За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Какъв алкохол да пием, докато се мъчим да отслабнем

Какъв алкохол да пием, докато се мъчим да отслабнем
Щом става дума за отслабване, сигурно сте повече от професионалисти относно това с какви зеленчуци и протеини трябва да напълните чинията си, но има едно място, където човек лесно може да изпадне в прегрешение.

Бара.

Поставянето на диетата на пауза по време на „Happy Hour“ може да превърне питието ви от 100 калории в бомба от 800 такива, ако не внимавате с какво смесвате алкохола.
И макар че калорията си е калория, бихте поспорили, че калориите от алкохол не са същите като тези от храна. Алкохолните калории са празни калории.

Така е – да, но са празни по отношение на полезни вещества.

Храната ви снабдява с калории, които са необходимата енергия за ежедневните ви дейности, както и с вещества за правилно функциониране на клетките. Ако изядете една ябълка, не просто получавате калории от нея, но и фибри, витамини и минерали.
Но не такъв е случаят с любимия ви коктейл.
Не се тревожете, обаче. Все още има как да пийвате алкохол, докато сте на диета.

Кои са най-ниско калоричните алкохолни напитки?

В интерес на истината, няма голямо значение дали ще е водка или джин  - на практика количеството на калориите е почти еднакво. Това, за което трябва да внимавате, е с какво го смествате.

Например, ако държите да пиете водка, пийте я чиста или в комбинация със сода,  и стойте възможно най-далеч от Секс на плажа, който може да ви удари с близо 350 калории само с една чашка. За сравнение, 50 гр. чиста водка е около 100 калории. Един коктейл заслужава ли си главоболията?
Ромът се пие с диетична кола, ако искате да се ограничите в рамките на 100 калории на питие. Най-лошият вариант: Пиня Колада с хубавите 250 калории и 32 гр. въглехидрати. Не, мерси.

Уиски, бърбън, скоч – 105 калории на едно малко. Най-препоръчително е да се консумира под формата на коктейл Манхатън, а  най-нежелателно като Уиски Сауър (коктейл Кисело уиски), който може да ви удари с близо 240 калории.
Джин най-добре върви с мартини, а най-зле с тоник. Тоникът съдържа изненадващо много захари, така че освен ако не се стремите към оформяне на паласките, го избягвайте.

Текила се препоръчва под формата на Палома – коктейлът с  грейпфрут и сок от лайм е като Маргарита, но без допълнителните калории. Говорейки за вълка, една Маргарита може да ви дари с гръмките 600 калории.

Чаша шампанско от около 120 мл съдържа 90 калории. 120 мл е малко, но пък ако допълните чашата със сода и ментови листа, получавате нискокалорична и вкусна напитка. Най-лошото питие – Мимоза, което все пак не е толкова зле, предвид че стига една до 150 калории.

350 мл бира съдържа средно 153 калории, като най-малко са в светлата бирата. Гинес е с 176 калории допълнително! По принцип с нарастване на алкохолното съдържание, нараства и калоричността.

Вино – 150 мл 123 калории. Дали бяло или червено  няма голямо значение, но все пак червеното вино е за предпочитане поради по-добрите си ползи за здравето. Най-лошият вариант на винено питие – Сангрия. Ако я правите вкъщи с плодове – добре, но ако я поръчате в бар, вероятно ще получите вино с изкуствени плодови сокове.
Едно питие Бейлис е 147 калории, за предпочитане с кафе.  Най-лош вариант – Мъдслайд. 700 калории. Е, вие си преценете.
 
Хранителни добавки за желано тегло
 
 Какво казва за вашия характер любимия ви цвят Какво казва за вашия характер любимия ви цвят За хората, които обичат да носят синьо, се твърди, че са отговорни, лесни за комуникация и, с една дума, просто прекрасни. Подробно
Царевицата – полезна или вредна за здравето? Кога да я избягваме? Царевицата – полезна или вредна за здравето? Кога да я избягваме? Царевицата произлиза от Мексико преди повече от 9000 години и е била един от основните хранителни източници на местните американци. Подробно
Признаци, показващи какъв ще бъде пола на бебето ви Признаци, показващи какъв ще бъде пола на бебето ви Знаете ли, че макар ние да го разбираме няколко месеца по-късно, полът се определя още в мига на срещата на сперматозоида с яйцеклетката, тоест при самото оплождане? Подробно
Защо да започнете да медитирате още от този момент Защо да започнете да медитирате още от този момент Анджелина Джоли, Опра Уинфри, Пол Макартни, Ричард Брансън, Майкъл Джордан, Арнолд Шварценегер, Ева Мендез. Какво е общото между всички тези хора? Разбира се, всички те са световноизвестни и изключително успели личности, но другото, което ги свързва, е страстта им към медитацията. Подробно
Хранене късно вечер. Защо да се откажем от този навик още сега? Хранене късно вечер. Защо да се откажем от този навик още сега? Специалистите по хранене подкрепят това твърдение, казвайки, че хората трябва да ядат повече по светло и по-малко по тъмно, ако искат да поддържат добро здраве. Подробно
Силата на лотуса в борбата с акнето, диарията и още Силата на лотуса в борбата с акнето, диарията и още Вълшебният лотус е растение, познато на азиатската традиционна медицина и кухня от векове. Той е национално цвете на Индия и символ на чистотата в будизма. Подробно