За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Гледането на филми на ужасите гори калории, колкото 30-минутна разходка

Гледането на филми на ужасите гори калории, колкото 30-минутна разходка
Учените твърдят, че вместо да се тормозите с упражнения, можете просто да си седите на дивана, гледайки филм на ужасите и по този начин да изгорите калории, колкото бихте изгорили след 30 минути ходене.

Има само едно условие – филмът да бъде наистина страшен. Колкото по-страшен, толкова повече калории ще горите.

Докато 10 доброволци гледали селекция от класически страшни филми, учени от университета в Уестминистър наблюдавали тяхната сърдечна честота, кислородна консумация и отделяне на въглероден диоксид, за да измерят колко енергия изгаряли.

Резултатите показали, че всеки участник гори с 1/3 повече калории от тези, които би изгорил, докато седи пред черен екран.

За около 90 минути гледане участниците изгорили средно по 113 калории.

Това се дължи на учестяването на пулса, което настъпва по време на гледане на страшен филм. Когато пулсът расте, кръвта се изтласква по-бързо, в тялото настъпва прилив на адреналин.

Освобождаването на бързо действащ адреналин намалява апетита и ускорява основния метаболизъм, водейки до по-голям разход на калории.

И ако вие сте от тези, склонни да опитат нестандартния метод за горене на калории, учените са ни предоставили топ 10 на горящи калории филми на ужасите.

1. Сиянието – 184 калории
2. Челюсти – 161 калории
3. Екзорсистът – 158 калории
4. Пришълецът – 152 калории
5. Убийствен пъзел – 133 калории
6. Кошмар на Елм Стрийт – 118 калории
7. Паранормална активност – 111 калории
8. Проклятието Блеър – 105 калории
9. Тексаско клане – 107 калории
10. REC – 101 калории

И ако филмите не помогнат, винаги можете да пробвате с хранителни добавки за отслабване.Какво представлява диетата на Орниш? Какво представлява диетата на Орниш?
Диетата на Орниш е една от популярните диети в наши дни, предимно защото обещава да се справи с всяко хронично заболяване, паралелно с подобряване на общото ни здраве.
Подробно
Ако зодиите притежаваха суперсили… част 2 Ако зодиите притежаваха суперсили… част 2 Подробно
Насекомите са бъдещият източник на протеин за хората Насекомите са бъдещият източник на протеин за хората
В очакване на недостиг на храна в предстоящите декади някои компании рекламират насекомите като бъдещия източник на протеин за хората.
Подробно
Ако зодиакалните знаци притежаваха суперсили… Ако зодиакалните знаци притежаваха суперсили…
Всички мечтаем да имаме суперсили като нашите любими герои. Уви, в реалния живот „суперсилите“ са малко по-различни от тези, които наблюдаваме по филмите и обикновено се въртят около способността ни да маневрираме между работата, дома, децата и всички други ангажименти. 
Подробно
Как да запазим летния си тен за най-дълго време Как да запазим летния си тен за най-дълго време
В началото на есента все още имате красив загар на кожата, който се чудите как да опазите през
предстоящите студени месеци. 
Подробно
Заместете пшеничното брашно с някое от брашната, изброени тук Заместете пшеничното брашно с някое от брашната, изброени тук Искате да замените пшеничното брашно, но нямате представа с какво? Подробно