»
»

Алпецин Кофеинов тоник – за ежедневна борба с косопада


Ако ви се е налагало да се сблъсквате с проблема, наречен косопад, то със сигурност сте чували за Алпецин. Звездният бранд на немския гигант Д-р Волф Груп е лидер на пазара сред продуктите против косопад в Германия, Великобритания, Австрия и Хонк Конг. Безспорният му успех в тези страни се дължи на факта, че изделията с марка Алпецин преминават изключително строги мерки за контрол на качеството.
Името на бранда всъщност идва от латинското алопеция (косопад), а историята му разказва, че няколко години след основаването на компанията през 1908 г., Алпецин прави революция в грижата за косата, когато бива създаден първият козмесютикъл тоник за коса и скалп. Той комбинира съставки с доказан ефект върху скалпа и уникална галеник формула, която променя облика на категориите тоници за коса и продукти срещу косопад.

Така днес, 109 години по-късно, Алпецин продължава да е синоним за доказана и успешна борба с косопада.

У нас брандът е представен с три топ продукта:

Alpecin C1 – Кофеинов шампоан против косопад
Alpecin Шампоан с двоен ефект
Alpecin Кофеинов тоник

Основната съставка на Алпецин е уникална формула с кофеинов комплекс, която доказано спомага за намаляването на наследствения косопад (близо 80% от случаите на косопад са фамилно обусловени). Използвайки ги правилно и дългосрочно, продуктите с марка Алпецин, могат да възпрепятстват наследствения косопад и да ви предпазят от оплешивяване. Шампоаните Алпецин – Алпецин C1 и Алпецин шампоан с двоен ефект са за подчертано ежедневна употреба. Активната съставка в тях създава 24-часов ДЕПО ефект, който снабдява корените на косата с необходимата енергия и удължава растежната фаза на косъма, затова е необходимо да се използват всеки ден.


Какво се случва обаче, ако не миете косата си всеки ден?
В тези случаи се препоръчва използването на Алпецин Кофеиновия тоник, който се нанася с леки масажни движения на скалпа и не се отмива. По време на нанасянето може да усетите свежо изтръпване.
Важно е да се отбележи също, че употребата на Алпецин – шампоани или тоник е препоръчителна при всички, които имат фамилна обремененост, т.е., ако някой от семейството независимо по майчина или бащина линия, страда от косопад. Превенцията и навременната грижа са първа и основна стъпка за трайно и ефикасно справяне с този проблем.
Какво обяснява Д-р Кленк – директор на Изследователския екип в Д-р Волф: „Използването на кофеинов шампоан от ранна възраст ще помогне да запазите корените на косата си активни. Затова е много важно да се предприемат действия още при първите признаци на косопад или когато знаете, че сте генетично предразположени към този проблем. Независимо от това, важно е да се знае, че кофеинът не спомага за израстването на нова коса върху вече плешив скалп.“

АЛПЕЦИН – ДОПИНГ ЗА ВАШАТА КОСА!