За Въпроси: +359 889 717 880
печелете бонус точки
докато пазарувате
Поръчайте онлайн
вземете от аптека
Спестете 2% и
безплатна доставка
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
Подайте онлайн сигнал за липсващо лекарство
Вече можете да подадете сигнал за недостиг на лекарства на първата интернет платформа https://parallel-trade-development.org/

Всяка година около 100 000 лекарства попадат в категорията дефицитни, поради различни причини. Едната от тях е, че производителите престават да ги продават в БГ заради ниската цена и малкото търсене. Именно ниската цена е стимул и за паралелна търговия с част от тях.

Според последните поправки в лекарствения закон, които в момента са в процедура по нотификация през Европейската комисия, институцията ще трябва да следи продажбите и да забранява паралелния износ на дефицитни медикаменти.

Сигналите се подават чрез удобна форма, която за улеснение и бързина изисква попълване само на населено място, телефон за обратна връзка и търсено лекарство.

Платформата ще бъде работи до момента, в който бъде изготвена електронната система на Изпълнителната агенция по лекарствата за следене на пазара.

По материали от сайта https://parallel-trade-development.org


Вижте още:


Защо в аптеката искаме Вашата лична карта и ЕГН?

От  25-ти май влязоха в сила новите правила на Европейския съюз за защита на личните данни. Това е изключително мащабна реформа, чието прилагане ще ни позволи да имаме по-добра яснота за това кой и как използва личната ни информация. Въведените правила са еднакви за всички страни от ЕС и засягат дори компаниите, които се намират извън съюза, но обработват данни на европейски граждани.

За нас в аптеки Афиа сигурността и поверителността на вашите лични данни са изключително важни и ние вземаме необходимите мерки, за да ги съхраним като се съобразяваме с  Регламент 2016/679 (Общ регламент относно защитата на данните) и Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и подзаконовите актове по прилагането му.

Прочетете цялата статия тук