За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Нова тактика за бързо и трайно запаметяване на нова информация

Нова тактика за бързо и трайно запаметяване на нова информация
Ето още една причина да скочите от дивана и да се поизпотите. Изберете правилния момент и ще увеличите способностите си за запомняне на нова информация.

Или поне така твърди нова проучване.

Но както вече споменахме - всичко зависи от правилния момент.

За да запомните трайно нова информация, започнете горенето на калориите грубо около 4 часа след като сте поели новата информация. Така е според изследователите на мозъчните функции и поведението.

Точно изчисления времево трик за запомняне идва от тестове с 72 души. Всеки един от тях научил местоположението на 90 обекта. След това някои от участниците гледали релаксиращи клипове с природа. Други пък се потили на велоергометри, сменяйки от интензивно до умерено въртене за около 35 минути. Тези тренировки били направени или веднага след запаметяването на обектите, или 4 часа по-късно.

След 2 дни участниците били тестване отново. Тези от тях, които помнели най-добре обектите, били и тези, които тренирали 4 часа след запаметяване на новата информация.

При тях се наблюдавала и по-постоянна активност в областта от мозъка, отговорна за паметта - хипокампа - което според учените значи, че запаметенето било трайно.

Учените не знаят със сигурност как упражненията стимулират паметта, но имат предположение. Аеробните упражнения стимулират образуването на няколко важни химически съставки в мозъка, които може би помагат за запаметяването, стабилизирайки връзките между мозъчните клетки.

Засилете паметта си с няколко хранителни добавки3 признака при мъжете, че здравето ви е в риск 3 признака при мъжете, че здравето ви е в риск
Всеизвестната мъдрост „слушай какво ти казва тялото ти“ не е само празни приказки. Понякога знаците, които тялото ви дава, могат буквално да спасят живота ви.
Подробно
Как да се справим със страха от зъболекаря Как да се справим със страха от зъболекаря
Макар за някои хора посещението при зъболекаря да представлява поносим ангажимент, през който трябва да преминат два пъти в годината, то за други това е ужасяващо събитие, което правят всичко възможно да избегнат.
Подробно
ХОРОСКОП ЗА МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ ХОРОСКОП ЗА МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ
ОВЕН – през първата половина на месеца ще се радвате на повече поводи за радост и успехи, особено представителите на трета декада на Овена. Ще се чувствате силни и енергични. Пари няма да ви липсват. Партньорските взаимоотношения ще са хармонични и приятелски, а любовните взаимоотношения топли.
Подробно
Важно: калориите върху етикета не винаги отговарят на реалните! Важно: калориите върху етикета не винаги отговарят на реалните!
Днес можете да разберете съдържанието на калории на почти всяка пакетирана храна в магазина.
Подробно
И още чайове, с помощта на които да стопите коремните мазнини И още чайове, с помощта на които да стопите коремните мазнини И още чайове, с помощта на които да стопите коремните мазнини  Подробно
Какъв човек сте според активността на вашия мозък Какъв човек сте според активността на вашия мозък
Доктор Д. Амен, психиатър, преподавател и автор на бестселъри в Ню Йорк Таймс, изучава SPECT скенери на над 150 000 мозъка и определя петте типа мозък, присъщи за хората, които определят човешкото поведение, съчувствие и цялостна личност.
Подробно