До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Есенният детокс – мода или здравословна необходимост

Есенният детокс – мода или здравословна необходимост
В последните години все повече се говори за пречистване на организма и то през есента. През този сезон настъпват климатични промени – понижени температури сутрин, есенни дъждове, по-силен и студен вятър... Точно това време е най-подходящо да подготвим тялото си за настъпващата зима като го пречистим от натрупаните токсини.

Алкален режим на хранене - детокс и отслабване

За много хора есенния детокс може да звучи като модерна прищявка, но тези, които вече са опитали поне веднъж да се разтоварят с подходяща детокс програма, определено са се убедили в полезността му. Доказано е, че периодичното изчистване на организма от натрупаните токсини представлява превантивна мярка за поддържане на здраве и баланс в тялото, както и за подсилване на имунитета.

Детоксикацията представлява процес на пречистване на органите в човешкото тяло от натрупаните токсини, от които то не може да се освободи само. Макар че функциите на някои органи като черният дроб, бъбреците, червата и кожата включват и естествено пречистване, чрез сезонния детокс малко или много ги стимулираме да засилят това изчистване.

Важно е преди да пристъпите към детокс програмата, няколко дни да намалите някои от продуктите, които няма да участват в хранителния Ви режим по време на разтоварването, както и да наблегнете на избраните за детокса по-леки храни. По този начин хем ще подготвите тялото, хем няма да го стресирате.

Също така ако водите по-активен начин на живот и спортувате, тялото Ви ще може да отделя по-добре токсините. Ако не сте толкова динамични в ежедневието си и не сте привърженици на спорта, добре е да подпомогнете органите си като правите детоксикация поне веднъж годишно.

По какво можете да разберете, че имате нужда от разтоварване? Най-честият знак за детоксикация е появата на главоболие, разбира се ако няма друга причина за него. Това е естествена реакция на организма, с която показва, че имате натрупани токсини. Други възможни прояви са кожни обриви или алергии, прекалено изсушаване на кожата, както и поява на петна. Обложеният език също е възможен признак за наличие на натрупани вредни вещества в тялото.

Най-лесно можете да преминете към детокс като включите в менюто си сезонни плодове и зеленчуци – например къпини, ябълки, тиква, сливи, червено цвекло, кейл, спанак, зеле, магданоз, чушки, лук и чесън, орехи. Препоръчва се разтоварването да продължи най-малко 5 дни.

Нов живот за черния дроб. Детокс с Шуслерови соли

Ако искате тази есен да се погрижите за тялото си, изберете подходяща детоксикираща програма и се насладете на изобилието от плодове и зеленчуци, което ни предоставя сезона.

Снимка: Kimzy Nanney on Unsplash
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД