За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Фъстъченото масло помага в борбата с излишните килограми!

Фъстъченото масло помага в борбата с излишните килограми!
Много хора знаят, че фъстъченото масло е отличен хранителен източник, но що се касае до отслабване, то остава извън списъка с позволените неща. Предвид факта, че две супени лъжици съдържат 188 калории, 144 от които идват от мазнини, фъстъченото масло трудно би могло да бъде наречено „диетична храна“.
 
Но…

Според ново проучване фъстъците, независимо от формата под която се консумират, в това число и фъстъченото масло, не само че помагат за отслабването, но и за поддържане на килограмите в дългосрочен план.

За да се насладите на ползите от фъстъченото масло за отслабването, трябва да ограничите приема си до една доза дневно, или две супени лъжици.

Някои хора похапват фъстъчено масло преди основно хранене, за да намалят глада си, докато други добавят фъстъчено масло към диетата си, за да увеличат приема на фибри и протеини.

Ако страдате от високо кръвно налягане, избирайте фъстъчено масло с ниско съдържание на сол или натурално без добавени съставки. Ако предпочитате фъстъци, ограничете се до 1/3-та чаша на ден.

Ако не се сещате как да консумирате фъстъченото масло и фъстъци разнообразно, ето няколко идеи:

- потопете резенчета ябълка във фъстъчено масло
- заменете крутоните в салатата си с фъстъци
- смесете фъстъчено масло със сушени плодове
- сложете лъжица фъстъчено масло в нискомаслено кисело мляко или йогурт
- добавете фъстъчено масло към смути
- добавете фъстъчено масло към овесените си ядки

Ето как с малко креативност и умереност фъстъченото масло може да ви помогна да контролирате апетита и да поддържате диетата си.Алергията към козметика и парфюми може да бъде предотвратена Алергията към козметика и парфюми може да бъде предотвратена Може да ви прозвучи странно, но не на всички хора им допада да използват парфюми и козметични продукти. Подробно
Как диабетът влияе върху здравето на очите? Как диабетът влияе върху здравето на очите? Високата кръвна захар може да доведе до проблеми като замъглено зрение, катаракта, глаукома, ретинопатия. Статистически погледнато, диабетът е водеща причина за слепота във възрастта 20-74 години. Подробно
Учени лекуват паник атаките с „безопасни сигнали“ Учени лекуват паник атаките с „безопасни сигнали“
Хората с безпокойство могат да развият паническо разстройство, което се изразява в спонтанно чувство за безпокойство, страх, приближаваща опасност.
Подробно
Рисковете, които крие неправилната употреба на контактни лещи Рисковете, които крие неправилната употреба на контактни лещи Контактните лещи могат да доведат до сериозни здравни последици, ако не бъдат използвани правилно.  Подробно
Любопитни факти за очите, които не сте чували досега Любопитни факти за очите, които не сте чували досега Очите са невероятен орган, способен да прави забележителни неща, за които може би не сте чували досега, като например впечатляващото им умение да се самолекуват и не само. Подробно
Високо кръвно налягане и влиянието му върху очите Високо кръвно налягане и влиянието му върху очите
Освен че води до сърдечни и бъбречни проблеми, нелекуваното високо кръвно налягане може да засегне зрението и да причини очни заболявания. Артериалната хипертония води до увреда на кръвоносните съдове в ретината – областта в задната част на окото, където образите се фокусират.
Подробно