За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Хората отделят химически сигнали – феромони, подобно на животните

Хората отделят химически сигнали – феромони, подобно на животните
Хората се опознават с помощта на зрението и на слуха, но част от информацията преминава между нас без дори да го осъзнаваме. 

Защото можем да си предаваме сигнали чрез едва доловими миризми.

Ново проучване предполага, че мъжете отделят "мъжествен" аромат, а жените отделят друг аромат, който обаче може да привлича само срещуположния пол (или същия в случаи на привличане към същия пол). 

Човешкото тяло отделя химически сигнали, наречени феромони и те определят начина, по който един човек бива възприеман от другите. Ефектът на феромоните вече е демонстриран при много животни, включително насекоми, гризачи, влечуги, но наличието им при хората винаги е било неясно. 

Нова проучване обаче, твърди, че човешките полови феромони съществуват. Екип от изследователи в Китай излиза със становището, че хората отделят химикали, подобни на тези, отделяни от животните. Например: когато женската свиня подуши химикал, отделян в слюнката на мъжката свиня, тя става готова за чифтосване. Мъжете отделят сходни химикали в потта и космите на подмишниците си. Нарича се андростадиенон. Други учени са доказали, че когато жените подушат тази съставка, пулсът им се ускорява и настроението им се покачва. 

По сходен начин действа химикал в женската урина естратетранол,  но върху настроението на мъжете, съответно. 

За да проучат тези ефекти, изследователите събрали 48 мъже и 48 жени за тестовете си. Половината от участниците били привлечени от хора от собствения пол или от мъже и жени едновременно. Всички участници трябвало да гледат видео, показващо 15 точки, които се движат по екрана. През това време те вдишали концентрирана форма на един от двата химикала, но без да знаят това, защото всеки химикал бил предварително дегизиран с аромата на скилидки чесън. 

Точките, които участниците гледали на екрана, не приличали на хора, но начина по който се движели, напомнял на движещи се хора. Мъжете, които вдишали женски аромат, били по-склонни да определят точките като "женски" - но само онези мъже, които били привлечени от жени. Жените пък имали обратната реакция. Тези, които харесвали мъже, определили точките като "движещи се мъже" след вдишване на мъжкия аромат; същият отговор дали и хомосексуалните мъже. А жени, които си падали по жени, определили точките като женски след вдишване на женския аромат. 

Мозъкът определя пола по аромата, който се отделя от човек, дори и да не го осъзнаваме. 

Въпреки това, доста учени засега отхвърлят идеята с човешките феромони. Пийте тези чайове, за да стопите коремните мазнини Пийте тези чайове, за да стопите коремните мазнини Пийте тези чайове, за да стопите коремните мазнини  Подробно
Яжте люти чушки за добро здраве и дълъг живот Яжте люти чушки за добро здраве и дълъг живот
Лютите чушки не само ни подлютяват, придавайки апетитна нотка към храните, но те имат и положителен ефект върху здравето и продължителността на живота.
Подробно
Внимание: обвързаните двойки споделят общи здравословни проблеми! Внимание: обвързаните двойки споделят общи здравословни проблеми!
Последните проучвания показват, че двойките споделят еднакви здравни профили и риск от заболявания по повече начини, отколкото преди се е предполагало.
Подробно
5 факти и митове за целулита 5 факти и митове за целулита Уви, упражненията сами по себе си не са достатъчни, за да разкарате тези мастни депозити под кожата.  Подробно
Как да се справим с киселините без да приемаме лекарства? Как да се справим с киселините без да приемаме лекарства? Рефлуксът на киселини представлява връщане на стомашна киселина от стомаха към хранопровода. Подробно
Божествения плод – лекарство: нар Божествения плод – лекарство: нар
Често наричан „божествения плод“, нарът е част от древния фолклор в много култури, в които плодът се приема за вид лекарство.
Подробно