За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Цветовете на розата : Какво послание ви изпращат?

Цветовете на розата : Какво послание ви изпращат?
Червена роза – „Обичам те“

Като традиционен символ на любовта и романтиката, червената роза е най-сигурният начин да кажете на някого „обичам те“ с главно „О“. Дръзкото цвете символизира дълбока страст, любов и респект към получателя.

Розова роза – „Държа на теб“

Този сладък цвят е символ на елегантност и женственост. Тъмнорозовите нюанси показват повече благодарност и признателност към получателя, докато светлите изразяват нежност и възхищение. Розовите рози са чудесен избор при започващ романс.

Бяла роза – „Млади сме, влюбени сме“

Белите рози са традиционни цветя за сватба, поради което са символ на младата любов. Освен това символизират чистота, невинност и искреност. Букет от бели цветя изпраща послание за лоялност към получателя.

Лилава роза – „Омагьосан съм от теб“

В лилавите рози има някакъв мистицизъм, но те също така изпращам смело послание за любов от пръв поглед.  Предвид това че лилавото е кралски цвят, те са начин да накарате дамата на сърцето си да се почувства като кралица.

Оранжева роза – „Изпитвам страст към теб“

Тези цветове са символ на ентусиазъм и желание. Показват възхищение и привличане към получателя като едновременно му изпращат страстно послание. Букет оранжеви или рози в цвят корал са добър начин да намекнете на някого, че желаете да сте нещо повече от приятели.

Жълта роза – „Харесва ми да сме приятели“

Като символи на приятелство и загриженост, жълтите рози показват топли чувство и привързаност без романтична нотка.

Лечебните свойства на цветята 

Най-скъпото цвете на света: "Кралицата на нощта" - Кадапул
Празниците са повод, но не са причина да се натъпчете Празниците са повод, но не са причина да се натъпчете
По стара традиция приемаме предстоящите коледни и новогодишни празници като зелена светлина да се натъпчем с каквато храна си поискаме, колкото си поискаме и до каквато степен можем да поемем, а често и повече отколкото можем да поемем.
Подробно
Хормонът на съня помага в борбата със затлъстяването Хормонът на съня помага в борбата със затлъстяването
Мелатонинът е най-известен с ролята си на регулатор на цикъла сън-бодърстване, което го прави един от най-важните хормони за нашето физическо и психическо здраве. Оказва се, че мелатонинът, подобно на много други хормони, има и други функции в човешкото тяло.
Подробно
Треска (висока температура) Треска (висока температура)
Треската е покачване на телесната температура над нормалните дневни вариации , съпроводено с покачване на зададената стойност на температурата в хипоталамуса (например от 37 на 39).
Подробно
Цистит - причини, симптоми, лечение Цистит - причини, симптоми, лечение
Циститът е възпаление на пикочния мехур. Настъпва в резултат на инфекция или дразнене. Обикновено се ограничава само до пикочния мехур, но в някои случаи може да засегне уретерите (тръбите, които свързват двата бъбрека с пикочния мехур) и бъбреците.
Подробно
5 изненадващи ползи за тялото от консумацията на фурми 5 изненадващи ползи за тялото от консумацията на фурми
Фурмите са изключителен хранителен източник, съдържайки на 100 грама (ПДП – препоръчителен дневен прием)
Подробно
Куркуминът е новото обещаващо лечение за стави Куркуминът е новото обещаващо лечение за стави
Остеоартритът е най-честата форма на артрит и засяга голяма част от населението. За съжаление, за това състояние няма окончателно лечение, но пък има едно потенциално лечебно средство, което може значително да намали симптомите на заболяването.
Подробно