За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Пробиотици и екстракт от боровинка помагат при цистит и възпалена простата

Пробиотици и екстракт от боровинка помагат при цистит и възпалена простата
Промени в начина на живот, стрес, лекарства и заболявания могат да доведат до унищожаване на полезните чревни бактерии. По този начин се дава възможност за свръхрастеж на някои видове микроорганизми като Ешерихия коли /Escherichia coli/, която е една от най-честите причини за инфекции в урогениталния тракт.

Инфекциите на отделителната система са едни от най-често срещаните.

Делят се на две групи – инфекции на горните пикочни пътища (пиелонефрит) и на долните пикочни пътища (цистит и уретрит).

Инфекциите на долните пикочни пътища засягат пикочния мехур и са познати като цистит. В повече от 80% от случаите те се причиняват от свръхрастеж на бактерията Ешерихия коли.  която води началото си най-често от храносмилателната система или вагината, като тези инфекции са по-чести при жените, отколкото при мъжете. При мъжете заболяването зачестява след 50-годишна възраст в резултат на уголемяването на простатната жлеза (Доброкачествена простатна хиперплазия).

Жените по-есто страдат от цистит определени анатомични и физиологични фактори като:
бременност
вагинални инфекции
недостатъчна или прекалена интимна хигиена
в менопауза – ниското ниво на естроген нарушава трофиката и имунитета на пикочо-половата система, което е предпоставка за различни по вид инфекции
малки момичета
диабет – понижен имунитет и наличие на захар в урината, което улеснява размножаването на бактериите

Симптоми на цистит:
-Честа или спешна нужда от уриниране
-Честа нужда от уриниране нощно време
-Болка или усещане за парене по време на уриниране
-Мътна или неприятно миришеща урина
-Гной в урината

По-сериозните инфекции на горните пикочни пътища могат да причинят температура, гадене, болки в долната част на гърба. При наличието на който и да е от по-горните симптоми трябва да се потърси консултация с лекар.

Био култ про-циан капсули при цистит и възпалена простата съдържа 2 щама пробиотици и екстракт от червена боровинка.Какво представлява диетата на Орниш? Какво представлява диетата на Орниш?
Диетата на Орниш е една от популярните диети в наши дни, предимно защото обещава да се справи с всяко хронично заболяване, паралелно с подобряване на общото ни здраве.
Подробно
Ако зодиите притежаваха суперсили… част 2 Ако зодиите притежаваха суперсили… част 2 Подробно
Насекомите са бъдещият източник на протеин за хората Насекомите са бъдещият източник на протеин за хората
В очакване на недостиг на храна в предстоящите декади някои компании рекламират насекомите като бъдещия източник на протеин за хората.
Подробно
Ако зодиакалните знаци притежаваха суперсили… Ако зодиакалните знаци притежаваха суперсили…
Всички мечтаем да имаме суперсили като нашите любими герои. Уви, в реалния живот „суперсилите“ са малко по-различни от тези, които наблюдаваме по филмите и обикновено се въртят около способността ни да маневрираме между работата, дома, децата и всички други ангажименти. 
Подробно
Как да запазим летния си тен за най-дълго време Как да запазим летния си тен за най-дълго време
В началото на есента все още имате красив загар на кожата, който се чудите как да опазите през
предстоящите студени месеци. 
Подробно
Заместете пшеничното брашно с някое от брашната, изброени тук Заместете пшеничното брашно с някое от брашната, изброени тук Искате да замените пшеничното брашно, но нямате представа с какво? Подробно