За Въпроси: +359 889 717 880
печелете бонус точки
докато пазарувате
Поръчайте онлайн
вземете от аптека
Спестете 2% и
безплатна доставка
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
Всичко, което трябва да знаете за безконтактните термометри
Куико Ера безконтактен термометърБезконтактните термометри ви позволяват да правите много точни и надеждни измервания на температурата. Безконтактният термометър е много подходящ за бебета и малки деца, защото можете да измервате температурата, докато бебето спи или детето е раздразнено от висока температура.

Но как всъщност работят?

Сензорът на термометъра улавя енергията, която тялото излъчва, отчита стайната температура и я преобразува в температурна стойност.
Безконтактните термометри са по-чувствителни към външни влияния, защото не влизат в контакт с кожата.

Температурата на тялото не е определена стойност

Нормалната телесна температура не е определена стойност, а по-скоро температурен интервал. Този интервал е различен за всеки човек и може да бъде повлиян от много фактори като възраст, време на деня, физическа активност, лекарства, емоции и т.н.

Основни препоръки за правилното използване на безконтактен термометър

1. Прочетете инструкциите и следвайте правилните стъпки при измерването.
2. Уверете се, че сте спазили правилното разстояние между челото на тялото и термометъра.
3. За да получите точни резултати, уверете се, че термометърът и човекът, чиято температура ще бъде измерена, са в едно и също помещение поне за няколко минути
4. За да постигнете точни измервания, е много важно винаги да проверявате дали инфрачервеният сензор е чист преди употреба. Не докосвайте или не продухвайте инфрачервения сензор, защото замърсеният инфрачервен сензор може да доведе до неточни измервания.
5. Ако температурата на помещението, където се съхранява термометърът, е различна от тази, където се извършва измерването, трябва да изчакате няколко минути, докато температурата на термометъра бъде калибрирана с тази на помещението.
6. Различни външни фактори, като излагане на много високи температури или много ниски температури, могат да повлияят на температурата на челото. В тези случаи човекът, чиято температура ще бъде измерена, трябва да остане в покой и в същото помещение като термометъра, за поне 10 минути.

Quiko ERA, бърз и точен безконтактен термометър с алгоритъм за преизчисляване на околната среда

Куико ЕраQuiko Era е нов безконтактен инфрачервен термометър за измерване на температурата върху челото на бебето по наистина лесен начин.

Quiko Era е бърз и точен. Единственият термометър, който е разработен със специален алгоритъм ERA (environment recalculation algorithm) - алгоритъм, който преизчислява температурата на околната среда и отчита влиянието на стайната температура, за да покаже точна телесна температура всеки път.

Термометърът има уникална система за насочване, която ви насочва към правилното разстояние за измерване и прожектира резултата, като по този начин доказва, че е най-лесният и най-интуитивен термометър.

С този безконтактен термометър може да получите резултати от измерването само за част от секундата. Устройството има памет за съхранение на последните 9 измервания.

Продуктът включва удобна и издръжлива предпазна кутия за съхранение и пренасяне, в която термометърът е идеално съхранен и защитен; също така е и много практична за пътуващите семейства, които искат да вземат термометъра си с тях навсякъде.