на ръцете – ако хванете ръката на любимия си, ще почувствате облекчение на безпокойството и страха, които изпитвате, както и понижение на физическата болка.

Ами ако любимият ви не е тук в този момент? Няма проблем! Просто погледайте снимката му – ще има сходен ефект.

Любовта действа като кокаин, но за разлика от кокаина любовта е позволена и стимулира 12 мозъчни области едновременно, така че нищо чудно, че влюбените хора стават толкова креативни.Алергията към козметика и парфюми може да бъде предотвратена Алергията към козметика и парфюми може да бъде предотвратена Може да ви прозвучи странно, но не на всички хора им допада да използват парфюми и козметични продукти. Подробно
Как диабетът влияе върху здравето на очите? Как диабетът влияе върху здравето на очите? Високата кръвна захар може да доведе до проблеми като замъглено зрение, катаракта, глаукома, ретинопатия. Статистически погледнато, диабетът е водеща причина за слепота във възрастта 20-74 години. Подробно
Учени лекуват паник атаките с „безопасни сигнали“ Учени лекуват паник атаките с „безопасни сигнали“
Хората с безпокойство могат да развият паническо разстройство, което се изразява в спонтанно чувство за безпокойство, страх, приближаваща опасност.
Подробно
Рисковете, които крие неправилната употреба на контактни лещи Рисковете, които крие неправилната употреба на контактни лещи Контактните лещи могат да доведат до сериозни здравни последици, ако не бъдат използвани правилно.  Подробно
Любопитни факти за очите, които не сте чували досега Любопитни факти за очите, които не сте чували досега Очите са невероятен орган, способен да прави забележителни неща, за които може би не сте чували досега, като например впечатляващото им умение да се самолекуват и не само. Подробно
Високо кръвно налягане и влиянието му върху очите Високо кръвно налягане и влиянието му върху очите
Освен че води до сърдечни и бъбречни проблеми, нелекуваното високо кръвно налягане може да засегне зрението и да причини очни заболявания. Артериалната хипертония води до увреда на кръвоносните съдове в ретината – областта в задната част на окото, където образите се фокусират.
Подробно