За Въпроси: +359 889 717 880
печелете бонус точки
докато пазарувате
Поръчайте онлайн
вземете от аптека
Спестете 2% и
безплатна доставка
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
ПОЛЗИТЕ ОТ СЛАДОЛЕДА. ЗАЩОТО ТАКИВА ИМА!
ПОЛЗИТЕ ОТ СЛАДОЛЕДА. ЗАЩОТО ТАКИВА ИМА!
Всички обичаме да похапваме сладолед в горещите летни дни, и не само. Отвсякъде чуваме за вредните ефекти, калориите, наддаването на тегло и всички други грехове, приписвани на сладките храни, но консумацията на сладолед в умерени количествa всъщност има ползи за здравето.

Защо? Сладоледът е източник на витамини - А, В комплекс, С, Д и Е. Оказва се, че сладоледът съдържа витамин К, който лекува проблеми на кръвосъсирването. Но не просто е източник на витамини, но сладоледът съдържа голямо количество енергия, защото е богат на мазнини, протеини и въглехидрати. Да, в големи количества води до повишаване на кръвната захар и до наддаване на тегло, но в умерени би могъл да е полезен източник на енергия.

Сладоледът ни снабдява и с минерали, например калций, необходим за костите. Според проучвания, честата смяна на настроенията и предменструалния синдром също се подобряват при хапване на сладолед. И това въобще не е съвпадение. Сладоледът стимулира отделянето на хормон на щастието и понижава нивата на стрес в организма. Направен е от мляко, което съдържа триптофан - естествен релаксант за нервната система. А още един плюс е, че помага в лечението на инсомния.

Разбира се, посочените ползи от сладоледа не ни дават зелена светлина да консумираме колкото си искаме от него, защото все пак това е хранителен продукт, който наред с фантастичните си ефекти върху настроението, има и отрицателни такива върху здравето при прием в прекомерни количества.