За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
Разстроената първа чакра води до проблеми с храносмилането

Разстроената първа чакра води до проблеми с храносмилането
Официалното име на първа чакра, Муладхара, идва от „мула“, което значи корен и „дхара“, което значи поддръжка. Съответно ролята на тази чакра е да свързва енергията ви със Земята, което се нарича „заземяване“.

Първата чакра се свързва с ежедневното ви оцеляване на Земята. Този енергиен център ви дава всичко необходимо, за да оцелявате.

В нашия модерен свят би могло да се каже, че коренната чакра е свързана с нашата финансова и емоционална стабилност.

Цветът на първа чакра е червеният. Тя се разполага в основата на гръбначния стълб, близо до опашната кост.

Когато вашата първа чакра е балансирана, вие изпитвате удовлетвореност и мир по отношение на неща като пари, безопасност, дом. Когато първа чакра е свръхактивна, вие сте неспокойни и нервни.

Това е така, защото страхът е основан на потребността за оцеляване – смисълът от страха е да ни кара да се борим за оцеляване.

Следователно, свръхактивната първа чакра изпраща непрекъснато послания за оцеляване, дори и когато не съществува реална опасност.

Физически това може да се прояви с храносмилателни проблеми, проблеми в долната част на гърба, болки в тазобедрените стави, кисти по яйчниците при жените и проблеми с простатата при мъжете.

Успокойте първата си чакра като отделите време за медитация.

Доброволстването в различни каузи, проявите на състрадание и оказването на помощ насочват свръхактивната енергия от първа чакра към други енергийни центрове в тялото.

Когато първа чакра е с намалена активност, може да имате проблем с концентрацията или да се чувствате все едно „главата ви се носи“.

Хората може да ви определят като „отнесени“ и „откъснати от реалността“. Ако се чувствате твърде откъснати от всичко материално, може би вашата първа чакра се нуждае от малко стимулиране.

Това става като излезете сред природата. Занимания като градинарство, плуване или просто разходки сред природата енергизират коренната чакра.
Открийте своя ритуал за перфектна кожа с Jowaé Открийте своя ритуал за перфектна кожа с Jowaé През целия юли съберете 4-те стъпки от ритуала на Jowaé и спечелете един от три подаръка по избор. Вижте как... Подробно
Синята светлина нощем е пагубна за съня Синята светлина нощем е пагубна за съня Добрият сън е едно от най-важните условия за оптимално здраве. Уви, в наши дни хората спят доста по-малко отколкото в миналото. Подробно
Как се развива толерантност към кофеина Как се развива толерантност към кофеина Кофеинът подобрява настроението и намалява умората. Затова много хора започват деня с ароматно кафе или чай. Подробно
Грижа за интимната хигиена на жената с Интимо Хелп Грижа за интимната хигиена на жената с Интимо Хелп Поредният летен уикенд предстои... Мислите да си починете като се разхладите в басейна или да събирате тен на плажа... Подробно
Бързи съвети за хранене при разстроен стомах Бързи съвети за хранене при разстроен стомах Какви храни трябва да ядете и какви да избягвате, когато стомашно-чревният ви тракт не е в топ форма... Подробно
Постигнете здравословен баланс с Линекс и спечелете награда Постигнете здравословен баланс с Линекс и спечелете награда През цялото лято в Аптеки Афиа Ви очакват интересни награди от лятната промоция на пробиотици Линекс Подробно