За Въпроси: +359 889 717 880
печелете бонус точки
докато пазарувате
Поръчайте онлайн
вземете от аптека
Спестете 2% и
безплатна доставка
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
КРАЙ НА БОЛКИТЕ ВЪВ ВРАТА ОТ НЕПРАВИЛНА РАБОТНА ПОЗА С ПЕТ ПРОСТИ СЪВЕТА!
КРАЙ НА БОЛКИТЕ ВЪВ ВРАТА ОТ НЕПРАВИЛНА РАБОТНА ПОЗА С ПЕТ ПРОСТИ СЪВЕТА!
Основната причина за болките във врата е неправилната поза на работното място, както и неправилния режим на труд и почивка. Дългото заседяване на едно място е предпоставка за схващане на мускулите и поява на болка. Често, обаче, е невъзможно да ограничим времето, прекарано пред компютъра поради естеството на работата ни, затова тук предлагаме няколко лесни съвета за предотвратяване появата на болки във врата.

1. Уверете се, че седите на подходящата височина и че седите комфортно. Гърбът трябва да бъде опрян плътно в облегалката на стола, предмишниците да лягат върху бюрото и екранът на компютъра да бъде на височината на очите.

2. На всеки 30 минути правете кратки почивки, за да раздвижите врата по няколко пъти напред и назад, вляво и вдясно, както и правейки кръгове в двете посоки. Очите също се нуждаят от почивка, затова насочете погледа към далечни предмети, докато правите упражненията за врата.

3. На всеки час и половина раздвижвайте цялото тяло като станете от стола и повървите из стаята. Можете да правите движения в раменете, както и във врата, докато се разхождате покрай бюрото.

4. Масажирайте врата си с ръка за отпускане на мускулите, докато работите на компютъра.

5. Ако работите в стая с климатик, постарайте се да не стоите на пътя на въздушния поток или на течение. Ако това не е възможно, намятайте връхна дреха, за да не бъдете „надухани“, както обичаме да казваме.