За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
Готови ли сте за лятото? Посетете нашия ЛЕТЕН МАГАЗИН и се възползвайте от многобройните ни промоции и специални предложения
Как да спасим семейната почивка, ако ни атакува вирус?

Как да спасим семейната почивка, ако ни атакува вирус?
Как да превърнете семейната ваканция в приятно изживяване, а не в кошмарни дни, през които не можете да излезете от тоалетната или да се вдигнете от леглото заради някоя неприятна вирусна инфекция? Това е често срещан сценарий особено при семействата с малки деца, които сякаш са абонирани за здравословните неразположения.
Ако сте достатъчно организирани и обичате да мислите няколко хода напред, адекватната и навременна реакция в такива ситуации ще ви помогне почивката да завърши с хепи енд. Ето от какво се нуждаете и какви съвети трябва да спазвате. 

Аптечката за път: задължително вземете със себе си лекарства от първа необходимост, с които ще можете да помогнете на себе си или на детето, особено ако нямате лесен или бърз достъп до медицинско лице. С доказано ефективно действие и подходящи и за най-малките, бременните и кърмещите жени, са хомеопатичните медикаменти. Те ефективно повлияват типичните за лятото настинки, ангини, стомашно-чревните нарушения.


При настинка или грип
Да вдигнеш температура през лятото е едно от най-неприятните изживявания. Истинско мъчение е градусите на тялото да се надпреварват с тези на горещия въздух. И все пак е добре да знаете, че чрез нея организмът се бори с инфекциите. Лекарите не препоръчват да посягаме към температуропонижаващите медикаменти, ако температурата е под 38,5 градуса, защото те блокират защитната реакция на организма и пречат на оздравяването.
InflucidЗа разлика от тях, състоянието може много добре да бъде повлияно с хомеопатичното лекарство Инфлуцид. Той не потиска температурата, а постепенно я понижава, като по този начин гарантира адекватна имунна реакция. Успешно лекува и останалите симптоми на настинка и грип -  хрема, кашлица, отпадналост, главоболие, втрисане, мускулни болки. Още при първи признаци на вирусно заболяване започнете приема му. Деца над 1 г. приемат по 1 табл. на всеки два часа, до максимум 8 табл. дневно. А когато настъпи подобрение в състоянието, приемът се намалява на 3х1 табл. на ден в продължение на поне още 1 седмица. Дозировката за деца над 12 г. и възрастни е по 1 табл. на всеки час до 12 табл. дневно, а след подобрение – 3х2 шуслерови солитабл. дневно. 

За естественото овладяване на температурата помагат и Шуслеровите соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU), които е добре да се съчетаят с приема на Инфлуцид. Ако градусите са под 38,5, приемайте по 1 табл. сол №3 железен фосфат на всеки 5-10 мин. Тя ще спре възпалителния процес в начална фаза и ще подпомогне преноса на кислород в клетката. При температура над 38,5 градуса включете и сол №5 калиев фосфат, която действа енергизиращо на организма, както и сол №8 натриев хлорид. Тази сол регулира баланса на телесните течности и ще предпази тялото от обезводняване. По 1 табл. от всяка сол се редуват през 5-10 мин. до спадане на температурата.

При стомашно-чревни разстройстваgastrokind


Летните инфекции протичат разнообразно: с висока температура, втрисане, диария, повръщане, често при децата се стига до дехидратация. Като първа реакция можете да дадете на детето хомеопатичния комплексен препарат Гастрокинд, да се погрижите да получава достатъчно течности и да спазва стриктна диета. Гастрокинд овладява неприятните симптоми като гадене, повръщане, диария и стомашни спазми. Той е и единственото детско лекарство при повечето проблеми, свързани със стомаха, чиито активни съставки се усвояват още в устната кухина и действието им не се влияе от повръщането. При остро състояние се дават 6 пъти по 1 таблетка дневно, а след подобрение - 4 пъти по 1 таблетка до изчезване на симптомите (за деца до 6 г.). При по-големи деца и възрастни дозата е двойна - 6 пъти по 2 таблетки при остри симптоми и 4 пъти по 2 таблетки след отминаването им. Още по-добър ефект ще има, ако съчетаете Гастрокинд с комбинация Шуслерови соли №3, №4 и №8. Минералните соли ще помогнат възпалението да се овладее, температурата да спадне и да предпазите детския организъм от дехидратация. При тежки симптоми, които продължават повече от 2-3 дни, задължително потърсете лекар.


tonsilotrenПри лятна ангина
Възпаленото гърло се оказва едно от най-честите оплаквания и през лятото. Освен че е неприятна, ангината може да бъде и много коварна. Ако я игнорирате или не лекувате адекватно, рискувате да си докарате усложнения, някои от които могат да засегнат и важни органи. Сред вероятните рискове са и наслагване на вторична бактериална инфекция, хронифициране на проблема.
Затова предотвратете инфекцията още в началото. Освен че ще си спестите неприятности, ще можете и по-скоро да се наслаждавате на любимите летни удоволствия. Добро решение е още при най-лекото неразположение в гърлото да започнете приема на комплексното хомеопатично лекарство Тонзилотрен. То отстранява болката и възпалението, възстановява тъканта на сливиците. Освен това подсилва имунитета както на локално ниво, така и общо на целия организъм и предпазва от развитието на бактериални усложнения. Тонзилотрен предотвратява и рецидивите при хронични възпаления на сливиците.
В острата фаза на заболяването възрастните приемат по 1 табл. на всеки час. След подобрение лечението продължава с 3 пъти по 1-2 табл. дневно поне още 1 седмица. Деца под 12 г. приемат по 1 табл. на всеки 2 часа в острия период, а след това – 3 пъти по 1 табл. в продължение на 1 седмица. 

Лечението ще бъде значително ускорено, ако комбинирате Тонзилотрен с Шуслерови соли. При силни болки в гърлото взимайте сол №3 железен фосфат, която ще овладее възпалението и температурата. Ако сливиците са подути и с налепи, включете и сол №4 калиев хлорид. Тя въздейства директно върху лигавиците и повлиява отока. А ако се появят и гнойни, жълтеникави налепи, добавете и соли №6 калиев сулфат и №12 калциев сулфат. Те ще изчистят гнойта, ще предотвратят наслагването на вторична инфекция и ще попречат на възпалението да се превърне в хронично.
 

7 навика, които ни карат да изглеждаме по-млади 7 навика, които ни карат да изглеждаме по-млади Тайната на младостта и красотата се крие в простите неща – вижте кои са те и как могат да ни помогнат? Подробно
Защо грозните лица почти винаги се запомнят по-лесно Защо грозните лица почти винаги се запомнят по-лесно Красива сте, а не ви забелязват особено? Ето какво обяснение дават учените защо почти винаги се получава така! Подробно
Подхранете своето здраве с продуктите на Walmark Подхранете своето здраве с продуктите на Walmark До края на месец юни в Аптеки Афиа можете да закупите продуктите на Walmark на преференциални цени Подробно
Какви типове мъже искат подсъзнателно жените Какви типове мъже искат подсъзнателно жените Защо някои мъже лесно получават всяка, а други се мъчат да си уредят дори една среща и то не винаги успешно? Подробно
Специализирана грижа за кожата през юни от URIAGE Специализирана грижа за кожата през юни от URIAGE През юни URIAGE дава възможност на Вашата кожа да бъде сияйна, красива и здрава на чудесна цена Подробно
4 възможни причини за внезапно наддаване на тегло 4 възможни причини за внезапно наддаване на тегло Понякога наддаването на тегло може да бъде признак на заболяване, особено ако водите здравословен начин на живот Подробно