За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Как да съхраним здравето на черния дроб?

Как да съхраним здравето на черния дроб?
Черният дроб работи неуморно, изпълнявайки стотици функции в нашия организъм. Той помага за превръщането на храната в енергия и хранителни вещества. Филтрира токсините и ги разгражда, така че тялото да се отърве от тях.

​Заболяването на черния дроб често протича безсимптомно или с неясни симпоми като прекалена умора, болки в мускулите, сърбеж по кожата, подуване на корема, тъмна урина, дезориентация или пожълтяване на кожата и очите.

Най-честите чернодробни заболявания се причиняват от вирусите на Хепатит А,В и С, но могат да бъдат причинени и от неинфекциозни причинители, като наркотици, затлъстяване, алкохолизъм.

Дълготрайното увреждане на черния дроб може да доведе до цироза. Тя е необратим процес и уврежда нормалната функция на черния дроб и е най-честата причина за развитието на рак.

Установяването на чернодробно заболяване става чрез изследвания на кръвта. При всички случаи на съмнение е желателно да се обърнете към личния си лекар. Направете  работата на най-големия вътрешен орган по-лека, а себе си – по здрави, с една балансирана диета с пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци.

Основният враг на възпалението са антиоксидантите. Получете ги от листните зеленчуци, като кейл, спанак, марули. Освен антиоксиданти, те ще ви осигурят и голямо количество фибри.

Друг мощен антиоксидант е любимият червен грейпфрут. Той предпазва клетките и намалява възпалението. Бъдете, обаче, внимателни с консумацията му, ако приемате лекарства за високо кръвно, висок холестерол и депресия.

Известно е, че богатите на фибри храни правят чудеса за организма ни, регулирайки нивата на кръвната захар, намалявайки риска от коронарна болест на сърцето, инсулт, хипертония, диабет, затлъстяване и други. Някои от новите научни изследвания показват, че фибрите играят съществена роля в ентерохепаталната циркулация. Тази система включва червата и черния дроб и има ключова задача да изчисти всички мастноразтворими отпадъци от кръвта. Диетата с ниско съдържание на фибри може да доведе до повишаване на токсичността в целия организъм. оптихепан слимОвесена каша със сушени плодове и сурови ядки е добро начало на деня. Ябълки, банани, портокали, стафиди са плодове с високо съдържание на фибри и могат да помогнат на хората с мастно заболяване на черния дроб или за хора с наднормено тегло. Не белете ябълката, преди да я консумирате,  защото повечето фибри се съдържат в обелката.

Черният ви дроб се нуждае от протеини, но не и от мазнини. Пилешки гърди на грил или на фурна са добър начин да му ги подсигурите. От две до четири порции сьомга седмично, освен протеини, ще му осигурят и Омега-3 мастни киселини, които могат да понижат холестерола и да намалят възпалението. Протеини може да получите и от бобовите храни.

Сутрешният ви навик да пиете кафе, според учените, намалява риска от рак на черен дроб,  подпомага за забавяне на състояния като цироза, чернодробна фиброза и други.

Пийте повече вода. 73% от черния дроб е вода, не оставяйте тялото си дехидратирано.

 „Прочистване“ на черния дроб може да ви звучи като добра идея, но няма доказателства, че специална диета за няколко дни ще извлече токсините от черния ви дроб. Реалната здравословна промяна ще дойде чрез промените в ежедневната диета и начин на живот. Разбира се, специалните „детокс“ чайове и хранителни добавки, като Оптихепан Слим, ще подпомогнат работата на черния ви дроб. Оптимално подбраната комбинация от естествени съставки като холин, екстракт от бял трън, черен пипер и куркума могат да помогнат в борбата с лошия метаболизъм,  да очистят организма ни, а защо не и в борбата с отслабването.


 
 
Ракът е водеща причина за смърт в богатите страни Ракът е водеща причина за смърт в богатите страни Ракът е причината за смърт при 55% от хората на средна възраст, докато сърдечните заболявания са отговорни за 23% от смъртните в случаи в страните с висок стандарт. Подробно
Бабини зъби за добро либидо, сила и кръвна захар Бабини зъби за добро либидо, сила и кръвна захар Растението бабини зъби (трибулус) от години се използва в Аюрведа и традиционната китайска медицина. Твърди, че може да повлиява високо кръвно налягане, висок холестерол, бъбречни камъни, сексуална дисфункция, както и да действа като диуретик. Подробно
Различна ли е чревната микрофлора на бебетата родени чрез секцио? Различна ли е чревната микрофлора на бебетата родени чрез секцио? Човешкото тяло е екосистема, състояща се от нашите собствени клетки и различни микроби – бактерии, вируси, гъбички.Повечето от тези микроби живеят в червата ни, образувайки т.нар микробиом. Подробно
Бабини зъби – четири ефекта, от които могат да се възползват жените Бабини зъби – четири ефекта, от които могат да се възползват жените Бабини зъби или трибулус се използва от години в народната медицина и не случайно това растение си е извоювало име на стимулатор на доброто здраве. Подробно
Фейсбук събира информация за сексуалния ви живот Фейсбук събира информация за сексуалния ви живот Дали чрез пряка информация или не, Фейсбук е много вероятно да знае кога последно правихте секс. Подробно
Колко точно полезен е черният боб? Колко точно полезен е черният боб? Черният боб е може би най-здравословната бобова храна, която бихте могли да консумирате.В обвивката се съдържат мощни антиоксиданти, за които се твърди, че намаляват белезите на стареенето Подробно