»
»

Следпразнична детоксикация! Как най-лесно да се случи?


Месецът е февруари. Няма и помен от руска салата и сладкиши в хладилника. Коледните и Новогодишни празници официално свършиха. Страхът от кантара обаче тепърва започва. Да не говорим пък за общото неразположение, подутия стомах, подпухналата кожа и т.н.
Това, за съжаление, се дължи на традиционното ни хапване и пийване по време на празниците. Но не бихме ви упреквали. Коледа е онова време от годината, в което се събираме със семейството, отпускаме се напълно и забравяме за всякакви ограничения.

Въпросът е как по-бързо да влезем във форма, да рестартираме метаболизма си и да се очистим от токсините?

Начинът е един и включва следните прости стъпки.
1. Върнете се към нормалния си хранителен режим (разбира се, ако той не включва джънк и среднощни закуски, тогава ще трябва тотално да го промените).
2. Увеличете движението. Започнете да слизате една, две спирки преди вашата, за да може да се разходите. Тази малка промяна в ежедневието ще ви донесе неподозирани резултати и усещане за свежест.
3. Хапвайте храни, които доказано имат детоксикиращи свойства: джинджифил, коприва и аспержи, пийте зелен чай.

Зелен чай
Славата на зеления чай като топ-средство за детокс е напълно оправдана. Факт е обаче, че малко хора са запознати с точния процес на детоксикаця… Тялото ни има способността да елиминира една част от вредните вещества доста ефективно. Това е негова жизненоважна задача като се има предвид количеството на токсините в околната среда. Зеленият чай не детоксикира активно сам по себе си. Съставът му е богат на полифеноли, които всъщност подпомагат организма да се детоксикира сам.

Джинджифил
Допелхерц детоксДругият известен детокс-продукт е Джинджерът. Използва се в най-различни програми за прочистване на организма заради свойствата му да стимулира храносмилането, циркулацията и изпотяването. Благоприятното му въздействие върху храносмилателната система подпомага очистването на натрупаните токсини в дебелото черво и черния дроб.

Коприва
Може би като чуете коприва няма веднага да изплува в ума ви думата детокс. А трябва! Това „парливо“ растение традиционно се приема като пролетен тоник, който помага на организма да се отърси от резултатите от вредните навици, с които сме се сдобили през зимните месеци. Освен това, копривата има и леко слабително действие и помага на тялото да се освободи от натрупаните в кръвта и органите на отделителната система токсини.

Аспержи
Наричан „кралски зеленчук“, аспержите не само са изключително вкусни, не само ще детоскират тялото ви, но ще ви помогнат и в епичната битка с… годините.  И най-хубавото – аспержите са нискокалорични и затова са идеалният детокс продукт.
На теория нещата са следните – приемайки тези четири детокс храни и спазвайки другите два съвета дадени от нас по-горе, вие ще осигурите необходимата подкрепа на организма да се справи с токсините, натрупани през празниците.

На практика, обаче, е трудно да си ги набавяте ежедневно и в необходимото количество. В една капсула Допелхерц актив® Детокс Комплекс не само ще откриете екстракти от тези 4 супер храни, но и те ще бъдат в комбинация с витамини, селен и холин за един наистина качествен детокс.