За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Разстроената първа чакра води до проблеми с храносмилането

Разстроената първа чакра води до проблеми с храносмилането
Официалното име на първа чакра, Муладхара, идва от „мула“, което значи корен и „дхара“, което значи поддръжка. Съответно ролята на тази чакра е да свързва енергията ви със Земята, което се нарича „заземяване“.

Първата чакра се свързва с ежедневното ви оцеляване на Земята. Този енергиен център ви дава всичко необходимо, за да оцелявате.

В нашия модерен свят би могло да се каже, че коренната чакра е свързана с нашата финансова и емоционална стабилност.

Цветът на първа чакра е червеният. Тя се разполага в основата на гръбначния стълб, близо до опашната кост.

Когато вашата първа чакра е балансирана, вие изпитвате удовлетвореност и мир по отношение на неща като пари, безопасност, дом. Когато първа чакра е свръхактивна, вие сте неспокойни и нервни.

Това е така, защото страхът е основан на потребността за оцеляване – смисълът от страха е да ни кара да се борим за оцеляване.

Следователно, свръхактивната първа чакра изпраща непрекъснато послания за оцеляване, дори и когато не съществува реална опасност.

Физически това може да се прояви с храносмилателни проблеми, проблеми в долната част на гърба, болки в тазобедрените стави, кисти по яйчниците при жените и проблеми с простатата при мъжете.

Успокойте първата си чакра като отделите време за медитация.

Доброволстването в различни каузи, проявите на състрадание и оказването на помощ насочват свръхактивната енергия от първа чакра към други енергийни центрове в тялото.

Когато първа чакра е с намалена активност, може да имате проблем с концентрацията или да се чувствате все едно „главата ви се носи“.

Хората може да ви определят като „отнесени“ и „откъснати от реалността“. Ако се чувствате твърде откъснати от всичко материално, може би вашата първа чакра се нуждае от малко стимулиране.

Това става като излезете сред природата. Занимания като градинарство, плуване или просто разходки сред природата енергизират коренната чакра.Когато обичаш някой зодия овен Когато обичаш някой зодия овен Добрият, лошият, Овенът…
Влюбени сте в овен? Тежко ви…
Това беше шега, разбира се. Вие сте щастливци, защото овенът буквално ще ви приклещи в ъгъла с любовта си.


Подробно
Как да не дебелеем по време на празниците Как да не дебелеем по време на празниците
Качването на тегло по време на празниците е проблем за повечето от нас. Кулинарните изкушения са толкова много, че съчетаването им с по-малкото физическа активност, типична за зимата, лесно води до натрупване на излишни килограми, от които после е трудно да се отървем.
Подробно
Чести психологически фактори, които ни пречат да отслабнем Чести психологически фактори, които ни пречат да отслабнем
Повечето от нас знаят много добре какво трябва да ядат и какво не, когато се опитват да отслабнат. Често обаче зарязваме всякаква диета, щом се почувстваме уморени, стресирани, отегчени или притеснени… а да си го признаем, тези емоции никак не са редки в днешни дни.
Подробно
Празниците са повод, но не са причина да се натъпчете Празниците са повод, но не са причина да се натъпчете
По стара традиция приемаме предстоящите коледни и новогодишни празници като зелена светлина да се натъпчем с каквато храна си поискаме, колкото си поискаме и до каквато степен можем да поемем, а често и повече отколкото можем да поемем.
Подробно
Високи дози витамин Е и селен водят до повишен риск от развитие на рак на простатата. Високи дози витамин Е и селен водят до повишен риск от развитие на рак на простатата.
Все пак мъжете все още могат да вземат ежедневните си мултивитамини без страх. Повечето от тях съдържат витамин Е и селен в количества многократно по-ниски от даваните на мъжете в изследването.
Подробно
Хормонът на съня помага в борбата със затлъстяването Хормонът на съня помага в борбата със затлъстяването
Мелатонинът е най-известен с ролята си на регулатор на цикъла сън-бодърстване, което го прави един от най-важните хормони за нашето физическо и психическо здраве. Оказва се, че мелатонинът, подобно на много други хормони, има и други функции в човешкото тяло.
Подробно