За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Грижа за кожата през лятото със солите на д-р Шуслер

Грижа за кожата през лятото със солите на д-р Шуслер

Високите температури и засиленото изпотяване през лятото водят до загуба на минерали от нашия организъм. А прекомерната употреба на бързи храни предизвиква нарушаване на киселинно-алкалния баланс и пречи на усвояването на минералите и витамините от плодовете и зеленчуците.

Кои са най-честите летни заболявания на кожата и как можем да си помогнем полезно, приятно и безопасно със солите на д-р Шуслер?


Слънчево изгаряне

Още при първите симптоми вземете сол N3,която успява бързо да понижи температурата в засегнатите участъци и да премахне болезненото чувство на парене.

При поява на мехури комбинирайте сол N3 със сол N8, която регулира обмяната на течностите в организма и ще се погрижи за бързата рехидратация на болните места и спадането на мехурите

ПРИЕМ: При остра ситуация: по таблетка на 15 минути (за възрастни) и на 30 минути (за деца) от двете соли. При подобрение: по 3 таблетки дневно (за деца) и по 5 таблетки (за възрастни) до пълно възстановяване. В първите часове можете да си направите гореща напитка от двете соли, като разтворите по 10табл. от всяка сол в гореща вода и пиете на малки глътки.

Ухапване / Ужилване от насекоми

Сол N8 е първа помощ при ужилвания, особено ако се образува оток.

Сол N2 облекчава състояния, причинени от алергия към външни белтъчни субстанции, които се внасят в човешкото тяло от насекомите при ухапването

Сол N3 лекува зачервяването, което е резултат от възпалителните процеси, възникнали от увреждането на тъканите при ужилването.

ПРИЕМ:В спешна ситуация се прави каша от 10 таблетки от сол N8, с нея се намазва болното място. Към това до подобрение се приемат на всеки 15 минути по 3 табл. от соли N2, N3, N8, разтворени в топла вода, а в следващите 2-3 дни течността ( с по 5 табл. от всяка сол на ден) се пие сутрин и вечер.

Алергичен обрив 

Сол N2 успокоява всякакъв тип алергични реакции.

Сол N7 облекчава неприятния и често силен сърбеж.

Засегнатите места могат да се мажат с кремове от соли N1 и N11.

ПРИЕМ: 1-2 таблетки на час за възрастни и на 2 часа за деца до отшумяване на симптомите. При подобрение - още 10 дни по 3 таблетки за деца и по 5 на ден за възрастни.

Разширени вени 

Сол N1 стяга венозните стени и подобрява храненето на кожата.

Сол N4 заедно със сол N8 подпомагат циркулацията на кръвта и правилното разпределение на течностите. По този начин се нормализира кръвното налягане, което е важно за здравето на венозните съдове.

Сол N11 подобрява структурата на кожата и заздравява колагеновите влакна, които и осигуряват сила и еластичност, за да не се допуска разширяване на венозните съдове.

ПРИЕМ: В комбинация четирите соли подобряват състоянието при разширени вени и предпазват от усложнения на проблема. Необходими са по 5 таблетки от всяка сол на ден. Програмата се прави 2 пъти през годината в продължение на 3 месеца.

Пигментации

Сол N6, която е естествен регулатор на процеса на пигментация, подпомага функцията на меланоцитите ( клетките, които произвеждат пигмента меланин)

Сол N4 осигурява доброто хранене на кожата и здравината на колагеновите влакна.

Сол N10 активизира изхвърлянето на вредни вещества от кожата.

ПРИЕМ: За предпазване от пигментни петна се препоръчват по 3 таблетки от всяка сол на ден поне месец преди интензивното излагане на слънце. За лечение на пигментни петна: 3 до 6 месеца всеки ден се приемат по 5 таблетки от всяка сол.

ВНИМАНИЕ: Сол N10 не се приема по време на кърмене, защото спира кърмата.
Ще плащаме ли допълнителна такса, ако купуваме захарни продукти? Ще плащаме ли допълнителна такса, ако купуваме захарни продукти? СЗО предлага "Tакса захар". "Едно от основните оръжия в борбата с хроничните заболявания като диабет трябва да бъде данък върху захарта“ - заяви Световната здравна организация. Подробно
Иновативни татуировки следят нивата на кръвната захар Иновативни татуировки следят нивата на кръвната захар Татуировките могат да бъдат новите глюкомери.Учените в Германия разработиха интрадермална татуировка, която променя цвята си в отговор на промени в нивата на кръвната захар, албумина и рН. Подробно
Летене със самолет след операция. Кога най-рано? Летене със самолет след операция. Кога най-рано? Наскоро сте претърпели операция и ви се налага да пътувате? Вижте препоръките за безопасност. Пътуването е постоянна част от живота на много хора, било то поради работа, семейство или просто за развлечение. Подробно
Конспирация или нещо повече? Подсъзнателното въздействие на рекламите Конспирация или нещо повече?  Подсъзнателното въздействие на рекламите Случвало ли ви се е докато гледате филм, внезапно да изпитате зверски глад? Или както си седите на дивана и зяпате телевизора, да получите неудържимо желание да си купите нов автомобил? Подробно
Връзката между болестите на животните и човека Връзката между болестите на животните и човека Лечението на хронични болести като диабет и артрит може би се крие в тайните на животинския свят. Като хора, би трябвало да сме горди със степента си на еволюция. Живеем по-дълго от повечето животни и  Подробно
Типовете жени, от които мъжете бягат – продължение. Типовете жени, от които мъжете бягат – продължение. В първата част обърнахме внимание на пет от най-мразените типове жени – мис пристрастена към социалните мрежи, мъжемелачката, хищната хиена, златотърсачката и ревнивката, но черният списък не приключва до тук.Ето още пет типа жени, с които мъжете не биха искали да си имат взимане-даване. Подробно