За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Как да разкараме лошото настроение от живота си моментално

Как да разкараме лошото настроение от живота си моментално
Лошото настроение е кофти , без значение за кой пореден път в живота ни се случва. То ни потиска, изкривява правилната ни преценка и пречи на нормалното ни съществуване. Освен това е склонно да довлече поредица от неприятности след себе си, които пък още повече да влошат настроението ни и така да се въртим в един порочен кръг, докато…

Докато просто не кажем стига и не решим да излезем от лошото настроение моментално. А това въобще не е така трудно, както си мислим.

На първо място – погрижете се за себе си
Може би сте гладни? Жадни? Недоспали? Неотпочинали? Отделете си време за вкусен обяд, следобедна дрямка, масаж или уикенд извън града. Изключете лаптопа и телефоните. Дайте възможност на тялото си да почине, а от ще ви се отблагодари като след това е още по-активно от преди.

Разсейте се с нещо      
Музика, книги, рисуване, спорт – всичко, по ваш избор. Дори отмятането на няколко задачи би могло да ви помогне да повдигнете духа. Вместо да дълбаете в мисли за онзи проблем, който така ви вбеси от сутринта, зарежете всичко за час и просто разгърнете любимата си книга.

Спортувайте
Омръзна ви да го чувате, нали? Е, да, но по време на спорт се отделят ендорфини, които по естествен път повдигат настроението, затова просто няма как да пропуснем да споменем физическата активност! Не случайно толкова хора си го изкарват на боксовата круша...

Социализирайте се
Споделянето с добър приятел, срещата за кафе, обяд или вечеря, или просто посещение на киното в приятна компания гарантирано ще потуши мъката.

Бъдете благодарни
Понякога животът ви се струва толкова черен, че се чудите как е възможно все на вас и все толкова гадни неща? Помислете пак! Сетете се за всички хубави неща в живота си и ги напишете на лист – дори и най-малките от тях. Погледнете ги. Е, май животът все пак не е толкова черен.

Медитирайте
Не е нужно да ходите на йога, да слушате релаксираща музика и да палите свещи. Няколко минути осъзнато дишане успокояват нервната и сърдечно-съдовата система, и имат страхотен ефект върху яснотата на мислите ни.

Излезте от социалните мрежи.
Наистина. Просто го направете. Там не е мястото да лекувате лошото си настроение.

Хранителни добавки, които ще ни помогнат да покачим нивата на серотонина
 3 признака при мъжете, че здравето ви е в риск 3 признака при мъжете, че здравето ви е в риск
Всеизвестната мъдрост „слушай какво ти казва тялото ти“ не е само празни приказки. Понякога знаците, които тялото ви дава, могат буквално да спасят живота ви.
Подробно
Как да се справим със страха от зъболекаря Как да се справим със страха от зъболекаря
Макар за някои хора посещението при зъболекаря да представлява поносим ангажимент, през който трябва да преминат два пъти в годината, то за други това е ужасяващо събитие, което правят всичко възможно да избегнат.
Подробно
ХОРОСКОП ЗА МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ ХОРОСКОП ЗА МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ
ОВЕН – през първата половина на месеца ще се радвате на повече поводи за радост и успехи, особено представителите на трета декада на Овена. Ще се чувствате силни и енергични. Пари няма да ви липсват. Партньорските взаимоотношения ще са хармонични и приятелски, а любовните взаимоотношения топли.
Подробно
Важно: калориите върху етикета не винаги отговарят на реалните! Важно: калориите върху етикета не винаги отговарят на реалните!
Днес можете да разберете съдържанието на калории на почти всяка пакетирана храна в магазина.
Подробно
И още чайове, с помощта на които да стопите коремните мазнини И още чайове, с помощта на които да стопите коремните мазнини И още чайове, с помощта на които да стопите коремните мазнини  Подробно
Какъв човек сте според активността на вашия мозък Какъв човек сте според активността на вашия мозък
Доктор Д. Амен, психиатър, преподавател и автор на бестселъри в Ню Йорк Таймс, изучава SPECT скенери на над 150 000 мозъка и определя петте типа мозък, присъщи за хората, които определят човешкото поведение, съчувствие и цялостна личност.
Подробно