За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Как да спасим семейната почивка, ако ни атакува вирус?

Как да спасим семейната почивка, ако ни атакува вирус?
Как да превърнете семейната ваканция в приятно изживяване, а не в кошмарни дни, през които не можете да излезете от тоалетната или да се вдигнете от леглото заради някоя неприятна вирусна инфекция? Това е често срещан сценарий особено при семействата с малки деца, които сякаш са абонирани за здравословните неразположения.
Ако сте достатъчно организирани и обичате да мислите няколко хода напред, адекватната и навременна реакция в такива ситуации ще ви помогне почивката да завърши с хепи енд. Ето от какво се нуждаете и какви съвети трябва да спазвате. 

Аптечката за път: задължително вземете със себе си лекарства от първа необходимост, с които ще можете да помогнете на себе си или на детето, особено ако нямате лесен или бърз достъп до медицинско лице. С доказано ефективно действие и подходящи и за най-малките, бременните и кърмещите жени, са хомеопатичните медикаменти. Те ефективно повлияват типичните за лятото настинки, ангини, стомашно-чревните нарушения.


При настинка или грип
Да вдигнеш температура през лятото е едно от най-неприятните изживявания. Истинско мъчение е градусите на тялото да се надпреварват с тези на горещия въздух. И все пак е добре да знаете, че чрез нея организмът се бори с инфекциите. Лекарите не препоръчват да посягаме към температуропонижаващите медикаменти, ако температурата е под 38,5 градуса, защото те блокират защитната реакция на организма и пречат на оздравяването.
InflucidЗа разлика от тях, състоянието може много добре да бъде повлияно с хомеопатичното лекарство Инфлуцид. Той не потиска температурата, а постепенно я понижава, като по този начин гарантира адекватна имунна реакция. Успешно лекува и останалите симптоми на настинка и грип -  хрема, кашлица, отпадналост, главоболие, втрисане, мускулни болки. Още при първи признаци на вирусно заболяване започнете приема му. Деца над 1 г. приемат по 1 табл. на всеки два часа, до максимум 8 табл. дневно. А когато настъпи подобрение в състоянието, приемът се намалява на 3х1 табл. на ден в продължение на поне още 1 седмица. Дозировката за деца над 12 г. и възрастни е по 1 табл. на всеки час до 12 табл. дневно, а след подобрение – 3х2 шуслерови солитабл. дневно. 

За естественото овладяване на температурата помагат и Шуслеровите соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU), които е добре да се съчетаят с приема на Инфлуцид. Ако градусите са под 38,5, приемайте по 1 табл. сол №3 железен фосфат на всеки 5-10 мин. Тя ще спре възпалителния процес в начална фаза и ще подпомогне преноса на кислород в клетката. При температура над 38,5 градуса включете и сол №5 калиев фосфат, която действа енергизиращо на организма, както и сол №8 натриев хлорид. Тази сол регулира баланса на телесните течности и ще предпази тялото от обезводняване. По 1 табл. от всяка сол се редуват през 5-10 мин. до спадане на температурата.

При стомашно-чревни разстройстваgastrokind


Летните инфекции протичат разнообразно: с висока температура, втрисане, диария, повръщане, често при децата се стига до дехидратация. Като първа реакция можете да дадете на детето хомеопатичния комплексен препарат Гастрокинд, да се погрижите да получава достатъчно течности и да спазва стриктна диета. Гастрокинд овладява неприятните симптоми като гадене, повръщане, диария и стомашни спазми. Той е и единственото детско лекарство при повечето проблеми, свързани със стомаха, чиито активни съставки се усвояват още в устната кухина и действието им не се влияе от повръщането. При остро състояние се дават 6 пъти по 1 таблетка дневно, а след подобрение - 4 пъти по 1 таблетка до изчезване на симптомите (за деца до 6 г.). При по-големи деца и възрастни дозата е двойна - 6 пъти по 2 таблетки при остри симптоми и 4 пъти по 2 таблетки след отминаването им. Още по-добър ефект ще има, ако съчетаете Гастрокинд с комбинация Шуслерови соли №3, №4 и №8. Минералните соли ще помогнат възпалението да се овладее, температурата да спадне и да предпазите детския организъм от дехидратация. При тежки симптоми, които продължават повече от 2-3 дни, задължително потърсете лекар.


tonsilotrenПри лятна ангина
Възпаленото гърло се оказва едно от най-честите оплаквания и през лятото. Освен че е неприятна, ангината може да бъде и много коварна. Ако я игнорирате или не лекувате адекватно, рискувате да си докарате усложнения, някои от които могат да засегнат и важни органи. Сред вероятните рискове са и наслагване на вторична бактериална инфекция, хронифициране на проблема.
Затова предотвратете инфекцията още в началото. Освен че ще си спестите неприятности, ще можете и по-скоро да се наслаждавате на любимите летни удоволствия. Добро решение е още при най-лекото неразположение в гърлото да започнете приема на комплексното хомеопатично лекарство Тонзилотрен. То отстранява болката и възпалението, възстановява тъканта на сливиците. Освен това подсилва имунитета както на локално ниво, така и общо на целия организъм и предпазва от развитието на бактериални усложнения. Тонзилотрен предотвратява и рецидивите при хронични възпаления на сливиците.
В острата фаза на заболяването възрастните приемат по 1 табл. на всеки час. След подобрение лечението продължава с 3 пъти по 1-2 табл. дневно поне още 1 седмица. Деца под 12 г. приемат по 1 табл. на всеки 2 часа в острия период, а след това – 3 пъти по 1 табл. в продължение на 1 седмица. 

Лечението ще бъде значително ускорено, ако комбинирате Тонзилотрен с Шуслерови соли. При силни болки в гърлото взимайте сол №3 железен фосфат, която ще овладее възпалението и температурата. Ако сливиците са подути и с налепи, включете и сол №4 калиев хлорид. Тя въздейства директно върху лигавиците и повлиява отока. А ако се появят и гнойни, жълтеникави налепи, добавете и соли №6 калиев сулфат и №12 калциев сулфат. Те ще изчистят гнойта, ще предотвратят наслагването на вторична инфекция и ще попречат на възпалението да се превърне в хронично.
 
Букет от витамини в чаша – кои сокове да пием за здрав имунитет и сила Букет от витамини в чаша – кои сокове да пием за здрав имунитет и сила Научете какви точно стимулиращи имунитета съставки притежават различните натурални сокове, за да ги включите в ежедневието си и да се възползвате от свойствата им. Подробно
Домати - десет интересни факта, които не сте чували никога досега Домати - десет интересни факта, които не сте чували никога досега Доматите са плодове в чисто ботанически смисъл и дълго време са били смятани от всички за такива, докато през 1890 година Върховния съд в САЩ не ги обявява за зеленчуци заради данъчно облагане. Подробно
И ОЩЕ витамини в чаша – кои сокове да пием за здрав имунитет и сила. И ОЩЕ витамини в чаша – кои сокове да пием за здрав имунитет и сила. Днес ще допълним палитрата от енергизиращи и подобряващи имунитета сокове с няколко по-нестандартни предложения. Подробно
Здравни ползи от магданоза Здравни ползи от магданоза Магданозът  предпазва от рак, диабет и костни заболявания. Една чаша нарязан магданоз ни снабдява с дневните нужди от витамин К. Може да се блендира и добавя към смутита и сосове. Подробно
Засилете метаболизма си с помощта на тези шест храни Засилете метаболизма си с помощта на тези шест храни Бавният метаболизъм има много по-голяма роля за цялостното ни здраве, включително това, че увеличава риска от развитие на диабет и хронично възпаление в организма. Подробно
Яжте лилави картофи против високо кръвно и за здраво сърце Яжте лилави картофи против високо кръвно и за здраво сърце Добавянето на 140 грама лилави картофи два пъти на ден към диетата при наднормено тегло на средна възраст води до снижаване на артериалното им налягане с около 5 пункта в рамките на месец – независимо от факта, че почти 80% от тях вече били на антихипертензивни медикаменти. Подробно