За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Колко точно калории се горят по време на секс

Колко точно калории се горят по време на секс
Внимание! Важен въпрос: може ли сексът да замени тренировката във фитнеса?

По-приятно е да се поизпотим в леглото, нали така. Ако пък го правим по няколко пъти седмично (или дневно), можем тотално да зарежем тренировките.

Да видим какво казва науката по темата.

Според едно проучване 25 минути секс гори около 100 калории за мъжете и само 69 за жените.

Обяснението е, че поради по-голямото си телесно тегло мъжете горят повече калории от жените при сходно физическо натоварване.

В допълнение, мъжете били по-активни по време на секс.

За сравнение – 30 минути леко тичане гори около 276 калории за мъжете и 213 за жените, така че може би не е добра идея да се отказвате напълно от бягащата пътечка.

Ако независимо от цифрите все още сте категорични, че ще отслабвате със секс, има някои начини да го направите по-ефективно.

Смяната на позата е едно от тях, особено за жените. Възползвайте се когато сте отгоре като прилагате различни видове движения, за да изваяте бедрата и задните си части.

Дори и да не успеете да свалите излишните килца със секс, поне ще се възползвате от другите му здравни ползи.

Редовният секс засилва имунитета, подобрява настроението, психическото здраве и ви кара да изглеждате по-млади.

А относно калориите… по-добре не пропускайте тренировката си във фитнеса.Когато обичаш някой зодия овен Когато обичаш някой зодия овен Добрият, лошият, Овенът…
Влюбени сте в овен? Тежко ви…
Това беше шега, разбира се. Вие сте щастливци, защото овенът буквално ще ви приклещи в ъгъла с любовта си.


Подробно
Как да не дебелеем по време на празниците Как да не дебелеем по време на празниците
Качването на тегло по време на празниците е проблем за повечето от нас. Кулинарните изкушения са толкова много, че съчетаването им с по-малкото физическа активност, типична за зимата, лесно води до натрупване на излишни килограми, от които после е трудно да се отървем.
Подробно
Чести психологически фактори, които ни пречат да отслабнем Чести психологически фактори, които ни пречат да отслабнем
Повечето от нас знаят много добре какво трябва да ядат и какво не, когато се опитват да отслабнат. Често обаче зарязваме всякаква диета, щом се почувстваме уморени, стресирани, отегчени или притеснени… а да си го признаем, тези емоции никак не са редки в днешни дни.
Подробно
Празниците са повод, но не са причина да се натъпчете Празниците са повод, но не са причина да се натъпчете
По стара традиция приемаме предстоящите коледни и новогодишни празници като зелена светлина да се натъпчем с каквато храна си поискаме, колкото си поискаме и до каквато степен можем да поемем, а често и повече отколкото можем да поемем.
Подробно
Високи дози витамин Е и селен водят до повишен риск от развитие на рак на простатата. Високи дози витамин Е и селен водят до повишен риск от развитие на рак на простатата.
Все пак мъжете все още могат да вземат ежедневните си мултивитамини без страх. Повечето от тях съдържат витамин Е и селен в количества многократно по-ниски от даваните на мъжете в изследването.
Подробно
Хормонът на съня помага в борбата със затлъстяването Хормонът на съня помага в борбата със затлъстяването
Мелатонинът е най-известен с ролята си на регулатор на цикъла сън-бодърстване, което го прави един от най-важните хормони за нашето физическо и психическо здраве. Оказва се, че мелатонинът, подобно на много други хормони, има и други функции в човешкото тяло.
Подробно