За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Всеки мъж трябва да знае за здравето си, че…

Всеки мъж трябва да знае за здравето си, че…
Да не звучим мелодраматично, но ако сте мъж, казаното тук би могло да ви спаси живота!

Избягването на доктора не е във ваша полза

Само трима от петима мъже си правят редовни профилактични прегледи (според изследване в САЩ, в България статистиката вероятно е по-лоша). Останалите отиват на лекар само когато нещата станат много зле.

Но посещение при лекаря веднъж годишно може да ви спести много главоболия, защото медицината работи най-добре, когато фокусът е върху профилактиката на заболявания или в „хващането“ им в най-ранни срокове след появата.

Сърцето ви е много по-важно, отколкото си мислите

Един от четирима мъже умира от сърдечно заболяване, а 70-90% от случаите на внезапна сърдечна смърт са при мъже. Повечето хора си мислят, че инфарктът се проявява с болка в лявата ръка и в гърдите, но може да доведе само до дискомфорт в челюстта, понижен физически капацитет или пък тежест в гърдите с изпотяване.
Други едва забележими признаци за инфаркт биха могли да бъдат леко затруднено дишане или болка в стомаха. Заключението е, обръщането на внимание на дребни симптоми би могло да предотврати много по-сериозни усложнения.

76% от болните от ХИВ са мъже

Най-честите начин за заразяване е чрез сексуален контакт, затова използвайте предпазни средства и се тествайте (както и вашия партньор).

Рискът от инсулт е по-висок при млади мъже в сравнение с млади жени

Има доста неща, които младите мъже биха могли да направят, за да намалят този риск – отказ от пушенето, контрол на кръвното налягане и кръвната захар, холестерола и нарушенията на съня. Много е важно да се знаят симптомите на мозъчен инсулт: внезапна мускулна слабост, нарушена реч, замаяност, понякога внезапно започнало тежко главоболие. Всеки човек, който има такива оплаквания, трябва незабавно да потърси медицинска помощ.

Диабетът често остава скрит

Според статистиките състояния на преддиабет се срещат по-често при мъже, отколкото при жени. Рискът от развитие на диабет е свързан с възраст, затлъстяване, семейна история за диабет, липса на физическа активност. Може да го понижите като спазвате правилен режим на хранене и тренирате редовно.

Еректилната дисфункция може да е признак на по-сериозен проблем

Мъжете често търсят помощ при еректилна дисфункция с цел подобряване представянето си в леглото, но често това състояние може да се дължи на подлежащи съдови, неврологични, психологични или хормонални нарушения, както и да насочва към заболявания като диабет, дислипидемия, затлъстяване, артериална хипертония, нисък тестостерон. Лекарят ви ще проведе необходимите изследвания и ще предложи най-доброто решение – понякога то е толкова просто като отказ от цигарите, например.

Честотата на самоубийствата е най-висока сред мъже на средна възраст.

Мъжете са около 4 пъти по-склонни да извършат самоубийството от жените. Ако имате подобни мисли, обърнете се към специалист – нищо не е непоправимо.

Към новините от блогаТиповете жени, от които мъжете бягат – продължение. Типовете жени, от които мъжете бягат – продължение. В първата част обърнахме внимание на пет от най-мразените типове жени – мис пристрастена към социалните мрежи, мъжемелачката, хищната хиена, златотърсачката и ревнивката, но черният списък не приключва до тук.Ето още пет типа жени, с които мъжете не биха искали да си имат взимане-даване. Подробно
Температурата на Земята расте по-бързо от всякога Температурата на Земята расте по-бързо от всякога Глобалното затопляне е факт!Средната температура на Земята нараства по-бързо от всякога през последните 150 години. До този извод са стигнали едновременно три независими проучвания. Подробно
Предимството да заспиваш на фона звуци от околната среда Предимството да заспиваш на фона звуци от околната среда Звуците от околната среда не са хъркането на половинката ви, нито музиката на съседите. Това са звуци, които чувате на определено място, като например на брега на морето. Подробно
Типовете жени, от които мъжете бягат. Част първа Типовете жени, от които мъжете бягат. Част първа Сигурно ви се е случвало да срещнете мъж, за който да си помислите, че е Единствения и седмици или месец по-късно да осъзнаете, че той всъщност е много, много далеч от вашия идеал? И тогава, търсенето започва отначало… Подробно
Секси глас е по-привлекателен от красиво лице Секси глас е по-привлекателен от красиво лице Какво прави един глас привлекателен и секси? Както вероятно и предполагате, жените намират ниските гласове за по-мъжки и атрактивни. Ниските мъжки гласове се свързват с по-високи нива на тестостерон.  Подробно
Учени предсказват риска от болести чрез изследване на урина Учени предсказват риска от болести чрез изследване на урина За докторите рождената дата на човек не значи много. Някой може да бъде на 75 години на хартия – това е неговата хронологична възраст, но гените, начина на живот и околната среда допринасят съществено за истинската възраст на организма, или т.нар. биологична възраст. Подробно