За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Добра идея ли е да лекуваме махмурлука с още пиене на алкохол

Добра идея ли е да лекуваме махмурлука с още пиене на алкохол
След тежка съботна вечер се будите с пулсираща глава, суха уста и обещания никога да не припарвате до алкохол отново.

И тогава ви идва наум най-брилянтната идея: да удавите махмурлука в още алкохол!

Дали наистина тази идея е толкова добра?

Тежестта на махмурлука зависи от съдържанието на алкохол в кръвта, както и скоростта, с която то е достигнато. Фактори, имащи още влияние, са пола, теглото и дали човек е ял преди да пие.

Истинският махмурлук настъпва, когато нивата на алкохола в кръвта спаднат отново до нула. В този момент започват разнообразните симптоми на махмурлука – дехидратация, нарушена концентрация и памет, отслабен апетит, коремна болка, гадене, повръщане, слабост, треперене.

И тук идва моментът, в който някои хора решават, че ще лекуват махмурлука с още пиене! Което е напълно против нуждите и способностите на организма в сегашното му състояние.

Ако причината за махмурлука е отравяне с метанол, само тогава пиенето на друг алкохол може да излекува оплакванията, твърдят експертите.

Повечето доктори се съгласяват, че пиенето на още алкохол след тежък нощен запой е лоша идея.

В състояние на махмурлук тялото трябва да бъде оставено да се възстанови, което може да отнеме до 48 часа.

Пиенето на още алкохол може да потисне симптомите за кратко, но рано или късно те отново ще се завърнат и то още по-коварни.

С други думи: просто удължавате главоболието си, приемайки допълнително алкохол.

Щом решихме, че допълнително пиене е лоша идея, какво можем да направим, за да облекчим махмурлука си?

Най-доброто нещо, което може да направите, е да спите. Проучванията показват, че недоспиването значително влошава махмурлука. Друг е въпроса, че след запиване сънят ви не е така пълноценен както обикновено, затова имате нужда даже от повече време в леглото.

По отношение предпазването от махмурлук върлува мнението, че консумацията на круши или сок от круши би могла да помогне.

Със сигурност каквото и да правите, важното е да не стигате до състояние на дехидратация и загуба на електролити, или при налични такива да възстановите загубите с вода, венозни вливания при необходимост.

Или ако не желаете да страдате от махмурлук, просто пийте с мярка.Какво представлява диетата на Орниш? Какво представлява диетата на Орниш?
Диетата на Орниш е една от популярните диети в наши дни, предимно защото обещава да се справи с всяко хронично заболяване, паралелно с подобряване на общото ни здраве.
Подробно
Ако зодиите притежаваха суперсили… част 2 Ако зодиите притежаваха суперсили… част 2 Подробно
Насекомите са бъдещият източник на протеин за хората Насекомите са бъдещият източник на протеин за хората
В очакване на недостиг на храна в предстоящите декади някои компании рекламират насекомите като бъдещия източник на протеин за хората.
Подробно
Ако зодиакалните знаци притежаваха суперсили… Ако зодиакалните знаци притежаваха суперсили…
Всички мечтаем да имаме суперсили като нашите любими герои. Уви, в реалния живот „суперсилите“ са малко по-различни от тези, които наблюдаваме по филмите и обикновено се въртят около способността ни да маневрираме между работата, дома, децата и всички други ангажименти. 
Подробно
Как да запазим летния си тен за най-дълго време Как да запазим летния си тен за най-дълго време
В началото на есента все още имате красив загар на кожата, който се чудите как да опазите през
предстоящите студени месеци. 
Подробно
Заместете пшеничното брашно с някое от брашната, изброени тук Заместете пшеничното брашно с някое от брашната, изброени тук Искате да замените пшеничното брашно, но нямате представа с какво? Подробно