За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
6 признака, че консумирате твърде много сол

6 признака, че консумирате твърде много сол
Винаги се чувствате подути

Солта играе съществена роля в баланса на течности и води до задръжка на вода. Диета с високо съдържание на сол увеличава подуването с 27% в сравнение с нискосолна диета. В допълнение диетите с повече сол обикновено включват повече преработени и по-малко полезни и богати на фибри храни. Намаляването на консумацията на сол и повишаване на приема на фибри може да направи чудеса с постоянното подуване.

Страдате от нередовен стомах

Подуването често върви ръка за ръка със запек, а солта се явява виновникът за това. Когато ядете твърде много сол, водата от червата ни преминава към други части на тялото, за да поддържа баланса на течности. Консумацията на хидратиращи, богати на фибри храни като ябълки възстановява водния дисбаланс и раздвижва „нещата“.

Страдате от чести главоболия

Дехидратацията е основна причина за главоболие и макар и да мислите, че пиете достатъчно вода, високата консумация на сол може да ви вкарва във воден дисбаланс. Старайте се да ядете повече плодове и зеленчуци ежедневно, за да намалите честотата на главоболията.

Чувствате постоянна жажда

Ако ядете много сол, тялото няма да пропусне да ви сигнализира. Това значи, че ще се чувствате жадни. Нормално е да сте жадни след цял ден на слънце, но ако чувството продължава, вероятно имате проблем.

Имате високо кръвно налягане

Солта действа като магнит за водата в тялото ни и може да тегли огромни количества течност в кръвоносната система, ако е налице дисбаланс. Това може да увреди стените на кръвоносните съдове, да доведе до образуване на кръвни съсиреци и да ни постави в риск от мозъчен или сърдечен удар.

Страдате от стомашна язва

Проучване на университета в Арканзас открива връзка между диетата с високо съдържание на сол и стомашното възпаление, което увеличава риска от рак на стомаха. Макар и това проучване да е проведено върху гризачи, то потвърждава съмненията, че високата консумация на сол увеличава риска от рак на стомаха.Лошото състояние на кожата е знак за отслабена имунна система Лошото състояние на кожата е знак за отслабена имунна система
Ако сте от тези, които са склонни да пръскат стотици левове по продукти за красота и така и не успявате да постигнете желания ефект, може би има нещо друго, на което да обърнете внимание.
Подробно
7 необичайни етикета при хранене, когато сте в чужбина 7 необичайни етикета при хранене, когато сте в чужбина
Когато сте в нова страна и все още не сте запознати с етикета при хранене, споделянето на обяд или вечеря с местните може да се окаже стресиращо преживяване.
Подробно
Облекчете стреса с това лесно дихателно упражнение Облекчете стреса с това лесно дихателно упражнение
Стресът ни дебне зад всеки ъгъл – вкъщи, на работа, в трафика, в сметките и къде ли още не. 
Подробно
Драконов плод – питахая, питая или просто СУПЕРПЛОД! Драконов плод – питахая, питая или просто СУПЕРПЛОД!
Суперплодът, драконов плод, се среща под различни имена – кактусов плод, питахая, питая…
Подробно
Добро решение ли е да заменим обикновената кола с диетична кола Добро решение ли е да заменим обикновената кола с диетична кола
Решихте да се откажете от обикновената кола и да я замените с диетична такава? Това може би не е най-добрата идея. 
Подробно
Какво е да обичаш някого, който е зодия Рак Какво е да обичаш някого, който е зодия Рак
Според астрологията Рака е един от знаците, който най-често се определя като твърде чувствителен, но същевременно верен до гроб.
Подробно