За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Да поправим щетите след празниците

Дълги часове пред отрупаните маси, алкохол, цигари, недостиг на сън... Прегрешенията ни по празниците са многобройни, но началото на новата година е чудесен момент да започнем „на чисто”.

Кои са естествените начини за детоксикация на организма?

Всяка клетка в човешкото тяло има способността да се детоксикира. Отпадъците от метаболитните процеси и натрупани токсини от храни и замърсената околната среда се разграждат, неутрализират и отстраняват благодарение на лимфната система, бъбреците и черния дроб. Но когато нарушаваме естествения си ритъм на активност-сън-почивка и се храним безразборно, тялото ни не може да се възстанови, да се зареди с нови сили. Системата за детоксикация на организма е претоварена и затрудена. Натрупват се токсини и отпадъчни продукти. Нарушени са и процесите на регенерация и на обмяна на веществата. Как да помогнете на тялото си да се детоксикира?

Детокс без стрес

Не е нужно да правите някакви радикални промени, достатъчно е да спазвате някои съвети за разумно хранене и здравословен начин на живот:
Пийте повече вода – така помагате на функционирането на бъбреците си, извеждате токсините както от клетките, така и от извънклетъчното пространство.
Пийте също много чай – полезни са билковите чайове, а зеленият помага за пречистване и извеждане вън от тялото на задържаните течности.
Не е нужно да прекалявате и да минавате на строга диета – тялото ви се нуждае от хранителните вещества, за да може органите за детокс да функционират правилно. За известен период от време изключете алкохола, цигарите, кафето, месото и преработените храни. За да прочистите черния дроб и да подпомогнете работата му, включете в менюто си много храни, съдържащи горчиви вещества - рукола, цикория, зеленолистни зеленчуци, червено цвекло, ряпа, зеле, карфиол и др.

За връщане на алкално-киселинното равновесие – тъй като „празничният” режим на хранене и почивка води до свръхкиселинност на организма, трябва да регулирате това чрез адекватно хранене със сурови/ алкални храни. Ще ви помогнат свежите плодове и зеленчуци, семена и кълнове, сурови ядки, пълнозърнести храни, богати на баластни вещества. Този режим е ефективен за детоксикация на дебелото черво, черния дроб и др. Връщането на алкално-киселинното равновесие помага на естествените възможности на тялото да се самолекува.

Детокс програма с минерални соли – при натоварване на черния дроб поради прекаляване с алкохол, задържане на течности, отоци, прекомерна употреба на неподходящи храни много ефективно действа Комбинацията при детоксикация на Шуслерови соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU): сол №9 натриев фосфат, №6 калиев сулфат и №10 натриев сулфат. Изчистват междуклетъчното пространство, стимулират регенерирането на клетките и разграждането на мазнините. Приемът е по 3 таблетки от всяка сол, сутрин - №10, на обяд - №6, и вечер - №9.

Шуслерова сол №10 натриев сулфат е особено важна – позната е като минералната сол на отделителните процеси. Помага за изхвърлянето на всичко, което е вредно или излишно за организма: излишното количество вода, отпадъчни вещества (при запек) и токсини (например след прием на медикаменти или натрупване на токсични вещества от околната среда). С нейна помощ се подобрява и разнасянето на отоците в тялото. От голямо значение е за поддържането на функцията на органите на отделителната система - черен дроб, жлъчка, бъбреци, пикочен мехур и дебело черво.
Типовете жени, от които мъжете бягат – продължение. Типовете жени, от които мъжете бягат – продължение. В първата част обърнахме внимание на пет от най-мразените типове жени – мис пристрастена към социалните мрежи, мъжемелачката, хищната хиена, златотърсачката и ревнивката, но черният списък не приключва до тук.Ето още пет типа жени, с които мъжете не биха искали да си имат взимане-даване. Подробно
Температурата на Земята расте по-бързо от всякога Температурата на Земята расте по-бързо от всякога Глобалното затопляне е факт!Средната температура на Земята нараства по-бързо от всякога през последните 150 години. До този извод са стигнали едновременно три независими проучвания. Подробно
Предимството да заспиваш на фона звуци от околната среда Предимството да заспиваш на фона звуци от околната среда Звуците от околната среда не са хъркането на половинката ви, нито музиката на съседите. Това са звуци, които чувате на определено място, като например на брега на морето. Подробно
Типовете жени, от които мъжете бягат. Част първа Типовете жени, от които мъжете бягат. Част първа Сигурно ви се е случвало да срещнете мъж, за който да си помислите, че е Единствения и седмици или месец по-късно да осъзнаете, че той всъщност е много, много далеч от вашия идеал? И тогава, търсенето започва отначало… Подробно
Секси глас е по-привлекателен от красиво лице Секси глас е по-привлекателен от красиво лице Какво прави един глас привлекателен и секси? Както вероятно и предполагате, жените намират ниските гласове за по-мъжки и атрактивни. Ниските мъжки гласове се свързват с по-високи нива на тестостерон.  Подробно
Учени предсказват риска от болести чрез изследване на урина Учени предсказват риска от болести чрез изследване на урина За докторите рождената дата на човек не значи много. Някой може да бъде на 75 години на хартия – това е неговата хронологична възраст, но гените, начина на живот и околната среда допринасят съществено за истинската възраст на организма, или т.нар. биологична възраст. Подробно