За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Грижа за кожата през лятото със солите на д-р Шуслер

Грижа за кожата през лятото със солите на д-р Шуслер

Високите температури и засиленото изпотяване през лятото водят до загуба на минерали от нашия организъм. А прекомерната употреба на бързи храни предизвиква нарушаване на киселинно-алкалния баланс и пречи на усвояването на минералите и витамините от плодовете и зеленчуците.

Кои са най-честите летни заболявания на кожата и как можем да си помогнем полезно, приятно и безопасно със солите на д-р Шуслер?


Слънчево изгаряне

Още при първите симптоми вземете сол N3,която успява бързо да понижи температурата в засегнатите участъци и да премахне болезненото чувство на парене.

При поява на мехури комбинирайте сол N3 със сол N8, която регулира обмяната на течностите в организма и ще се погрижи за бързата рехидратация на болните места и спадането на мехурите

ПРИЕМ: При остра ситуация: по таблетка на 15 минути (за възрастни) и на 30 минути (за деца) от двете соли. При подобрение: по 3 таблетки дневно (за деца) и по 5 таблетки (за възрастни) до пълно възстановяване. В първите часове можете да си направите гореща напитка от двете соли, като разтворите по 10табл. от всяка сол в гореща вода и пиете на малки глътки.

Ухапване / Ужилване от насекоми

Сол N8 е първа помощ при ужилвания, особено ако се образува оток.

Сол N2 облекчава състояния, причинени от алергия към външни белтъчни субстанции, които се внасят в човешкото тяло от насекомите при ухапването

Сол N3 лекува зачервяването, което е резултат от възпалителните процеси, възникнали от увреждането на тъканите при ужилването.

ПРИЕМ:В спешна ситуация се прави каша от 10 таблетки от сол N8, с нея се намазва болното място. Към това до подобрение се приемат на всеки 15 минути по 3 табл. от соли N2, N3, N8, разтворени в топла вода, а в следващите 2-3 дни течността ( с по 5 табл. от всяка сол на ден) се пие сутрин и вечер.

Алергичен обрив 

Сол N2 успокоява всякакъв тип алергични реакции.

Сол N7 облекчава неприятния и често силен сърбеж.

Засегнатите места могат да се мажат с кремове от соли N1 и N11.

ПРИЕМ: 1-2 таблетки на час за възрастни и на 2 часа за деца до отшумяване на симптомите. При подобрение - още 10 дни по 3 таблетки за деца и по 5 на ден за възрастни.

Разширени вени 

Сол N1 стяга венозните стени и подобрява храненето на кожата.

Сол N4 заедно със сол N8 подпомагат циркулацията на кръвта и правилното разпределение на течностите. По този начин се нормализира кръвното налягане, което е важно за здравето на венозните съдове.

Сол N11 подобрява структурата на кожата и заздравява колагеновите влакна, които и осигуряват сила и еластичност, за да не се допуска разширяване на венозните съдове.

ПРИЕМ: В комбинация четирите соли подобряват състоянието при разширени вени и предпазват от усложнения на проблема. Необходими са по 5 таблетки от всяка сол на ден. Програмата се прави 2 пъти през годината в продължение на 3 месеца.

Пигментации

Сол N6, която е естествен регулатор на процеса на пигментация, подпомага функцията на меланоцитите ( клетките, които произвеждат пигмента меланин)

Сол N4 осигурява доброто хранене на кожата и здравината на колагеновите влакна.

Сол N10 активизира изхвърлянето на вредни вещества от кожата.

ПРИЕМ: За предпазване от пигментни петна се препоръчват по 3 таблетки от всяка сол на ден поне месец преди интензивното излагане на слънце. За лечение на пигментни петна: 3 до 6 месеца всеки ден се приемат по 5 таблетки от всяка сол.

ВНИМАНИЕ: Сол N10 не се приема по време на кърмене, защото спира кърмата.
Какво казва за вашия характер любимия ви цвят Какво казва за вашия характер любимия ви цвят За хората, които обичат да носят синьо, се твърди, че са отговорни, лесни за комуникация и, с една дума, просто прекрасни. Подробно
Царевицата – полезна или вредна за здравето? Кога да я избягваме? Царевицата – полезна или вредна за здравето? Кога да я избягваме? Царевицата произлиза от Мексико преди повече от 9000 години и е била един от основните хранителни източници на местните американци. Подробно
Признаци, показващи какъв ще бъде пола на бебето ви Признаци, показващи какъв ще бъде пола на бебето ви Знаете ли, че макар ние да го разбираме няколко месеца по-късно, полът се определя още в мига на срещата на сперматозоида с яйцеклетката, тоест при самото оплождане? Подробно
Защо да започнете да медитирате още от този момент Защо да започнете да медитирате още от този момент Анджелина Джоли, Опра Уинфри, Пол Макартни, Ричард Брансън, Майкъл Джордан, Арнолд Шварценегер, Ева Мендез. Какво е общото между всички тези хора? Разбира се, всички те са световноизвестни и изключително успели личности, но другото, което ги свързва, е страстта им към медитацията. Подробно
Хранене късно вечер. Защо да се откажем от този навик още сега? Хранене късно вечер. Защо да се откажем от този навик още сега? Специалистите по хранене подкрепят това твърдение, казвайки, че хората трябва да ядат повече по светло и по-малко по тъмно, ако искат да поддържат добро здраве. Подробно
Силата на лотуса в борбата с акнето, диарията и още Силата на лотуса в борбата с акнето, диарията и още Вълшебният лотус е растение, познато на азиатската традиционна медицина и кухня от векове. Той е национално цвете на Индия и символ на чистотата в будизма. Подробно