»
»

ВаксигрипТетра - новата четиривалентна ваксина


ВаксигрипТетра е  новата четиривалентна ваксина срещу грип на Санофи Пастьор. Предназначена е  за активна имунизация на възрастни и деца на и над 3 години за профилактика на заболяване от грип, причинено от двата подтипа на грипен вирус A и двата подтипа на грипен вирус B, които се съдържат във ваксината.
Инфекциите на долните дихателни пътища са в топ 5 на главните причини за смъртност сред населението за последното десетилетие много преди пътните инциденти.

ВаксигриптетраОстрите респираторни инфекции на долните дихателни пътища включват:
• Грип
• Пневмония
• Бронхит и бронхиолит
Грипът е четвъртата водеща причина за смъртност т.к. грипната инфекция може бързо да причини тежки усложнения при пациенти с хронични заболявания.

По приблизителна оценка, грипът в Европа е отговорен за
• 170 000 смъртни случая годишно,
• 22 мил. тежки случая на грип годишно,
• 35 мил. хоспитализации годишно.

Грипът е заболяване, което се разпространява бързо и се причинява от различни по вид щамове, които обикновено се променят всяка година. Поради тази причина се препоръчва ваксинацията да се извършва ежегодно.
След прилагането на противогрипната ваксина имунната система създава своя собствена защита срещу заболяването. Нито един от компонентите на ваксината не може да причини грип. Ваксината защитава от четирите щaма на вируса, съдържащи се в нея, след периодоколо 2 до 3 седмици след инжектирането. Тя не защитава от обикновена настинка, въпреки че някои от симптомите са подобни на тези на грипа.
Санофи Пастьор  предоставя противогрипни ваксини с най-високо качество в над 150 държави като разпространява над 3,5 милиарда противогрипни ваксини а, от които 1,9 милиарда дози Vaxigrip. Огромният опит и експертност на Sanofi Pasteur е насочен към иновации и научна взискателност, за да предостави все по-добри решения за превенция на инфекциозните заболявания.