За Въпроси: +359 889 717 880
печелете бонус точки
докато пазарувате
Поръчайте онлайн
вземете от аптека
Спестете 2% и
безплатна доставка
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
ЦВЕТЯТА ОКАЗВАТ СИЛЕН ЕФЕКТ ВЪРХУ ЕМОЦИОНАЛНОТО НИ СЪСТОЯНИЕ
ЦВЕТЯТА ОКАЗВАТ СИЛЕН ЕФЕКТ ВЪРХУ ЕМОЦИОНАЛНОТО НИ СЪСТОЯНИЕ
Днешното високотехнологично ежедневие със забързания начин на живот може би ни натоварва много повече, отколкото осъзнаваме, поради което е добре да взимаме навреме мерки за облекчаване на стреса.

Според проведените поведенчески научни изследвания пребиваването сред природата е един от най-лесните начини да подобрим емоционалното си състояние, и то чрез нещо толкова достъпно – цветята. Присъствието на цветя предизвиква положителни емоции, засилва чувството на удовлетвореност от живота и подобрява социалното поведение много повече, отколкото някога сме предполагали.

Екип от изследователи проучил връзката между цветята и удовлетвореността от живота в продължение на 10 месеца, изучавайки поведенческите и емоционални отговори на участници при получаване на цветя. Резултатите показали, че цветята са естествен и положителен регулатор на настроението.

Цветята имат мигновено въздействие върху чувството за щастие. Всички участници в проучването се усмихнали при получаване на цветя, демонстрирайки радост и благодарност. Тази реакция се наблюдавала във всички възрастови групи.

Цветята имат дълготраен положителен ефект върху настроението. Участниците докладвали, че се чувстват по-малко тревожни и депресирани след получаване на цветя и показвали повече радост и удовлетвореност от живота.

Цветята засилват връзките между хората. Присъствието на цветя довело до повече контакт между приятели и семейства. Хората поставят цветята в части на дома, които са отворени за гости, например в коридора, в дневната, в трапезарията и създават по-приветлива и гостоприемна среда за посетителите си.