За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
Езикът на любовта: пет начина да изразим любовта си

Езикът на любовта: пет начина да изразим любовта си
Всеки иска да покаже на партньора си любовта и грижата, която изпитва към него или нея. Голяма част от хората, обаче, се затрудняват да изразят това, което чувстват, а също така се притесняват да говорят за чувствата си. Това е един от най-често срещаните проблеми днес в отношенията между партньорите.

20 признака, че сте в едностранна романтична връзка

Понякога се чудим защо партньора ни не забелязва това, което правим за него или пък защо не ни разбира. Тези разминавания в начина на възприемане и изразяване на любовта и грижата често трупат напрежение във взаимоотношенията.

Според американския психолог и брачен консултант Д-р Гари Чапмън, хората изразяват и приемат любовта по различен начин, които той нарича език на любовта. Ако сте наблюдателни, ще откриете кое точно ще накара вашия партньор да се чувства обичан и как да се изразявате така, че да ви разбира по-добре от всякога. Изберете кой от следните начини на изразяване на любовта е най-подходяща за вашите отношения:

Чрез утвърждаващи думи

Това е езикът на хората, които обичат да чуват думи, изразяващи привързаност и признателност. Ако това е подходящия начин на изразяване към партньора ви, похвалете го, направете му комплимент, вдъхнете му кураж и му покажете, че го подкрепяте във важните за него неща, напишете му любовна бележка или му изпратете съобщение с мили думи, изпълнени с внимание и любов. Когато му говорите, нека тонът ви да е мек, нежен и изпълнен с любов.

Чрез пълноценно време

Ако това е подходящия начин за вашите отношения, когато прекарвате време с партньора си, съсредоточете изцяло вниманието си към него и общите занимания. Например, когато разговаряте, слушайте го активно, осъществявайки зрителен контакт, а също така ще се наложи да оставите мобилния си телефон или таблета настрана. Така партньора ви ще оцени любовта, интереса и привързаността ви към него. Добре е, дори и да не ви е интересно, поне от време на време да правите нещо заедно. Това ще му помогне да се чувства обичан и той определено ще оцени усилията ви.

Чрез физическо докосване

За някои хора физическото докосване е от изключително значение, това е начинът да стигнете до съзнанието им, до душата им и а също и да се почувстват обичани. Ако този е подходящия за вашата връзка начин, покажете своята физическа привързаност към партньора си като го докосвате по рамото или ръката, докато разговаряте или в края на деня му направите релаксиращ масаж. Не винаги е задължително да се стигне до секс - може просто да се погушкате на дивана, докато изпиете по чаша вино, гледайки интересен филм. Може докато се разхождате, да вървите хванати за ръка или нежно да се прегърнете/целунете, когато партньорът ви се прибира от работа. Това ще му помогне да почувства близостта ви. Ако се окаже, че физическото докосване е подходящия начин за изразяване във вашите взаимоотношения, подкрепящата прегръдка е от изключително значение за партньора ви в моменти на трудности или ако е разтревожен.

Вълшебните ефекти на физическото докосване

Чрез помагане

Когато помогнете с нещо на партньора си, той ще се почувства обичан и ценен, без значение дали става дума за миене на чинии, гладене, готвене или да заредите колата му с гориво. Ако партньора ви е от хората, които обичат хората правят малки жестове за тях, вашите действия ще го направят изключително щастлив и ще му покажат вашата привързаност и грижа.

Чрез получаване на подаръци

Съществуват и хора, за които е важно да получават подаръци, за да се чувстват обичани. Те ценят не само самия подарък, но и времето и усилията, които подаряващият влага в него. Нещо повече, те не очакват непременно големи или скъпи подаръци – за тях е важен жеста и това, че сте отделили време, за да изберете или направите нещо специално за тях. Често този начин на изразяване на любовта им оказва толкова силно въздействие, че те помнят дълго време всеки малък подарък, който са получили.

Ролите в брака определят качеството на секса между партньорите

И на края - не забравяйте, че всички взаимоотношения изискват внимание и усилия, за да са дълготрайни и здрави. С малко старание всеки може да се научи да се изразява по подходящ начин, така че партньора му да се чувства обичан, щастлив и да усеща подкрепа и разбиране. Повече за начините за изразяване на любовта можете да научите, като прочетете книгата на Д-р Гари Чапмън „Петте езика на любовта. Тайната на трайната любов“.




Сърдечният арест настъпва внезапно и може да е фатален Сърдечният арест настъпва внезапно и може да е фатален Ако без видима причина усетите болка в гърдите, недостиг на въздух или гадене, внимавайте - може да е сърдечен арест. Подробно
Как да поддържаме младежки вид на кожата на лицето Как да поддържаме младежки вид на кожата на лицето Искате ли да имате хубава кожа? Предлагаме ви няколко съвета за здрава, свежа и сияйна кожа на лицето Подробно
Кулинарни хитринки за вкусни и сполучливи ястия Кулинарни хитринки за вкусни и сполучливи ястия Умеете ли да готвите? Дори и да не ви е от най-любимите занимания, можете да приготвите вкусна храна, следвайки нашите съвети Подробно
Защо кашляме и какво трябва да знаем за кашлицата? Защо кашляме и какво трябва да знаем за кашлицата? В сезона на респираторните инфекции на всеки се случва да кашля, дори и без да е болен. Ето какво препоръчват нашите фармацевти Подробно
Силимаринът в билката Бял трън предпазва черния дроб Силимаринът в билката Бял трън предпазва черния дроб Черният дроб преработва токсините и вредните вещества, попаднали в кръвта. Ето как можем да помогнем на този важен орган Подробно
Свети Валентин или Трифон Зарезан – какво празнувате? Свети Валентин или Трифон Зарезан – какво празнувате? На 14 февруари у нас се преплитат Денят на лозаря или на виното и Денят на влюбените. Вие кой празник празнувате? Подробно