За Въпроси: +359 889 717 880
печелете бонус точки
докато пазарувате
Поръчайте онлайн
вземете от аптека
Спестете 2% и
безплатна доставка
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
СЛЪНЧЕВИТЕ ОЧИЛА НЕ СА ПРОСТО АКСЕСОАР И ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ТОВА!
СЛЪНЧЕВИТЕ ОЧИЛА НЕ СА ПРОСТО АКСЕСОАР И ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ТОВА! Все повече хора започват да полагат необходимите грижи, за да защитят кожата си от УВ лъчите и това е чудесно, но не така застъпена е защитата на очите, които са не по-малко чувствителни към слънчевите лъчи (ако не и повече).

Около 75% от хората са притеснени от вредата на УВ лъчите върху очите им, но едва 30% взимат необходимите мерки, за да се предпазят.
Истината е, че слънчевите очила не са просто красив аксесоар, а предпазно средство спрямо вредното въздействие на УВ лъчите върху очите ни. Ето някои очни заболявания, до които би могло да доведе прекомерното слънчево облъчване върху незащитеното око: катаракта, пингекула, птеригиум, фотокератит, базалноклетъчен карцином, сквамозноклетъчен карцином, меланом и други. Колкото и притеснителни да са тези заболявания, всяко от едно от тях би могло да бъде предотвратено или забавено чрез нещо толкова просто като носенето на слънчеви очила. Както взимате със себе си портмоне, ключове и мобилен телефон, когато излизате, така трябва да превърнете и взимането на слънчеви очила в навик.

Когато избирате очила, търсете максимална защита спрямо УВ лъчите. Носете ги винаги когато сте навън, без значение дали е слънчево или не (както знаете УВ лъчите проникват и през облаците). Ако не можете да носите слънчевите очила постоянно, старайте се да го правите поне в периода между 12ч - 14ч, когато слънцето е най-силно. Нужен ви е чифт, който блокира 99-100% от УВА и УВБ лъчите, най-добре с поляризирани стъкла, защото намаляват отблясъците и дават максимална защита.

Не всички слънчеви очила блокират УВ лъчите, дори и да са с тъмни стъкла. В някои случаи биха могли да навредят повече, отколкото да помогнат, затова бъдете внимателни при избора на слънчеви очила и се доверявайте само на доказани марки.